Hacıosmanoğlu'nun istifa çağrısına yanıt: MHK istifa etti! İşte adaylar...

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun ‘tüm kurullar istifa etsin’ çağrısına ilk karşılık Merkez Hakem Kurulu’ndan geldi. Başkan Ahmet İbanoğlu ile sekiz üye istifalarını federasyona iletti. İşte İbanoğlu'nun yerine adaylar...

Hacıosmanoğlu'nun istifa çağrısına yanıt: MHK istifa etti! İşte adaylar...

Seçimi kazandıktan sonra yaptığı konuşmada mevcut kurulların istifasını isteyen başkan Hacıosmanoğlu, liglerin başlamasına az bir süre kala yeniden yapılanma için hazırlıklarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

Yeni yönetimin çağrısına ilk karşılık Merkez Hakem Kurulu’ndan geldi. Başkan Ahmet İbanoğlu ile sekiz üye istifalarını federasyona iletti. Özellikle Tahkim ve Disiplin kurulları için deneyimli ve tarafsızlığı bilinen hukukçularla temasa geçildiği, istifaların tamamlanmasından sonra yeni görevlendirmelerin açıklanacağı belirtildi.

İŞTE EN KUVVETLİ ADAY

ŞİMŞEK ÖN PLANDA

Futbol federasyonlarının en sıkıntılı oldukları Merkez Hakem Kurulu için yoğun bir kulis çalışması başladı. Kurul başkanlığı için eski hakem Barış Şimşek, Metin Tokat, Mustafa Çulcu ve Ferhat Gündoğdu’nun adı geçerken, gelecek hafta Riva’da yapılması gereken sezon öncesi hakem seminerinin akıbeti de yeni bir sorun yarattı.

UEFA eğitimcisi Hugh Dallas’ın sözleşmesi, Büyükekşi federasyonu tarafından yenilenmediği için seminerde kimlerin ders vereceği belirsizliğini korurken, TFF hakem fitness danışmanı Werner Helsen’in bu açığı kapatmak için davet edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı
Hacıosmanoğlu'ndan TFF kurullarına çağrı: İstifalarını makama sunsunlar!

YABANCI HAKEM VE VAR

Mehmet Büyükekşi federasyonu tarafından geçen sezonun son çeyreğinde kullanılan yabancı Video Asistan Hakemliği konusuna yeni federasyonun sıcak bakmadığı ifade edildi. Yine bazı kulüpler tarafından gündeme getirilen yabancı hakem isteğinin ise kesinlikle karşılık bulmayacağı öğrenildi. Hakem Akademisi’nin de farklı bir yapılanma ile daha işlevsel hale getirilmesi konuşulacak.

GÜRSOY DA BIRAKTI

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy da istifasını verdi. Gürsoy, TFF’de en uzun süreli kurul başkanlığı görevini yürüten isimdi. 8 Futbol Federasyonu Başkanı döneminde görev alan Gürsoy, Engelli Futbolunun dünya markası olması konusunda öncü bir rol oynadı.

Hacıosmanoğlunun istifa çağrısına yanıt: MHK istifa etti İşte adaylar...

TFF ile Engelli Spor Federasyonları arasında stratejik işbirliğine imza attı ve Engelli futbolunun gelişimi konusunda ülkemizdeki ilk kurumsal yapının kurulmasına öncülük etti.

YENİ TFF'NİN YOL HARİTASI

Hacıosmanoğlu ve ekibinin ilk icraati liyakat ve kurumsal hafızanın geri kazandırılması olacak. Şişirilmiş ve yüksek maaşlı kadrolar mercek altına alınacak.

Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirilen Futbol Federasyonu genel kurulunda büyük bir sürpriz yaparak başkan seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibinin ilk icraati liyakat ve kurumsal hafızanın geri kazandırılması olacak.

Haberin Devamı

Mehmet Büyükekşi’nin iki yıllık görev süresinde deneyimli isimlerin tasviye edilerek, profesyonel yöneticilik adı altında futbolla ilgisi olmayan insanların sisteme dahil edilmesinin yarattığı sıkıntı, yeni federasyonun öncelikleri arasında yer alacak.

Liyakat esaslı uygulama TFF’nin yeniden oluşturulacak Tahkim, Disiplin, Merkez Hakem kurullarında da geçerli olacak.

Başkan Hacıosmanoğlu ile birinci başkan vekili Mecnun Otyakmaz’ın şişirilmiş ve yüksek maaşlı kadroları da mercek altına alacağı belirtilirken, yakın zamanda federasyonla ilişiği kesilen bazı isimlere yeniden görev teklif edilebileceği kaydedildi.

ANADOLU'YA VEFA

Hacıosmanoğlu’nun seçilmesinde büyük rol oynayan süper lig dışındaki alt liglere dahil kulüpler yeni federasyonun öncelikli ilgi alanı olacak. Yönetim kadrosunda yer alan bir çok isimin bu katagoriden gelmesi, mevcut sorunların çözümüne olumlu katkı sağlayacak. Gelirlerin artırılması noktasında yeni kaynaklar yaratılacak.

Haberin Devamı

Hacıosmanoğlunun istifa çağrısına yanıt: MHK istifa etti İşte adaylar...

YORUM YAZ