Avrupa Şampiyonası’nda spor ve diplomasi bir araya gelecek

Almanya’da gerçekleştirilecek Avrupa Futbol Şampiyonası’nda diplomasi ve sporu bir araya getirecek olan Futbol Elçileri programının detaylarını Program Direktörü Yalçın Maraşlı değerlendirdi.

Avrupa Şampiyonası’nda spor ve diplomasi bir araya gelecek

Spor organizasyonlarında işbirliği ve bilinirliği arttırmayı amaçladıkları Futbol’un Elçileri programının ülkemiz için bir ilk olacağını belirten Maraşlı, “Futbol Elçileri programı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan On İkinci Kalkınma Planı'na uygun şekilde, spor diplomasisi araçlarını kullanarak bölgesel ve çok taraflı spor organizasyonlarında işbirliği ve bilinirliği artırmayı amaçlıyor. Program, kültürel ve akademik etkinliklerle Türkiye'nin uluslararası imajını güçlendirmeyi ve genç sporcu ve diplomatları yetiştirmeyi hedeflemekte." dedi.

Haberin Devamı

"SPOR DİPLOMATI YETİŞTİREN BİR ÜLKE OLACAĞIZ"
Maraşlı sözlerine şöyle devam etti:  Program ile Türkiye'nin uluslararası alanda hem sporcu hem de spor diplomatı yetiştiren bir ülke olarak profilini yükseltmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı Euro 2032 gibi büyük organizasyonlar öncesinde, uluslararası sahnede daha etkin bir rol almasını sağlanacak.

YORUM YAZ