Bayern Münih'ten Mbappe transferine çok sert tepki! 'Paragözler'

Bayern Münih'in spor direktörü Max Eberl, Real Madrid'in Mbappe transferinin ardından zehir zemberek ifadeler kullandı. İspanyol devinin Fransız süperstar için ödeyeceği astronomik ücretin altını çizdi. İşte tüm detaylar...

Bayern Münih'ten Mbappe transferine çok sert tepki! 'Paragözler'

Real Madrid, henüz şimdiden yaz transfer döneminin en sükseli transferini gerçekleştirdi. Fransız süperstar Mbappe'yi kadrosuna katan İspanyol devi, yine tüm dikkatleri üzerine çekti. Ancak, yıldız futbolcunun maaşına yönelik Alman devinden çok sert bir tepki geldi. Detaylar haberimizde... 

Haberin Devamı

Real Madrid, Mbappe'nin bonservissiz olarak transferini bu hafta başında duyurdu. Fransız süperstarın Paris Saint-Germain ile olan sözleşmesinin sona ermesine rağmen İspanyol devinin kasasından hatırı sayılır bir ölçüde para çıktı. Bunun üzerine Bayern Münih cephesinden Eberl, Mbappe'nin astronomik maaşı konusunda zehir zemberek sözler kullandı.

Suddeutsche Zeitung'a konuşan Eberl, Real Madrid'in Mbappe transferinin ardından şunları söyledi:

Her zaman daha fazla paragöz biri olabilirsiniz, ancak paragözler herkes yavaş yavaş futbolun tabutuna çakılan çivi haline gelecektir. Eğer tüm paralar giderse, bir noktada iş yapabileceğimiz hiçbir şey kalmayacak. Yüz milyonlarca kişiden bahsediyoruz. Bu çok fazla ve bir noktada patlayacakmış hissine kapılıyorsunuz.

"Bir noktada aşırı doyuma ulaşacak ve Suudi Arabistan başı çekecek. Bu pek iyi hissettirmiyor. Adil olmak gerekirse bunu söylemem gerekiyor ama şu anda piyasa bu. Para piyasadan çekiliyor. Hiçbir kulübün bundan faydası yok. Oyuncular, aileler, menajerler, herkes bundan yararlanıyor ama kulüpler bundan yararlanmıyor. Geçmişte en azından kulüpler kâr ediyordu ve bu artık giderek azalacak gibi görünüyor."

Haberin Devamı

DEVASA MAAŞ!

Tahmini yıllık vergi sonrası maaşının 15 milyon Euro (12,7 milyon £/16,2 milyon $) olduğu bildirilen Mbappe'nin bu hamlesinin onu takımdaki en yüksek maaşlı oyuncu yapması bekleniyor. Mbappe'nin PSG'den 10 milyon Euro (8,5 milyon £/10,8 milyon $) maaş kesintisini kabul ettiği bildiriliyor, ancak yine de beş yılı boyunca ödenecek 150 milyon Euro (127,6 milyon £/162 milyon $) tutarında devasa bir maaş alacak.

Bayern Münihten Mbappe transferine çok sert tepki Paragözler

Fransız süperstar, EURO 2024'ün ardından yeni takımına katılacak. Real Madrid formasıyla sahaya çıkacağı ilk maç, sadece Real Madridli taraftarlar değil tüm futbolseverler tarafından merakla bekleniyor.

YORUM YAZ