49. Süper Kupa Real Madrid'in! (ÖZET) Real Madrid-Atalanta maç sonucu: 2-0

Avrupa'nın kulüpler bazındaki ilk kupası sahibini buldu. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Arda Güler ve Kylian Mbappe’li Real Madrid ile Avrupa Ligi’ni müzesine götüren Atalanta, 49. UEFA Süper Kupa Finali’nde karşı karşıya geldi. Narodowy Stadı'nda rakibini Federico Valverde ve Kylian Mbappe'nin golleriyle 2-0 geçen Real Madrid, 6. kez zafere ulaştı, Milan ve Barcelona'yı geride bırakarak UEFA Süper Kupa'yı en çok kazanan takım oldu.

49. Süper Kupa Real Madrid'in! (ÖZET) Real Madrid-Atalanta maç sonucu: 2-0
MODRIC TARİHE GEÇTİ

27. kupasını kazanan Luka Modric, Nacho’yu geride bırakarak Real Madrid tarihinin en çok kupa alan futbolcusu oldu.

Haberin Devamı
ARDA GÜLER'İN 4. KUPASI!

Arda Güler, Real Madrid formasıyla Şampiyonlar Ligi, LaLiga ve İspanya Süper Kupası'nın ardından UEFA Süper Kupa zaferi yaşadı. Temmuz 2023'te Fenerbahçe'den 20 milyon Euro bonservisle Real'e imza atan ve kısa sürede 4 kupa zaferi yaşayan milli futbolcumuz, karşılaşmanın 88. dakikasında Vinicius'un yerine oyuna dahil oldu.

REAL MADRİD DAMGASI! MİLAN VE BARCELONA'YI SOLLADI

6. zaferini yaşayan Real Madrid, Atalanta'yı mağlup ederek UEFA Süper Kupa'yı en çok kazanan ekip olma ünvanını paylaştığı (5'er kez) Milan ve Barcelona'yı geride bıraktı. Real Madrid; 2002'de Feyenoord, 2014 ve 2016'da Sevilla, 2017'de Manchester United, 2022'de Eintracht Frankfurt, 2024'te Atalanta önünde sahadan galip ayrılarak mutlu sona ulaştı. Eflatun Beyazlılar, 1998'de Chelsea, 2000'de Galatasaray ve 2018'de Atletico Madrid'e karşı kupayı kazanamadı.

49. SÜPER KUPA REAL MADRİD'İN!

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi kazananı Atalanta, UEFA Süper Kupa Finali'nde kozlarını paylaştı. Polonya'da PGE Narodowy Stadı'nda oynanan ve İsviçreli hakem Sandro Scharer'in yönettiği dev maçta gülen taraf yıldızlar topluluğu Real oldu. Federico Valverde ve Kylian Mbappe'nin attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılan Real, 49. Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Haberin Devamı
GOL | Mbappe ilk maçta ağları sarstı

Kylian Mbappe, ilk maçında fileleri buldu, durum 2-0. Bellingham'ın sol çaprazdan çevirdiği topa penaltı noktasında düzgün bir vuruş yapan Fransız süperstar, topu ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı.

Son anda Musso!

Real Madrid, Atalanta kalesini abluka altına aldı. Sağ kanattan kullanılan kornerde top Bellingham'ın önünde kaldı. İngiliz yıldızın şutunda savunmadan seken top kaleye yöneld, kaleci Musso son anda topu çizgi üzerinden çelmeyi başardı.

Hızlı gelişen Real atağında Vinicius, karşı karşıya pozisyonda Atalanta kalecisi Juan Musso'yu geçemedi.

Haberin Devamı
GOL | Skor perdesini Valverde açtı

Dev finalde skor perdesini Real Madrid açtı. Bellingham'ın pasında topu kontrol eden Vinicius, ceza sahasında Berat Djimsiti'den şık bir çalımla sıyrıldı ve boş durumdaki Valverde'ye pasını aktardı. Uruguaylı yıldız, boş kaleye topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

İlk 45 dakika 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Rodrygo direğe takıldı!

Real Madrid gole çok yaklaştı. Vinicius'un nefis pasında savunma arkasına sarkan Rodrygo'nun yakın mesafeden attığı şutta top üst direkten dışarı çıktı.

