Lamine Yamal'dan iki rekor birden!

Önceki gün Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde İspanya, Fransa’yı 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Zorlu maçta fileleri havalandıran İspanyol 16 yaş ve 362 günlük olan Lamine Yamal, bu golüyle futbolseverleri kendisine hayran bırakırken, turnuva tarihinin de en genç golcüsü oldu

Lamine Yamal'dan iki rekor birden!

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde İspanya ile Fransa önceki gün karşı karşıya geldi. Münih Futbol Arena’da oynanan mücadelede İspanya’ya finali getiren golleri 21. dakikada Lamine Yamal ve 25. dakikada Dani Olmo kaydetti. Fransa’nın tek golü ise 9. dakikada Kolo Muani’den geldi. Bu sonucun ardından İspanya, tarihinde 5. kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda final oynamaya hak kazandı. Maça damgasını vuran isim ise Lamine Yamal oldu. İspanyol devi Barcelona’nın formasını giyen 16 yaşındaki kanat oyuncusu, şampiyona tarihinde gol atan en genç futbolcu unvanını eline geçirdi. 16 yaş ve 362 günlük olan Yamal, bu golüyle futbolseverleri kendisine hayran bırakırken, turnuva tarihinin de en genç golcüsü oldu.

Haberin Devamı

İki rekor birden

Fransa ağlarını 16 yaş 362 günlükken havalandıran Yamal, rekoru elinde bulunduran İsviçreli Johan Vonlanthen’i (18 yıl, 141 gün) geride bıraktı. İspanya’nın Hırvatistan ile yaptığı maçta 16 yaş 338 günlükken forma giyerek turnuva tarihinin en genç futbolcusu olan Yamal, en genç golcü rekorunu da kırmış oldu.

YORUM YAZ