EURO 2024: (ÖZET) Romanya-Hollanda maç sonucu: 0-3 (Avrupa Futbol Şampiyonası)

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Romanya ile Hollanda karşılaştı. Cody Gakpo ve Donyell Malen'in (2) golleriyle maçı 3-0 kazanan Hollanda, çeyrek finale yükseldi. Portakallar, çeyrek finalde Avusturya-Türkiye eşleşmesini geçecek ekiple karşılaşacak.

Hollanda, çeyrek finalde Avusturya-Türkiye eşleşmesini geçecek ekiple karşılaşacak.

HOLLANDA ÇEYREK FİNALDE!

Hollanda, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Romanya ile oynadığı maçta rahat bir galibiyet aldı. Portakallar; Cody Gakpo ve Donyell Malen'in (2) golleriyle karşılaşmayı 3-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

FİŞİ MALEN ÇEKTİ

Fişi Donyell Malen çekti. Kendi yarı sahasından aldığı topla dribbling yapan Malen, attığı şık çalım sonrası ceza sahasına girdi ve yaptığı düzgün vuruşla kaleci Nita'yı avlayarak skoru 3-0'a getirdi. Yıldız oyuncu, kendisinin ikinci, takımının ise üçüncü golü kaydetti.

Haberin Devamı
GAKPO PES ETMEDİ, MALEN TAMAMLADI

Hollanda, ikinci golü buldu. Sol çizgide Radu Dragusin ile girdiği ikili mücadeleyi kazanan ve çizgiden kaleye yönelen Cody Gakpo, boş durumdaki Donyell Malen'e pasını aktardı. Malen, rahat bir şekilde vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi.

Cody Gakpo'nun şık pasında sol çaprazda topla buluşan Joey Veerman, yakın mesafeden uzak köşeye ayak içiyle vuruşunu yaptı. Direği çok az farkla geçen top auta çıktı.

Hollanda'nın Cody Gakpo ile bulduğu gol, VAR incelemesi sonrası ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.

Haberin Devamı

Memphis Depay'ın sağ kanattan kullandığı kornere çok iyi yükselen Virgil van Dijk'ın kafa vuruşunda yerden seken top direkten auta çıktı.

Hollanda ikinci gole çok yaklaştı. Denzel Dumfries'in çevirdiği topa koşu yapan Steven Bergwijn istediği vuruşu yapamadı ve savunmadan seken top Memphis Depay'ın önünde kaldı. Tecrübeli oyuncunun şutunda yine savunmadan seken topu Rumen Bogdan Racovitan çizgiden çıkardı, kaleci Florin Nita kontrolü sağladı.

İLK YARIDA TEK GOL

Hollanda, ilk devreyi 20. dakikada Gakpo'nun attığı golle 1-0 önde tamamladı.

Haberin Devamı

Memphis Depay'ın sol kanattan kullandığı kornerde Stefan de Vrij'ın arka direkte yaptığı kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

Hagi'nin pasına hareketlen Stanciu'nin ceza sahasının solundan çevirdiği topa Dennis Man vurmak istedi. Nathan Ake, tehlikeyi önleyen isim oldu.

SKOR PERDESİNİ GAKPO AÇTI

Sol çaprazda topla buluşan Cody Gakpo, Andrei Ratiu'ya attığı çalımın ardından Romanya kalesine sert bir şut gönderdi. Florin Nita'ya geçen top ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Alman hakem Felix Zwayer, ilk düdüğü çaldı ve Romanya-Hollanda maçı başladı.

Romanya-Hollanda ilk 11'ler:

Romanya: Nita; Ratiu, Draguşin, Burca, Mogoș; R. Marin; Hagi, M. Marin, Stanciu, Man; Draguş.

Hollanda: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders; Bergwijn, Simons, Gakpo; Depay.

Romanya Milli Takımı'nda Nicusor Bancu, cezası nedeniyle yarınki müsabakada forma giyemiyor. Hollanda Milli Takımı'nda ise eksik yok.

Haberin Devamı

Tek maç üzerinden oynanan son 16 tur müsabakasını kazanacak takım, adını çeyrek finale yazdıracak. Tur atlayacak takım, çeyrek finalde Avusturya-Türkiye eşleşmesini geçecek ekiple karşılaşacak.

Münih Futbol Arena'da yapılacak müsabaka, TSİ 19.00'de başladı. Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Felix Zwayer yönetiyor. Zwayer'in yardımcılıklarını Stefan Lupp ile Marco Achmüller üstleniyor. Mücadelenin dördüncü hakemi ise aynı ülkeden Daniel Siebert.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Romanya ile Hollanda karşılaşıyor.

YORUM YAZ