Erling Haaland için süre daralıyor

Yaz transfer döneminin gözde isimlerinden Erling Haaland'ın sözleşmesindeki 75 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi, 30 Nisan'da sona eriyor.

Erling Haaland için süre daralıyor

Kylian Mbappe ile birlikte yaz transfer döneminde hangi takıma gideceği en çok merak edilen isimlerden birisi olan Erling Haaland'ın yeni kulübü nisan ayında belli olabilir.

Haberin Devamı

Bild'de yer alan haberde, 2020'de RB Salzburg'dan Borussia Dortmund'a transfer olan Erling Haaland'ın sözleşmesinde yer alan 75 milyon Euro'luk serbest kalma maddesinin 30 Nisan'da sona erdiği belirtildi.

Haberde, Norveçli golcüyü kadrosuna katmak isteyen takımların bu tarihten önce ödemeyi yapmasının gerektiği ifade edilirken, 30 Nisan'dan sonra bonservis bedelinin artacağı kaydedildi.

Erling Haaland'ın sözleşmesi ne zaman bitiyor?

2019/20 sezonun devre arasında Borussia Dortmund'a katılan Erling Haaland'ın sözleşmesi 2023 yılında sona eriyor. Dortmund formasıyla bu sezon 22 maçta süre alan 21 yaşındaki oyuncu, 23 gol ve 6 asist kaydetti. Ligde 16 gol atan Haaland, gol krallığında Robert Lewandowski ve Patrik Schick'in ardında üçüncü sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Manchester City rekoru Haaland'la kıracak

Times'ta yer alan haberde ise Manchester City'nin Erling Haaland transferinde favori olduğu ve genç oyuncuya haftalık 500 bin Pound ödeyeceği kaydedildi. City, bu transferi gerçekleştirmesi halinde Haaland, Premier Lig tarihinin en çok kazanan oyuncusu olacak.

Real Madrid, transferi erteleyebilir

Kylian Mbappe transferini açıklaması beklenen Real Madrid, Erling Haaland transferi için aceleci davranmıyor. AS'ın haberine göre başkent ekibi, Karim Benzema'nın mevcut formu nedeniyle transferi ertelemek ve gelecek sezon sonunda, Mbappe transferinde olduğu gibi Haaland'ı da bedelsiz olarak kadrosuna katmak istiyor.

(NTV Spor)

YORUM YAZ