Bogdan Stancu kimdir, nereli, kaç yaşında? Bogdan Stancu hangi takımlarda oynadı? Bogdan Stancu'nun maaşı ne kadar?

Süper Lig'de uzun yıllardan beridir forma giyen futbolcular vardır. Bu futbolculardan biri de Bogdan Stancu’dur. Bogdan Stancu Süper Lig'de ilk olarak Galatasaray'da forma giymiş daha sonra ise Anadolu kulüplerinde forma giymeye başlamıştır, gol yollarında oldukça başarılıdır. Bogdan Stancu kimdir, nereli, kaç yaşında? Bogdan Stancu hangi takımlarda oynadı? Bogdan Stancu'nun maaşı ne kadar? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Bogdan Stancu kimdir, nereli, kaç yaşında? Bogdan Stancu hangi takımlarda oynadı? Bogdan Stancu'nun maaşı ne kadar?

Süper Lig'de uzun yıllardan beridir forma giyen futbolcular vardır. Bu futbolculardan biri de Bogdan Stancu’dur. Bogdan Stancu Süper Lig'de ilk olarak Galatasaray'da forma giymiş daha sonra ise Anadolu kulüplerinde forma giymeye başlamıştır. Bogdan Stancu gol yollarında oldukça başarılıdır. Yeteneği ile pek çok kritik maçta gol atmayı başarmıştır. Bogdan Stancu forvet mevkisindef orma giymektedir. İlk kez 2009 yılında milli takım ile forma giymeye başlamıştır. Bogdan Stancu 2011 yılından beridir süper ligde forma giyen eski futbolculardan bir tanesidir. Kariyerine süper ligde sürdürmektedir.

Haberin Devamı

Bogdan Stancu 1.82 metre boya sahiptir. Süper lig ekibinde 9 numaralı formayı giyen Bogdan Stancu’nun tam adı ise Bogdan Sorin Stancu’dur. Santrafor mevkisinde forma giyen Bogdan Stancu aynı zamanda sol kanat ve forvet arkasında da forma giymektedir. Bogdan Stancu 500 Bin Euro’luk bonservis bedeli bulunmaktadır. 2014 yılında ise kariyerinde en fazla değere ulaşarak 6 Milyon Euro’luk değere ulaşmıştır. Bogdan Stancu sağ ayaklı bir futbolcudur. Süper lig kulübü ile birlikte 2021 yılına kadar sözleşmesi sürmektedir. Kariyerinde en fazla Türk takımlarında forma giymiştir. Türkiye’ye ilk olarak Galatasaray forması giyerek gelmiştir.

Bogdan Stancu kimdir, nereli?

Bogdan Stancu Romanya’nın Piteşti şehrinde doğmuştur. Romanya asıllı bir futbolcudur.

Haberin Devamı

Bogdan Stancu kaç yaşında?

Bogdan Stancu 1987 doğumludur. 34 yaşındadır.

Bogdan Stancu Süper Lig’de hangi takımlarda oynadı?

Bogdan Stancu Süper Lig'de oynadığı takımlar aşağıdaki gibidir;

Galatasaray

Orduspor

Gençlerbirliği

Bursaspor

Türkiye’ye hangi takımdan geldi?

Bogdan Stancu Türkiye’ye Romanya’nın en büyük kulüplerinden olan Steaua Bükreş takımından gelmiştir.

2021’de Hangi Takımda Oynuyor?

2021 yılı itibari ile Gençlerbirliği forması giymektedir.

Bogdan Stancu'nun maaşı ne kadar?

Bogdan Stancu Gençlerbirliği’nden yıllık 500 bin Euro kazanmaktadır.

Bogdan Stancu’nun Hayatı

Bogdan Stancu Romanya Piteşti’de dünyaya gelmiştir. Romanya asıllı olan Bogdan Stancu burada futbol hayatına başlamıştır. Henüz 17 yaşında iken a takıma kadar yükselmeyi başarmıştır. 1998 yılında Argeş Piteşti takımı ile maçlara çıkan Bogdan Stancu altyapı kariyerini 2005 yılına kadar sürdürmüştür. 2005 – 2006 sezonunda ise Argeş Piteşti takımı ile profesyonel sözleşme imzalamıştır. Bogdan Stancu Argeş takımı ile Dacia Mioveni takımına kiralık olarak gönderilmiştir. Kiralık olarak forma giydiği takımda 12 maçta forma giyen Bogdan Stancu 3 gol atmıştır.

2006 yılında sözleşmesi Argeş takımı ile sona erdikten sonra Unirea takımı ile bedelsiz bir şekilde transfer olarak anlaşmıştır. Bogdan Stancu 2006 yılından 2008 yılına kadar forma giymiştir. 2008 yılında 2 Milyon Euroluk bonservis bedeli karşılığında Steaua Bükreş takımı ile anlaşmıştır. 2 Milyon Euroluk bonservis bedeli ile transfer olan Bogdan Stancu 2011 yılında ise ilk kez süper lige transfer olmuştur. Galatasaray’ın santrafor ihtiyacına yönelik Steaua Bükreş kulübüne 5 Milyon Euroluk bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştur. Galatasaray’a transfer olduktan sonra Orduspor’a 350 Bin Euro’luk kiralama bedeli karşılığında gönderilmiştir. Orduspor ile 1 sene forma giydikten sonra 2.5 Milyon Euro’luk bonservis bedeli karşılığında Orduspor’a transfer olmuştur.

Haberin Devamı

2012’den 2013 yılına kadar Orduspor’da forma giymiştir. 2013 yılında ise Gençlerbirliği’ne 1.5 Milyon Euro bedelle transfer olmuştur. Bogdan Stancu bu kulüpte 4 yıl forma giydikten sonra Bursaspor’a transfer olmuştur. Bursaspor bu transfer için Gençlerbirliği’ne 750 bin Euro bedel ödemiştir. Bursaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladıktan sonra 2019 yılında sözleşmesi sona eren Bogdan Stancu tekrardan Gençlerbirliği kulübüne transfer olmuştur. 2019 yılından beridir Gençlerbirliği forması giyen Bogdan Stancu hala bu kulübün santrafor mevkisinde forma giymektedir.

Haberin Devamı

Bogdan Stancu’nun Milli Takım Kariyeri

Bogdan Stancu 2006 – 2009 yılları arasında Romanya U21 takımına davet edilerek burada aktif milli takım hayatına başlamış oldu. Romanya U21 takımı ile 15 maça çıktı ve birincil santrafor olarak görev yaptı. 2009 yılında ise ilk kez Romanya milli takımı ile maçlara çıktı. Romanya milli takımı ile Avrupa şampiyonası elemelerinde de boy gösterdi. Romanya milli takımının formasını 52 kez terleten Bogdan Stancu 14 gol atmıştır. Bogdan Stancu milli takım ile toplam 67 maçta sahne alarak 19 gol atmış bir Romanyalı futbolcudur. Romanya Avrupa şampiyonası 2016’da katıldığı zamanda da Romanya kadrosunda yer almayı başarmış bir futbolcu oldu.

YORUM YAZ