ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU REAL MADRİD! Borussia Dortmund - Real Madrid maçı sonucu: 0-2 | Arda Güler tarihe geçti

Şampiyonlar Ligi Final maçında bir tarafta Salih Özcan'ın formasını giydiği Borussia Dortmund, öteki yanda Arda Güler'in takımı Real Madrid karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı Real Madrid 2-0'lık skorla kazandı ve Devler Ligi'nin şampiyonu oldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU REAL MADRİD! Borussia Dortmund - Real Madrid maçı sonucu: 0-2 | Arda Güler tarihe geçti
REAL MADRİD KUPAYI 15. KEZ KAZANDI

Madrid ekibi, tarihinde 15. kez kupayı müzesine götürdü. 6’sı Şampiyon Kulüpler Kupası olmak üzere İspanyol ekibi, 9. Kez de mevcut formatıyla Şampiyonlar Ligi’ni kazandı.

ARDA GÜLER TARİHE GEÇTİ

Maça yedek kulübesinde başlayan milli futbolcu Arda Güler, süre bulamadı. 18 yaşındaki Arda, Şampiyonlar Ligi kazanan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Borussia Dortmund forması giyen milli futbolcu Salih Özcan da yedek başladığı maçta forma şansı bulamadı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU REAL MADRİD

Şampiyonlar Ligi Final maçında Borussia Dortmund ile Real Madrid kozlarını paylaştı. Dev maçı Real Madrid 2-0'lık skorla kazandı.

Real Madrid'in gollerini 74'te Carvajal ve 83'te Vinicius Jr. kaydetti.

Real Madrid'de forma giyen Arda Güler müsabakada süre almadı.

Haberin Devamı
DORTMUND'UN GOLÜ İPTAL EDİLDİ

Dortmund'un Fullkrug ile bulduğu gol ofsayt nedeniyle iptal edildi

FARK 2'YE ÇIKTI

Real Madrid'de Vinicius Junior, 84. dakikada sahneye çıktı. Yıldız futbolcunun golüyle birlikte Real Madrid son dakikalar öncesi büyük avantaj elde etti

REAL MADRİD ÖNE GEÇTİ

Carvajal attı, Real Madrid öne geçti... Sol kanattan kullanılan kornerde Kross ortaladı, ön direğe hareketlenen Carvajal'ın kafa vuruşunda top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Haberin Devamı
TOP YANDAN AUTA ÇIKTI

Sol kanatta topla buluşan Vinicius Junior sağ ayağıyla ortayı yaptı, arka direkte Bellingham'ın ıskaladığı top yandan az farkla dışarıya çıktı. 

YİNE KOBEL

Real Madrid atağında kafalardan seken topu önünde bulan Carvajal ceza sahası içi sağ çaprazından vuruşunu yaptı, Maatsen'den seken top kaleci Kobel'de kaldı.

KOBEL'DEN KRİTİK KURTARIŞ

Real Madrid'in kazandığı serbest vuruşta Toni Kroos şutunu çekti. Kaleci Gregor Kobel topu son anda kornere çeldi.

Haberin Devamı
DORTMUND TARAFTARINDAN GÖRSEL SÖLEN

Borussia Dortmund taraftarları 2. yarıya coşkulu bir başlangıç yaptı.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Dev maçın ikinci yarısı başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.

Haberin Devamı
SON ANDA KALECİ COURTOIS

Dortmund atağında Sabitzer ceza sahası dışından sert vurdu, kaleci, Courtois son anda topu kornere çeldi.

VINICIUS SARI KART GÖRDÜ

Real Madrid'de Vinicius Junior, Dontmund kale sahasında baskı uygularken kaleci Kobel'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

COURTOIS HATA YAPMADI

Hızlı gelişen Dortmund atağında Adeyemi sol çaprazdan ceza sahasına girip vuruşunu yaptı, kaleci Courtoıs topu çıkardı. Pozisyonun devamında Füllkrug kafa vurmak istedi ancak başarılı olmadı.

Haberin Devamı
TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Borussia Dortmund bir kez daha gole çok yaklaştı... Savunma arkasına sarkan Füllkrug ceza sahası içi sol çaprazından tek vuruş yaptı, meşin yuvarlak uzak direkten oyun alanına geri döndü.

NET FIRSAT KAÇTI

Hızlı gelişen Dortmund hücumda savunma arkasına sarkan Adeyemi topu sola çekip ceza sahasında kaleci Courtois'yı çalımladı ve dar açıdan vuruşunu yaptı. Kademeye giren Carvajal'ın müdehalesinin ardından top kornere çıktı.

TOP AZ FARKLA DIŞARDA

Borussia Dortmund atağında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Brandt yakın mesafeden uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı, yerden giden top az farkla auta çıktı.

