İspanya, EURO 2024'te çeyrek finalde! (ÖZET) İspanya-Gürcistan maç sonucu: 4-1 (Avrupa Futbol Şampiyonası)

EURO 2024 Son 16 Turu'nda İspanya ile Gürcistan kozlarını paylaştı. Gruplarda 3'te 3 yapan İspanya, geriye düştüğü maçı 4-1 kazanmayı başardı ve çeyrek finalde Almanya'nın rakibi oldu. Portekiz galibiyetiyle adından söz ettiren ve A Milli Takımımızın yer aldığı gruptan çıkmayı başaran Gürcistan'ın ise peri masalı sona erdi.

İspanya, EURO 2024'te çeyrek finalde! (ÖZET) İspanya-Gürcistan maç sonucu: 4-1 (Avrupa Futbol Şampiyonası)
İSPANYA ÇEYREK FİNALE, GÜRCİSTAN EVİNE

EURO 2024 Son 16 Turu'nda İspanya ile Gürcistan, Köln Stadı'nda kozlarını paylaştı. Henüz 18'de Robin Le Normand'ın kendi kalesine attığı golle geriye düşen İspanya, kalitesini konuşturarak geri dönmeyi başardı. 39'da Rodri, 51'de Fabian Ruiz, 75'te Nico Williams, 83'te Dani Olmo ile golleri bulan Luis de la Fuente'nin öğrencileri, sahadan 4-1 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi ve Almanya'nın rakibi oldu. Willy Sagnol yönetimindeki Gürcistan ise EURO 2024'e Son 16'da veda etti.

OLMO FARKI 3'E ÇIKARDI

Yıldızlar topluluğu İspanya, Gürcistan karşısında farkı 3'e çıkardı. Ceza sahası dışında şık çalımla kendisine şut açısı yaratan Dani Olmo, düzgün bir vuruş yaptı, meşin yuvarlak Mamardashvili'nin bakışları arasında ağlarla buluştu.

FİŞİ NICO WILLIAMS ÇEKTİ

İspanya fişi çekti! Fabian Ruiz'in uzun pasında topu kontrol eden ve Gürcistan ceza sahasına giren Nico Williams, Giorgi Gvelesiani'ye attığı şık çalım sonrası yaptığı düzgün vuruşla ağları sarstı, İspanya skoru 3-1'e getirdi.

Haberin Devamı
İSPANYA ÖNE GEÇTİ!

Serbest vuruş sonrası atak devam ederken Lamine Yamal'ın sol kanattan yaptığı ortaya hareketlenen Fabian Ruiz'in arka direkte yaptığı kafa vuruşunda top ağlara gitti ve İspanya 2-1 öne geçti.

İspanya, kaleyi doğrudan gören bir mesafeden serbest vuruş kazandı. Lamine Yamal'ın vuruşunda Giorgi Mamardashvili, son anda topu çeldi.

İlk 45 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Haberin Devamı
RODRI SAHNEDE!

Gürcistan kalesini abluka altına alan İspanya, beraberliği buldu. Rakip kaleye yakın mesafede top çeviren İspanya'da Nico Williams, sol kanatta topla buluştu. Nico, boş durumdaki Rodri'ye pasını aktardı. Yıldız orta saha, şut açısını bulduktan sonra sol ayağıyla vuruşunu yaptı, Mamardashvili'yi geçen top ağlarla buluştu.

İspanyol sol bek Marc Cucurella'nın sol çaprazdan attığı sert şutta Gürcü kaleci Giorgi Mamardashvili, son anda topu çelmeyi başardı.

İspanya, rakip kalede gol bulmaya çalışırken Pedri'nin ceza sahası dışından attığı şutta top auta çıktı.

Haberin Devamı
İSPANYA'NIN YEDİĞİ İLK GOL

Grup maçlarında kalesini gole kapatmayı başaran İspanya turnuvada yediği ilk golü kendi kalesine atarak gördü.

GÜRCÜLER GOLÜ BULDU!

Gürcistan, ilk tehlikeli atağında golü buldu. Orta sahada topla buluşan Georges Mikautadze, sağ kanattan koşu yapan Otar Kakabadze'ye pasını aktardı. Kakabadze'nin penaltı noktasına yaptığı ortaya Khvicha Kvaratskhelia hareketlendi. Robin Le Normand'a çarpan top ağlarla buluştu ve Gürcüler öne geçti.

Mücadelede Fransa Futbol Federasyonundan hakem François Letexier düdük çalıyor. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ile Mehdi Rahmouni üstleniyor. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Türk asıllı Hollandalı Serdar Gözübüyük.

Haberin Devamı

Gürcistan ise F Grubu'nda Türkiye, Portekiz ve Çekya ile mücadele etti. A Milli Takım'a 3-1 mağlup olan, Çekya ile 1-1 berabere kalan Gürcüler, son maçta Portekiz'i 2-0 yendi. Grubu üçüncü sırada tamamlayan Gürcistan, en iyi üçüncüler arasına girerek son 16 turuna yükseldi.

İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk ile mücadele eden İspanya, 3'te 3 yaparak B Grubu'nu lider tamamladı. Tüm grup maçlarını kazanan tek takım olan İspanya, ayrıca kalesini de gole kapatmayı başardı.

Tek maç üzerinden oynanan Son 16 Tur müsabakasını kazanacak takım, adını çeyrek finale yazdıracak. İspanya, zorlu B Grubu'nu lider bitirirken Gürcistan ise Türkiye'nin de olduğu F Grubu'ndan üçüncü çıktı.

Haberin Devamı

İspanya ile Gürcistan, EURO 2024 Son 16 Turu maçında kozlarını paylaşıyor. Köln Stadı'nda oynanan müsabaka, TSİ 22.00'de başladı.

YORUM YAZ