Haberin Devamı

Valverde'nin sağ kanattan çevirdiği topa koşu yapan Mbappe'nin gelişine yaptığı vuruşta top savunmadan döndü.

İlk düdük çaldı!

Polonya'nın başkenti Varşova'daki Narodowy Stadı'nda oynanan Real Madrid-Atalanta maçının canlı skor takibi haberimizde.

Arda yedekte, Mbappe ilk 11'de

Dev final öncesi ilk 11'ler belli oldu. Arda Güler, Süper Kupa karşılaşmasına yedek kulübesinde başlıyor.Dev final öncesi ilk 11'ler belli oldu. Arda Güler, Süper Kupa karşılaşmasına yedek kulübesinde başlıyor.

11'deki Kylian Mbappe ise Real Madrid'deki ilk resmi maçına UEFA Süper Kupa karşılaşmasında çıkacak.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy, Valverde, Tchouameni, Bellingham, Rodrygo, Vinicius, Mbappe

Atalanta: Musso, Djimsiti, Hien, Kolasinac, Zappacosta, Ruggeri, De Roon, Ederson, Pasalic, De Ketelare, Lookman

Son yıllara İspanyol damgası

İspanya ekipleri, son 15 Süper Kupa'nın 10'unda şampiyonluğa ulaştı. Söz konusu şampiyonluklar Barcelona (2009, 2011, 2015), Atletico Madrid (2010, 2012, 2018) ve Real Madrid'den (2014, 2016, 2017, 2022) geldi. Bu süreçte 2013 ve 2020'de Almanya'nın Bayern Münih ekibi, 2019, 2021 ve 2023'te ise İngiltere temsilcileri Liverpool, Chelsea ve Manchester City, UEFA Süper Kupa'yı kazandı. Kupayı bugüne kadar en çok müzesine götüren de İspanya takımları oldu. İspanyollar 16, İngilizler 10 ve İtalyanlar 9 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Real Madrid kazanırsa zirveye yerleşecek

Real Madrid, Atalanta'yı mağlup ederek UEFA Süper Kupa'yı en çok kazanan ekip olma ünvanını paylaştığı Milan ve Barcelona'yı geride bırakmayı hedefliyor. Madrid ekibi, Atalanta'yı yenmesi halinde kupayı en fazla müzesine götüren ekip ünvanını tek başına ele geçirecek.

Eşitlik bozulmazsa penaltılara gidilecek

Kurallar gereği bu mücadelede eğer 90 dakika içerisinde eşitlik bozulmazsa uzatma bölümü olmayacak ve şampiyonu direkt seri penaltı atışları belirleyecek.

Real Madrid-Atalanta muhtemel 11'ler:

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Rüdiger, Militao, Mendy, Valverde, Tchouameni, Bellingham, Rodrygo, Vinicius, Mbappe

Atalanta: Musso, Djimsiti, Hien, Kolasinac, Zappacosta, Pasalic, Ederson, Ruggeri, Lookman, De Ketelaere, Retegui

Real Madrid-Atalanta maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak? UEFA Süper Kupa maçı şifresiz kanalda mı?

Bu akşam Polonya'nın başkenti Varşova'daki Narodowy Stadı'nda oynanacak Real Madrid-Atalanta UEFA Süper Kupa Finali saat 22:00'de başlayacak ve TRT 1'den şifresiz canlı yayınlanacak.

Real'in 5 kupası var, Atalanta'nın ilk finali

İtalyan ekibi Atalanta, tarihinde ilk kez Süper Kupa finaline çıkacak. Arda’nın sonradan süre bulmasının beklendiği İspanyol devi ise en son 2022’de olmak üzere bu kupayı 5 kez müzesine götürmeyi başardı.

Courtois nefis çıkardı!

Marten de Roon'un sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Mario Pasalic'in kafa vuruşunda Courtois kalesinde devleşerek gole izin vermedi.

49. UEFA Süper Kupa sahibini buluyor

Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde zafere ulaşan Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Atalanta, 49. Süper Kupa Finali'nde kozlarını paylaşacak.

YORUM YAZ