Copa America'da heyecan başlıyor

ABD ev sahipliğinde yapılacak 2024 Copa America, yarın gece başlayacak ve 14 Temmuz’da oynanacak final müsabakasıyla sona erecek. Bu yıl iki konfederasyonun ortaklaşa düzenleyeceği turnuvada 16 takım yer alacak.

Copa America'da heyecan başlıyor

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu’nun (CONMEBOL) düzenlediği Copa America’nın bu yıl 48.’si Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) ile ortaklaşa düzenlenecek. ABD’nin 14 farklı şehrinde 20 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak turnuvada 4 farklı grupta 16 takım şampiyonluk için mücadele edecek. Güney Amerika’dan katılacak 10 takımın yanı sıra CONCACAF’tan Jamaika, Meksika, Panama, ABD, Kanada ve Kosta Rika yer alacak. Şampiyonada açılış maçı son şampiyon Arjantin ile Kanada arasında bu gece TSİ 03.00’te oynanacak. Grup maçları 2 Temmuz’da sona erecek, çeyrek final turu ise 4 Temmuz’da başlayacak. Turnuvada 9-10 Temmuz’da yarı final maçları oynanacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ülkeler çeyrek finale yükselecek.

Haberin Devamı

2024 Copa America'da gruplar ise şöyle;

A Grubu: Arjantin, Kanada, Peru, Şili

B Grubu: Venezuela, Jamaika, Ekvador, Meksika

C Grubu: Uruguay, ABD, Panama, Bolivya

D Grubu: Brezilya, Paraguay, Kolombiya, Kosta Rika

Copa Americada heyecan başlıyor

MESSI REKOR İÇİN SAHADA

Arjantinli yıldız Lionel Messi, altı farklı Copa America turnuvasında (2007, 2011, 2015, 2016, 2019, 2021) ülkesini temsil ederken, Güney Amerika’nın önde gelen turnuvasının 7’sine katılan ilk Arjantinli oyuncu olmaya hazırlanıyor. Şilili kaleci Sergio Livingstone ve Brezilyalı Zizinho ile birlikte en çok maça (34) çıkan isim olan Messi, ilk maçta forma giymesi halinde rekorun sahibi olacak. 36 yaşındaki forvetin turnuva tarihinde 13 golü bulunurken, bu yaz beş gol daha atması halinde tüm zamanların en golcü oyuncusu olacak ve 17 gollük mevcut rekoru geride bırakacak. Ayrıca Messi, 17 asistle Copa America tarihindeki en çok asist rekorunu elinde tutuyor.

Haberin Devamı

Copa Americada heyecan başlıyor

SÜPER LİG'DEN 3 FUTBOLCU

Turnuvada Süper Lig’den 3 futbolcu ter dökecek. Galatasaray’ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez, sezonu Kasımpaşa’da geçiren Ekvadorlu Jackson Porozo ve MKE Ankaragücü’nün hücum oyuncusu Jamaikalı Renaldo Cephas, ülkeleri adına forma giyecek.

 

Copa Americada heyecan başlıyor

YORUM YAZ