İrfan Buz'dan Türkiye-Portekiz maçına teknik bakış: Tercih kabusu

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu'nun 2'nci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Tecrübeli teknik direktör İrfan Buz, oynanan maçı 'Teknik Bakış' köşemizde mercek altına aldı.

İrfan Buz'dan Türkiye-Portekiz maçına teknik bakış: Tercih kabusu

EURO 2024 F Grubu'nun 2'nci maçında Türkiye ile Portekiz karşı karşıya geldi. Vincenzo Montella'nın öğrencileri, Portekiz karşısında sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Tecrübeli teknik direktör İrfan Buz, oynanan maçı 'Teknik Bakış' köşemizde değerlendirdi.

Haberin Devamı

SAVUNMADA BÜYÜK ANLAŞMAZLIK

Portekiz maçı öncesinde herkesin en büyük çekincesi kazanmamıza rağmen Gürcistan karşısında savunmada verdiğimiz açıklardı. Ronaldo’lu Bruno Fernandes’li Portekiz’e karşı bu eksiklerle çok net şekilde yüzleştiğimiz bir müsabaka oynadık. 21’de dengesiz yakaladığımız bir anda Fernandes’i unutan defans bloğumuz 28’de ise turnuvanın belki de en talihsiz anını yaşadı.

İrfan Buzdan Türkiye-Portekiz maçına teknik bakış: Tercih kabusu

Herhangi bir baskı olmayan bir anda Samet’in Altay’a geri pası kendi kalemize attığımız bir gole neden oldu. Son golde de savunmayı önde kurmaya çalışırken uyguladığımız ofsayt taktiğinde Zeki Çelik geç kaldı. Ronaldo ve Fernandes ikilisi bomboş pozisyonda Altay’la karşı karşıya kalırken maçtan da kopmuş olduk.

Haberin Devamı

ABDÜLKERİM, ÇEKYA’DA YOK!

A Milli Futbol Takımı’nda Portekiz karşısında Abdülkerim Bardakçı, 25. dakikada gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü. İstikrarı ile ön plana çıkan 29 yaşındaki futbolcu, bu kartın ardından cezalı duruma düştü. Deneyimli oyuncu, gruptaki son Çekya maçında Ay-Yıldızlı formasından uzak kalacak. Ayrıca ilk devrede kart gören Samet Akaydın ve Zeki Çelik de sınıra geldi.

Montella, Portekiz maçı sonrası konuştu: Yeterince cesur davranamadık

KENDİNİ YERE ATTI...

Portekiz’de ise Rafael Leao ile Francisco Conceiçao, sarı kart ceza sınırındaydı. Leao, ilk devrede kendini yere atınca gördüğü kart ile cezalı duruma düştü. Yıldız kanat oyuncusu, Gürcistan karşısında sahada olmayacak.

İrfan Buzdan Türkiye-Portekiz maçına teknik bakış: Tercih kabusu

PORTEKİZ’E YİNE DİŞ GEÇİREMEDİK

A Milli Futbol Takımı, Portekiz’i A daha önce 1955’te ve 2012’de 3-1’lik skorlarla hazırlık maçlarında devirmişti. Ay-Yıldızlılar, rakibine karşı resmi maçlarda galibiyet yüzü göremedi. Portekiz, Avrupa Şampiyonası finallerinde ülkemizi; 1996’da 1-0, 2000 ve 2008’de ise 2-0 yendi. Portekiz, dün akşam millilerimize karşı tam 4. kez kazandı.

İŞTE İRFAN BUZ'UN DEĞERLENDİRMELERİ:

"Bu grupta Portekiz’e karşı kaybetmek büyük bir hayal kırıklığı olmaz ama bu şekilde kaybetmek çok büyük hayal kırıklığı... Büyük turnuvalar, birlikte oynama alışkanlığı, taktiksel sadakat ve oyun istikrarı ister. Olumsuz sinyaller vermemize rağmen bireysel becerilerle kazandığımız Gürcistan maçından maalesef hiç ders almamışız.

Haberin Devamı

Bunun üzerine maç oynamamış Altay, az sayıda maça çıkmış Yunus’la mücadeleye başladık, Arda’ya dair tatmin edici bir açıklama duyamadık ve bu kadar karmaşa içinde darmadağınık bir savunmayla aslında o kadar zor geçmeyecek maçı kabusa dönüştürdük. Yani Portekiz’e değil, kendi kendimize yenildik. Bu galibiyet malesef, oyunu bu anlamda planlayamayan kulübeye yazdı. Başta da söylediğim gibi tarih boyunca yenemediğimiz Portekiz’e bir maç daha kaybetmek hüsran değil, hüsran olan bu takımın çok daha fazlasını yapabilecekken bu noktaya gelmek."

İrfan Buzdan Türkiye-Portekiz maçına teknik bakış: Tercih kabusu

DERSLER ÇOĞALDI

"Gürcistan maçından almamız gereken dersler vardı, şimdi üstüne Portekiz maçından da almamız gereken derslar var. Çekya karşısında beraberliğe güvenerek değil, Çekya karşısında rahat kazanabilecek potansiyelimizi ortaya çıkarmamız gerekiyor. Hazırlık maçları dahil bu denli bir istikrarsızlıkla mümün değil. Doğru plan ve tercihler şart."

 

YORUM YAZ