Kızlar Sahada İstanbul Kupası için kayıtlar devam ediyor

2013 yılından beri düzenlenen, firmaların, sivil toplum kuruluşlarının ve sosyal fayda odaklı organizasyonların kadın çalışanlarından oluşan takımlarıyla katılım sağladıkları bir futbol turnuvası olan İstanbul Kupası’nda kayıtlar devam ediyor.

Kızlar Sahada İstanbul Kupası için kayıtlar devam ediyor

“Yapamazsın” diye kodlanan toplumsal cinsiyet kalıplarını kırmak, kız çocuklarının ve her yaştan kadınların futbol yoluyla güçlenmesini sağlamak amacıyla organize edilen turnuva, eğlenerek farkındalık yaratmaya devam etmek için bu yıl 10. kez düzenleniyor.
Elde edilen gelirlerin, çocuklara, gençlere ve kadınlara destek veren sivil toplum kuruluşları ve vakıflara aktarılarak uzun vadeli fayda sağlayan bu özel turnuvaya son kayıt tarihi 14 Kasım 2024.

Haberin Devamı

Kızlar Sahada hakkında;
Dünyanın en büyük futbol ağı olan Common Goal’ün resmi üyesi olan Kızlar Sahada, 2013 yılında kadınların futbol yoluyla güçlenmesi amacıyla kuruldu. Turnuvalar, kurumsal eğitimler, akademi, futbol okulları, futbolcu gelişim programı ve süregelen birçok projeyle, kurulduğu günden bu yana cinsiyet eşitsizliğinin önüne futbol yoluyla geçmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kızlar Sahada, Gençlik Kupası ile üniversite ve liselerdeki futbol oynamak isteyen kadınların ve kız çocuklarının sahaya çıkmasını ve sosyal güçlenmeyi artırmayı amaçlıyor.

YORUM YAZ