EURO 2024 İngiltere-Slovakya maçını yöneten Halil Umut Meler olay oldu 'Sert, tutarsız...'

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final karşılaşmasında İngiltere ve Slovakya maçında düdük çalan Halil Umut Meler gecenin en çok konuşulan ismi oldu. Karşılaşmada sık sık sarı karta başvuran Meler hakkında İngiliz basınında çok sert ifadeler kullanıldı.

EURO 2024 İngiltere-Slovakya maçını yöneten Halil Umut Meler olay oldu 'Sert, tutarsız...'

EURO 2024 son 16 turu maçında İngiltere ile Slovakya maçında düdük çalan Halil Umu Meler verdiği kararlarla karşılaşmaya damgasını vurdu. İki takımın Gelsenkirchen'de kozlarını paylaştığı karşılaşmada Meler'in ilk 15 dakikadaki kararları çok tartışıldı.

Haberin Devamı

Üçü İngilizlere biri Slovaklara olmak üzere 15 dakikada 4 sarı kart gösteren Meler, karşılaşmanın 3.dakikasında kartına başvurdu. İngiliz ekibinde Marc Guehi 3'ncü dakikada gördüğü kart sonrası çeyrek finalde oynanacak İsviçre maçında cezalı duruma düştü.

Beşiktaş'tan bir transfer bombası daha!

 'AĞIR VE TUTARSIZ HAKEM İNGİLTERE'YE MAL OLACAKTI'

Meler'in yönetimi İngiliz basınında geniş yankı buldu. The Telegraph'ta Keith Hackett imzalı yazıda Meler için "Ne yazık ki Türkiye'den Umut Meler, ilk 13 dakikada üç sarı kart göstererek başladı. Hakem Halil Umut Meler'in zayıflığı İngiltere'nin galibiyetine mal olabilirdi." denildi.

EURO 2024 İngiltere-Slovakya maçını yöneten Halil Umut Meler olay oldu Sert, tutarsız...

Yazının devamında ise Meler'in için şu ifadeler kullanıldı:

"Marc Guehi, faul nedeniyle cezalandırılarak üçüncü dakikada sarı kart gördü. Kobbie Mainoo, Ondrej Duda'ya bastıktan sonra sarı kart gördü . Ardından eski Watford oyuncusu Juraj Kucka'nın cezalandırılmasıyla Slovak oyuncu da kart gördü. 17. dakikada ise dördüncü kart çıktı ve Jude Bellingham, Lukas Haraslin'e yaptığı hamle için cezalandırıldı.

Haberin Devamı

Pazar günkü performansı o kadar tutarsızdı ki maçtaki bazı pervasız müdahaleler için uygun sarı kart kararını uygulamadı. Ne yazık ki, bu seviyede beklenen standartta bir performans değildi. Eğer tutarlı olsaydı Slovakya'nın bazı hamleleri sonrası kırmızı kart çıkarmalıydı. Bu seviyede bir hakemden daha iyi bir performans beklerdik."

DAHA ÖNCE 10 SARI KART GÖSTERDİ

Halil Umut Meler, E Grubu'nda Belçika - Slovakya ve D Grubu'nda Polonya - Avusturya müsabakalarındaki başarılı yönetimlerinden sonra İngiltere-Slovakya maçına atanarak, EURO 2024'teki üçüncü görevini almış oldu. Bu maçlarda ise 10 kez sarı kartına başvurdu.

 

YORUM YAZ