Çekya'yı yıkan Cenk Tosun'dan itiraf! 'Maçtan bir gün önce...'

Beşiktaş'ın yıldızı Cenk Tosun, Türkiye A Millî Futbol Takımı ile Çekya'yı yıkan golü atarak ay-yıldızlıların EURO 2024'te son 16 turuna kalmasında önemli bir rol oynadı. Tecrübeli santrfor hem o golü hem de hislerini anlattı. İşte detaylar...

Çekya'yı yıkan Cenk Tosun'dan itiraf! 'Maçtan bir gün önce...'

Türkiye A Millî Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda F Grubu son maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna kalmayı başardı. Millîlerin gollerini Hakan Çalhanoğlu ve oyuna sonradan giren Cenk Tosun kaydetti. Beşiktaş'ın yıldızı, hem o golü hem de duygularını anlattı.

Haberin Devamı

'UMUTSUZLUĞA HİÇ KAPILMADIK'

Çekya'nın kendilerini zorladığını ifade eden Cenk Tosun, "Çok iyi konsantre olduk. Zira çok kritik bir maçtı. Bizi en çok kamçılayan, tribünleri dolduran ve bizi durmadan destekleyen taraftarlarımızdı. Maçta hiç umutsuzluğa kapılmadık. Golü yedik umursamadık. Çekya kolay bir rakip değil. Turnuvanın en genç kadrosuna sahipler, çok koşuyorlar, fiziksel oynuyorlar ve hava toplarında çok etkililer. 20. dakikada 1 kişi eksik kalmalarına karşın bizi uzun süre çok zorladılar" dedi.

Çekyayı yıkan Cenk Tosundan itiraf Maçtan bir gün önce...

İSMAİL VE ORKUN'U UNUTMAYIN

Goller kadar asistlerin de önemine vurgu yapan Beşiktaş'ın yıldızı, "Hem kendi golüme hem de Hakan’ın golüne 10 üzerinden 10 veriyorum. İsmail’in Hakan’a, ve Orkun’un bana yaptığı güzel asistleri de unutmamak gerek. Bu goller anlatılmaz yaşanır. Sahada görev alan tüm arkadaşlarımız savaştılar. Kulübedeki yedeklerimiz de en az sahadakiler kadar heyecanlıydı. Milli takımda, sahadaki oyuncu da kulübedeki de her şeyini ortaya koyuyor. Ayrıca maç sonunda sayın Cumhurbaşkanımızın telefonla arayıp, beni ve arkadaşlarımı tebrik etmesi sevincimizi daha da artırdı" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı
A Milli Futbol Takımı'nın son 16 turu hikayesi özel video ile anlatıldı

'MAÇTAN BİR GÜN ÖNCE GOLÜ YAŞAMIŞTIM'

Golcü oyuncu müsabakaya çok iyi hazırlandığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Maçtan bir gün önce golü yaşamıştım. Golün planını kafamda kurmuştum. Bilinçli şekilde pozisyon alıp hareket ettim ve kontrollü şekilde topu ağlara gönderdim" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