Hollanda basını Türk taraftarları manşete taşıdı: 'Berlin'de küçük bir İstanbul'

2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımımız çeyrek finalde Hollanda ile karşı karşıya gelecek. İki ülkenin kozlarını Berlin'de paylaşacağı karşılaşma öncesi Hollanda basını, Almanya'daki Türk taraftarları manşetlerine taşıdı ve 'Hollanda ekibi, kendisini İstanbul'da zorlu bir derbide hayal edecek' ifadelerini kullandı. İşte detaylar.

Hollanda basını Türk taraftarları manşete taşıdı: 'Berlin'de küçük bir İstanbul'

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda, A Milli Futbol Takımımız Avusturya ile karşı karşıya gelmişti. Avusturya'nın favori olarak gösterildiği maçta Milli Takımımız 58.dakikada Merih Demiral'ın golüyle 1-0 öne geçmişti. 59.dakikada ağları yine Merih Demiral'la havalandıran ve skoru 2-0'a getiren ay-yıldızlılar karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmış ve adını EURO 2024 çeyrek finaline yazdırmıştı.

Haberin Devamı

Milliler çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti. İki ülke 6 Temmuz Cumartesi gibi Berlin'de kozlarını paylaşacak. Saat 22:00'de başlayacak karşılaşmada Milli Takımımızı, Almanya'da yaşayan Türkler yalnız bırakmayacak. Karşılaşma öncesi Türk taraftarları manşetlerine taşıyan Hollanda basını "Hollanda milli takımı, yüz binlerce Türk'ün insanın yaşadığı Berlin'de Cumartesi günü kendi sahasında maç dışında her şeyi oynayacak. Hollanda ekibi, kendisini İstanbul'da zorlu bir derbide hayal edecek. İşin püf noktası, savaşa bir taraftan katılmak ve aynı zamanda barışı korumaktır." ifadelerini kullandı. 

 "HOLLANDALI OYUNCULAR 'EV SAHİBİ' TARAFTARLARIN GÜRÜLTÜSÜNE MARUZ KALACAK"

"Hollanda, cumartesi akşamı Berlin'deki Olympiastadion sahasına adım attığında Onbinlerce Türk tarihi stadyumu, yoğun gürültü ve sayısız kırmızı beyaz bayrakla bir nevi 'küçük İstanbul'a' dönüştürecek." ifadesinin kullanıldığı haberde 'İstanbul'daki korkutucu, öfkeli bir derbiye benzeyecek.' denildi.

Haberin Devamı

Berlin'deki Türk taraftarların, Hollanda taraftarlarını bastıracağına kesin gözüyle bakıldığı da belirtilirken son olarak 'Almanya'nın hiçbir yerinde Türk toplumu, yaklaşık 300.000 Türk kökenli insanın yaşadığı başkent Berlin kadar birbirine kenetlenmiş ve köklü değildir.' ifadeleri haberde yer aldı. 

YORUM YAZ