MAÇ DURDU

Şampiyonlar Ligi finalinde sahaya giren taraftar nedeniyle oyun durdu. Taraftar 2 dakikalık çabanın ardından yakalandı. Maç kaldığı yerden devam ediyor.

DEV MAÇ BAŞLADI

Devler Ligi finalinde ilk düdük geldi ve maç başladı.

Dortmund'un da 11'i açıklandı

Real Madrid finali öncesinde Borussia Dortmund'un da ilk 11'i belli oldu.

Dortmund: Kobel, Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen, Emre Can, Sabitzer, Brandt, Sancho, Adeyemi, Füllkrug

Yedekler: Meyer, Lotka, Salih Özcan, Nmecha, Haller, Reus, Wolf, Moukoko, Malen, Süle, Watjen, Bynoe-Gittens

Real Madrid'in ilk 11'i belli oldu

Borussia Dortmund ile oynanacak final öncesinde Real Madrid'in ilk 11'i belli oldu.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Rüdiger, Nacho, Ferland Mendy, Valverde, Camavinga, Kroos, Bellingham, Rodrygo, Vinicius Jr.

Yedekler: Lunin, Kepa, Eder Militao, Alaba, Modric, Joselu, Lucas Vazquez, Tchouameni, Dani Ceballos, Fran Garcia, Brahim Diaz, Arda Güler

Şampiyonlar Ligi hesabının paylaşımı
Arda Güler'den Fenerbahçe'ye teşekkür
Fenerbahçe'den Arda Güler'e destek mesajı
Geçen yıl İlkay kazandı ama...

Geçen sezon İstanbul'da oynanan finalde kupayı Manchester City kazanmış ve İlkay Gündoğan bir Türk asıllı oyuncu olarak bu sevinci yaşamıştı, ancak tecrübeli yıldız milli takım tercihini Almanya'dan yana yapmıştı.

İlk Türk millî oyuncu olacaklar

Real Madrid ile Borussia Dortmund arasındaki karşılaşmanın kazananı hangi takım olursa olsun, ilk kez Türkiye A Milli Takım formasını giyen bir oyuncu Şampiyonlar Ligi kupasını kazanma başarısı göstermiş olacak. Kupa Real Madrid'den Arda Güler ya da Borussia Dortmund'dan Salih Özcan'ın ellerinde olacak.

Arda Güler müjdesi

Arda Güler henüz Real Madrid formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteremedi. Finale karşılaşmasına da yedek kulübesinde başlaması beklenen Arda Güler'in olası bir şampiyonluk halinde oyuna giremezse madalya alamayacağı ifade edilmişti.

İspanyol gazeteci Jose Felix Diaz'ın haberine göre bu kural değişti. Hem Arda Güler, hem de sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan ve hiçbir Şampiyonlar Ligi maçında görev yapamayan Thibaut Courtois, Real Madrid'in kupayı kazanması halinde madalyalarına kavuşacak.

14 şampiyonluğu var

Real’in başındaki Carlo Ancelotti, kariyerindeki 5. Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmanın hayalini kuruyor. Los Galacticos, 18 kez Kupa 1’de final oynadı ve 14 ile bu kupayı en çok müzesine götüren kulüp konumunda yer alıyor. Dortmund, 3. kez finale çıkacak ve 1997’de Devler Ligi’ni müzesine götürdü. Real, Dortmund’a mağlup olmazsa Şampiyon Kulüpler tarihinde ilk kez bir sezonu yenilgisiz tamamlayacak ve Barcelona’nın (2005/06) ardından bunu başaran ikinci İspanyol kulübü olacak.

Muhtemel 11'ler

Dev final öncesi iki takımın muhtemel 11'leri şu şekilde:

Borussia Dortmund: Kobel, Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen, Sabitzer, Emre Can, Sancho, Brandt, Adeyemi, Fullkrug.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy, Valverde, Camavinga, Kroos, Bellingham, Rodrygo, Vinicius.

Dortmund - Real Madrid final maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Saat 22.00’de başlayacak karşılaşma, TV8’den canlı olarak ekranlara gelecek. Bu gece Salih ya da Arda’dan biri, A Milli Takımımız’ın formasıyla Devler Ligi’ni kazanan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçecek. Dortmund’un başında bir dönem Beşiktaş’ta Slaven Bilic’in yardımcılığını yapan Edin Terzic bulunuyor. Bu maçın canlı skoru ve tüm detaylar fanatik.com.tr'de olacak... 

Wembley'de dev final

Avrupa’nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nde final bu gece oynanacak. İngiltere’nin Başkent’i Londra’daki tarihi Wembley Stadı’nda Salih Özcan’lı Borussia Dortmund ile Arda Güler’li Real Madrid, şampiyon olmak için sahaya çıkacak.

 

YORUM YAZ