Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü şov! (ÖZET) Benfica - Atletico Madrid maç sonucu: 4-0

Benfica, Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında konuk ettiği Atletico Madrid'i darmadağın etti. Portekiz ekibi, sahadan 4-0 galip ayrılırken milli futbolcularımız Kerem Aktürkoğlu ile Orkun Kökçü, attıkları goller ve sergiledikleri performansla alkış topladılar.

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü şov! (ÖZET) Benfica - Atletico Madrid maç sonucu: 4-0

Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında Benfica ile Atletico Madrid'i karşı karşıya getiren 90 dakikada Portekiz ekibi fırtına gibi esti. Estadio da Luz'da oynanan ve Türk asıllı Hollandalı hakem Serdar Gözübüyük'ün maçı 4-0 kazanan Portekiz ekibi, 2'de 2 yaptı ve 6 puana ulaştı. Atletico ise 3 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Skor perdesini Kerem Aktürkoğlu açtı

Yaz transfer döneminin son gününde Benfica'ya imza atan Kerem Aktürkoğlu, Atletico ağlarını da boş geçmedi. Skor perdesini 13. dakikada açan isim olan milli yıldızımız, 5. maçında 4. kez gol sevinci yaşadı.

Tutulamıyor!

Kerem Aktürkoğlu, Atletico Madrid ağlarına gönderdiği golle bu sezonki gol sayısını 9 yaptı. Yaz transfer döneminde Portekiz ekibine katılmadan önce 2024-25 sezonunda Galatasaray formasıyla 3’ü Süper Lig, 2’si UEFA Şampiyonlar Ligi Elemeleri ve 1’i TFF Süper Kupası olmak üzere toplamda 6 karşılaşmada görev alan Kerem, 2 gol üretmişti. Konyaspor ve Adana Demirspor maçında 1’er gol atan 25 yaşındaki oyuncu, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Young Boys, Süper Lig’in ilk haftasında Hatayspor ve TFF Süper Kupa’da Beşiktaş ile oynanan karşılaşmaları boş geçmişti. Ayrıca milli formayla UEFA Uluslar Ligi B Grubu’nda İzlanda’ya 3 gol kaydeden Kerem, Galler deplasmanında gol atamamıştı.

Haberin Devamı

Transferinin ardından Benfica kariyerine hızlı bir giriş yapan milli oyuncu, ilk maçını ligin 5’inci haftasında Santa Clara’ya karşı oynadı. Bu maçta 1 gol kaydeden Kerem, Boavista maçını boş geçip ertesi hafta Gil Vicente mücadelesinde fileleri sarsmıştı. UEFA Şampiyonlar Ligi ilk haftasında Kızılyıldız ağlarına 1 gol gönderen 25 yaşındaki kanat oyuncusu, Atletico Madrid maçını da boş geçmeyerek Portekiz temsilcisiyle Şampiyonlar Ligi’nde üst üste ikinci golünü kaydetti. Benfica forması ile 4'üncü golünü atan ve 2024-25 sezonunun geride kalan kısmında 9 gole ulaşan Kerem, etkili performansını sürdürdü.

Maçın adamı Orkun Kökçü

52. dakikada kazanılan penaltıda hata yapmayan Angel Di Maria, farkı 2'ye çıkarırken 75. dakikada Alexander Bah, skoru 3-0'a getirdi. Rüzgarı arkasına alan Benfica'da perdeyi kapan isim Orkun Kökçü oldu. 84. dakikada penaltıdan golü bulan Orkun, takımına 4-0'lık galibiyeti getirirken maçın adamı da olmayı başardı.

Bu sezon ikinci kez aynı maçı boş geçmediler

Atletico Madrid karşılaşmasının kapanış golünü 84’üncü dakikada penaltıdan atan Orkun Kökçü, bu sezon Kerem Aktürkoğlu ile birlikte ikinci kez aynı maçta fileleri havalandırdı. Daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi ilk haftasında Kızılyıldız ağlarına gol gönderen milli oyuncular, Atletico Madrid maçında da 1’er gol attı. Orkun, İspanya temsilcisine attığı penaltı golüyle birlikte bu sezon 4’üncü kez gol sevinci yaşadı. 7’si Portekiz Ligi ve 2’si Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplamda 9 karşılaşmada görev alan 23 yaşındaki orta saha; Portekiz Ligi’nde Estrela ve Boavista’ya, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise Kızılyıldız ve Atletico Madrid ağlarına gol gönderdi. 4 golün yanı sıra milli oyuncu, takımına 3 asistlik katkı da sağladı.

Haberin Devamı

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü şov (ÖZET) Benfica - Atletico Madrid maç sonucu: 4-0

YORUM YAZ