Efsane teknik direktör Christoph Daum hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören efsane teknik direktör Christoph Daum, 70 yaşında hayata veda etti. Efsanevi teknik adamın ölümünün ardından Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor başta olmak üzere spor camiasından taziye mesajı yağdı. Daum'un, son nefesini ailesinin yanında verdiği bildirildi.

Efsane teknik direktör Christoph Daum hayatını kaybetti

Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'da teknik direktörlük yapan Christoph Daum'dan acı haber geldi. Bir süredir kanser tedavisi gören Alman hoca, 70 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

TEDAVİ GÖRÜYORDU

70 yaşındaki Daum, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Alman teknik adam ülkemizde ilk olarak 1994 yılında Beşiktaş'ı çalıştıran ardından Fenerbahçe'nin ve Bursaspor'un başına geçmişti. Daum, Türkiye'de 3 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 1 Cumhurbaşkanlığı kupası kazanmıştı.

ACI HABERİ ÜMİT ÖZAT DUYURDU

 Acı haberi eski Fenerbahçeli futbolcu Ümit Özat, sosyal medya hesabından duyurdu.Özat, Daum'un vefatıyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Hocam Daum'un biraz önce vefat haberini aldım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bana kattıkların için teşekkür ederim, ruhun şad olsun ışıklar içinde uyu" ifadelerini kullandı.

'SEVDİKLERİNİN YANINDA VEFAT ETTİ'

Alman gazetesi BILD, efsanevi teknik direktörün vefat haberini ailesinin bildirdiğini yazdı. Söz konusu haberde, "Christoph Daum hayatını kaybetti. Kansere karşı verdiği uzun bir savaşın ardından, ailesi tarafından huzur içinde hayata veda ettiği açıklandı. Daum Cumartesi günü Köln'de öldü. Daum 70 yaşındaydı. Uzun yıllar boyunca profesyonel futbolun en renkli antrenörlerinden biriydi" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Efsane teknik direktör Christoph Daum hayatını kaybetti

FUTBOL DÜNYASINDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Christoph Daum'un vefatının ardından Alman efsanenin eski kulüpleri Beşiktaş ve Fenerbahçe başsağlığı mesajları yayınladı. Ayrıca Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza da Daum'u unutmadı:

Beşiktaş: Eski Teknik Direktörümüz Christoph Daum’un vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Fenerbahçe: Eski Teknik Direktörümüz Christoph Daum’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum Ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Bursaspor: "Eski Teknik Direktörlerimizden Christoph Daum’un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

Türkiye Futbol Federasyonu: "Türk futbolunda iz bırakan, ülkemizde taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin sevgi ve saygısını kazanan, Türkiye ve Türk dostu Alman teknik direktör Christoph Daum'un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkemizde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'u çalıştıran Christoph Daum, Türkiye'de görev yaptığı süre boyunca toplamda 3 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşamıştı. Daum ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz."

Haberin Devamı

Alex de Souza: "Beni Türkiye’ye getiren en önemli isimdi. Fenerbahçe’deki sportif başarımdan dolayı bu beyefendiye çok şey borçluyum. Benim için yaptıklarınız için çok teşekkür ederim. Hayatımdaki çok önemli bir insanı kaybettiğim,üzücü bir gün benim için. Ailesine,arkadaşlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.Bu zor zamanları atlatacak sabır ve güçleri olsun."

Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe’nin 2003-2004 ve 2004-2005 şampiyonluklarında takımımızın teknik direktörü olan, futbol takımımıza kişilikli bir futbol anlayışı aşılayan, değerli futbol insanı Christoph Daum’un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Hocamız Christoph Daum’a Allah’tan rahmet, değerli ailesi, yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileklerimi sunarım."

Haberin Devamı

Tuncay Şanlı: "Christoph Daum'un mekanı cennet olsun. Çok güzel zamanlarımız geçti, üzüldüğümüz anlar da oldu. Kendisinden son günlerinde de haber alıyorduk, iyi değildi. Psikolojik olarak kendini iyi tutmaya çalışıyordu ama maalesef kaybettik. Fenerbahçe ve Türk futboluna güzel hizmetleri oldu. Beni ve benim gibi birçok oyuncuyu Fenerbahçe'ye kazandırdı. Başımız sağ olsun. Bir teknik direktör olarak sahaya çıktığımda dönem dönem Daum ile yaşadıklarım aklıma geliyor. Onun babacanlığını yansıtmaya çalışıyorum. Oyun ve hayat disiplini anlamında bize inanılmaz katkıları oldu. Ondan öğrendiklerimi sahaya yansıtmaya çalışıyorum. Şampiyonluğu kaybettiğimizde bile yanımızda olup, bize destek vermeye çalıştı. En son belgeli için Türkiye'ye geldiğinde çok güzel sohbetimiz oldu, eskilere gittik. Mekanı cennet olsun, sabır diliyorum."

Bayern Münih: "FC Bayern, Christoph Daum'un anısına futbol camiasıyla birlikte yas tutuyor."

Haberin Devamı

FC Bayern Başkanı Herbert Hainer: "Tüm futbol camiası gibi FC Bayern de Christoph Daum'un ailesi, akrabaları ve dostlarının yanında yas tutuyor. Christoph Daum onlarca yıl boyunca Alman futbolunu zenginleştirdi. Onun inancı her zaman şuydu: 'Ne kadar sık düştüğünüz değil, ne kadar sık kalktığınız önemlidir'. Alman futbolu Christoph Daum'un anısını her zaman onurlandıracaktır."

FC Bayern Onursal Başkanı Uli HoeneB: "Christoph Daum hayatı boyunca hiçbir tartışmadan kaçınmadı, ancak ikimiz de uzun zaman önce barıştık ve ölüm haberi beni de çok üzdü. Hastalığına karşı cesurca mücadele etti ve konuya açık yaklaşımıyla birçok etkilenen insanı cesaretlendirdi. Son savaşını kazanamadı ama Alman futbolu onu kulüpleri, takımları ve çok daha ötesi için her zaman her şeyini veren bir kişi olarak hatırlayacak."

YORUM YAZ