Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk sınavına çıkıyor

Temsilcimiz Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi serüveni bugün itibarıyla başlıyor. Lig Aşaması’nın ilk maçında Sarı-Kırmızılar, sahasında Yunan ekibi PAOK’u ağırlayacak. Zorlu mücadelenin heyecanı “Türkiye’nin En Yüksek Oranları” ile Misli’de yaşanacak!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk sınavına çıkıyor

Cumartesi günü Süper Lig’de Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-1 mağlup etmeyi başaran Galatasaray, 6’da 6 yaparak ligdeki liderliğini sürdürmüştü. UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında ise PAOK ile karşılaşacak olan Sarı-Kırmızılılar, yoluna kayıpsız devam etmeyi amaçlıyor. Bugün, saat 22:00’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta oynanacak karşılaşma “Türkiye’nin En Yüksek Oranları” ile Misli’de yer alacak.

Haberin Devamı

Yeni format, yeni heyecan

Avrupa kupalarında bu sezon hayata geçirilen yeni format ile UEFA Avrupa Ligi de lig formatıyla oynanacak. 36 takımın yer aldığı Lig Aşaması’nda bütün takımlar 4’ü iç sahada 4’ü deplasmanda olmak üzere toplam 8 maç oynayacak. Takımlar, bu 8 maçın hepsini farklı rakiplerle oynayacak yani evinde oynadığı rakibi ile deplasmanda tekrar karşılaşma gibi bir durum söz konusu olmayacak. Temsilcimiz Galatasaray ise UEFA Avrupa Ligi, Lig Aşaması’nda sırasıyla; PAOK, Rigas Skola (D), Elfsborg, Tottenham, AZ Alkmaar (D), Malmö (D), Dinamo Kiev ve Ajax (D) ile karşılaşacak.

İki ekip arasındaki ilk resmi maç

UEFA Avrupa Ligi’nde kozlarını paylaşacak olan Galatasaray ile PAOK, öncesinde 3 kez dostluk maçı oynasa da tarihlerinde ilk kez resmi olarak karşı karşıya gelecek. En son, 1999 yılında deprem sonrası Selanik’te yapılan yardım maçında karşılaşan iki ekibin mücadelesini Galatasaray, 2-0 kazanmıştı.

Haberin Devamı

Bu sezon iki takım da Şampiyonlar Ligi elemelerinde mücadele etmiş ve temsilcimiz Galatasaray, Play-off turunda Young Boys’a elenmiş ve direkt olarak UEFA Avrupa Ligi’nde, Lig Aşaması’na katılmıştı. Razvan Lucescu’nun ekibi PAOK ise geçen sezon Yunanistan Ligi’nde şampiyon olmuş ve Şampiyonlar Ligi elemelerine gitmeye hak kazanmıştı. PAOK, Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu’nda Borac Banja’yı elemeyi başarsa da 3. Eleme Turu’nda Malmö’ye elenmişti. Yunan ekibi, UEFA Avrupa Ligi’nde Lig Aşaması’na kalabilmek için Play-off turunda Shamrock Rovers ile karşılaşmış ve 2 maçı da rahat bir şekilde kazanarak tur atlamıştı.

Galatasaray, Avrupa'da 319. kez sahne alacak

Bugün, UEFA Avrupa Ligi’nde PAOK’u konuk edecek olan Galatasaray, Avrupa kupalarında 319. mücadelesine çıkacak. Sarı - Kırmızılılar, Avrupa kupalarında çıktığı 318 müsabakanın 113'ünden galibiyetle ayrıldı. 121 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 84 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 429 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 476 gole engel olamadı.

Galatasaray, Yunan ekiplerine karşı üstün

Haberin Devamı

Galatasaray, bugünkü PAOK mücadelesi ile 7. kez bir Yunan ekibi ile karşı karşıya gelecek. Sarı – Kırmızılılar, Yunan takımlarına karşı daha önce oynadığı 6 maçta 5 galibiyet, 1 de yenilgi aldı. Temsilcimiz ilk olarak 2002-03 sezonunda Olympiacos ile Şampiyonlar Ligi gruplarında karşı karşıya gelmiş; evindeki maçı 1-0 kazanırken deplasmanda rakibine 3-0 mağlup olmuştu. 2007-08 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarda Panionios ile karşılaşan Aslan, rakibini deplasmanda 3-0’la geçmişti. Bir sonraki sezon bu sefer Olympiacos ile Avrupa Ligi gruplarında kozlarını paylaşan Cimbom, rakibini taraftarı önünde 1-0 yenmişti. Son olarak 2009-10 sezonunda yine Avrupa Ligi gruplarında Panathinaikos ile karşılaşan Galatasaray; rakibini deplasmanda 3-1, evinde ise 1-0 mağlup etmişti.

Rakibimiz PAOK ise daha önce temsilcilerimizle 3 resmi maç oynadı ve 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı. 2010-11 sezonunda Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda karşılaşan PAOK, evinde temsilcimizi 1-0 yenerken; Kadıköy’de ise Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalmıştı. 2020-21 sezonunda ise Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu’nda tek maç üzerinden oynanan maçta karşılaşan PAOK, temsilcimizi 3-1’le geçmişti.

Haberin Devamı

Galatasaray’da Muslera cezalı!

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi Play-off turunda Young Boys ile karşılaştığı maçta yaptığı hareket sebebiyle direkt olarak kırmızı kart gören Fernando Muslera’ya UEFA tarafından 3 maç ceza verilmişti. Tecrübeli file bekçisi PAOK, Rigas Skola ve Elfsborg maçlarında forma giyemeyecek. Öte yandan sakatlığı süren Hakim Ziyech ile UEFA’ya bildirilen kadroda yer almayan Roland Sallai, PAOK’a karşı forma giyemeyecek.

Dikkat çeken istatistikler!

  • Galatasaray’ın Avrupa’da oynadığı son 12 maçın 10’unda karşılıklı goller atıldı.
  • PAOK’un geçtiğimiz sezon Avrupa’da grup aşamasında oynadığı 6 maç da “Karşılıklı Gol Var” ve “2.5 Üst” Ayrıca PAOK’un bu sezon Avrupa elemelerinde oynadığı 6 eleme maçının 4’ü “3.5 Üst” bitti.

Misli’den yeni üyelere 50+50 TL!

Misli’ye yeni üye olan herkes 50+50 TL değerinde Misli Puan kazanıyor. Siz de Misli’ye üye olun, kampanyaya katılın ve 50+50 TL kazanma şansını yakalayın. Galatasaray – PAOK maçının heyecanını “Türkiye’nin En Yüksek Oranları” ile daha fazla yaşayın!

YORUM YAZ