Futbolda artık sakatlık tarih oluyor! Hava yastığı açılacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan futbolda en korkulan şey hiç şüphesiz ki oyuncuların sakatlığı. Son olarak Manchester City'den Rodri'nin sezonu kapatması hayal kırıklığı yaratırken, devrim gibi bir icat gündeme oturdu. İşte detaylar...

Futbolda artık sakatlık tarih oluyor! Hava yastığı açılacak

Futbolda giderek artan maç trafiği nedeniyle yıldız oyuncudan grev yapma eşiğine gelirken bir yandan da sakatlıklar giderek artmaya başladı.

Haberin Devamı

Son olarak Manchester City'nin İspanyol yıldızı Rodri, Arsenal ile oynanan maçta diz bağlarından bir sakatlık geçirmiş ve yıldız oyuncunun büyük oranda sezonu kapattığı iddia edilmişti.

Futbolcuların uzun süreli sakatlıkların önüne geçilmesi için devrim niteliğinde bir gelişme yaşandı.

'KAŞLARI KALDIRACAK ÇARPICI BİR İDDİA'

İngiliz Daily Mail'de yayınlanan haberde 'Kaşları kaldıracak çarpıcı bir iddia' ifadeleriyle verilen haberde oyuncuların diz sakatlıklarının önüne geçilmesi için kullanılmaya hazır hale getirilen bir dizlikten bahsedildi.

Hippos Exoskeleton şirketinin kurucuları olan 20 yaşındaki Londra merkezli mucitler Kylin Shaw ve Bhavy Metakar tarafından yaratılan cihaz, eklemin kırılma noktasına yaklaştığını tespit etmek için Yapay Zeka kullanan ve bir bağın kopması için gereken süreden daha hızlı bir şekilde bir hava yastığı açan bir dizliktir.

Haberin Devamı

YÜZDE 80 BAŞARI

Shaw ve Metakar, Manchester City'li Rodri'nin Pazar günü yaşadığından şüphelenilen diz çapraz bağ yırtılması tehdidine karşı, tasarımlarının bu tür yaralanmaların yüzde 80'inin meydana gelmesini engelleyebileceğini söylüyor.

'DEVRİM YARATACAĞINA İNANIYORUZ'

Shaw Mail Sport'a yaptığı açıklamada, “Bunun diz sakatlanmalarının önlenmesi alanında devrim yaratabileceğine inanıyoruz” dedi ve cihazın iki yıl içinde elit spor müsabakalarında kullanılmasını hedeflediklerini söyledi. Tasarım, 107 gramlık bir korsenin üst ve alt kısmına yerleştirilen ve her biri üst ve alt bacağın hareket modellerini izleyen bir çift sensöre dayanıyor.

Hava yastığı 25 milisaniye içinde bir mikro gaz kutusu aracılığıyla şişerek dizin etrafını saracak ve stabilize edecek, böylece hiperekstansiyonu veya aşırı rotasyonu durduracak şekilde tasarlanmıştır.

Futbolda artık sakatlık tarih oluyor Hava yastığı açılacak

YORUM YAZ