Arjantin-Kolombiya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? (Copa America finali muhtemel 11'ler)

Güney Amerika’nın iki devi Arjantin ile Kolombiya, Copa America finalinde karşılaşacak. Bir tarafta Galatasaray’dan Davinson Sanchez, diğer tarafta ise yaşayan efsane Lionel Messi olacak. Copa America’da 4 maçta 1 gol ve 1 asisti bulunan 37 yaşındaki Messi, ülkesiyle üst üste çıkacağı üçüncü finalde de kupayı havaya kaldırmak istiyor. Turnuvada harika bir performans gösteren ve 5 maçta 1 golü bulunan stoper Davinson Sanchez, bu kez Messi’yi durdurmaya çalışacak. Arjantin-Kolombiya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? sorularının yanıtları, muhtemel 11'ler ve dev finalle ilgili detaylar haberimizde.

Arjantin-Kolombiya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? (Copa America finali muhtemel 11'ler)

Avrupa’da EURO 2024 heyecanı yaşanırken, ABD’de de Copa America’nın coşkusu yaşanıyordu. Bu gece EURO’nun sahibi belli olduktan sonra sabaha karşı da Copa America’da şampiyon belli olacak. Finalde Lionel Messi’li Arjantin, Galatasaray’da forma giyen Davinson Sanchez’li Kolombiya karşı karşıya gelecek. 37 yaşındaki Messi, ülkesiyle üst üste çıkacağı üçüncü finalde de kupayı havaya kaldırmak istiyor. Turnuvada harika bir performans ortaya koyan Galatasaray'ın yıldızı Sanchez, bu kez Messi’yi durdurmaya çalışacak. Güney Amerika temsilcileri, ilk kez kupa için birbirlerine rakip olacak. Kupayı en son müzesine götüren (2021) takım olan Arjantin, toplamda 15 kez bu başarıya ulaştı.

Haberin Devamı

Arjantin-Kolombiya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

15 Temmuz Pazartesi gecesi sabaha karşı saat 03.00'te başlayacak, Florida'da bulunan Hard Rock Stadyumu'nda oynanacak Arjantin-Kolombiya maçı TV8,5 ve Exxen’den canlı yayınlanacak. Brezilya Futbol Federasyonu'ndan Raphael Claus'un yöneteceği dev final ile ilgili tüm detaylar fanatik.com.tr'de olacak.

Arjantin-Kolombiya muhtemel 11'ler:

Arjantin: E.Martinez, Molina, Romero, Martinez, Tagliafico, De Paul, Di Maria, Fernandez, Mac Allister, Messi, Alvarez

Kolombiya: Vargas, Arias, Sanchez, Cuesta, Mojica, Rios, Lerma, Arias, Rodriguez, Diaz, Cordoba

Ülkesiyle çıktığı ilk 4 finali kaybeden ve sonraki iki finali (2021 Copa America ve 2022 Dünya Kupası) kazanan Messi, yine zirveye çıkmayı hedefliyor. Kolombiya ise 1975’te finalde kaybettiği ve 2001’de tek şampiyonluğunu yaşadığı Copa America’da ikinci kez mutlu sona ulaşmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Arjantin'in 15 şampiyonluğu var

Copa America'yı tarihinde bugüne kadar 15'er kez ile en fazla Arjantin ile Uruguay kazandı. Arjantin Copa America'yı en fazla müzesine götüren ülke olmak istiyor. Arjantin, 2021'de Copa America, 2022'de ise FIFA Dünya Kupası kazanma başarısı göstermişti. Kolombiya ise daha önce 1 kez Copa America'yı kazanma başarısı gösterdi.

Gol yükünü Lautaro Martinez çekti

Copa America'da attığı 4 golle Arjantin'in gol yükünü çeken Lautaro Martinez aynı zamanda krallık yarışında zirvede bulunuyor. 26 yaşındaki futbolcu, grup aşamasında Peru'ya 2, Kanada ve Şili karşısında ise 1'er kez gol kaydetti.

Asist lideri James Rodriguez

Copa America'da asist krallığı yarışında zirvede bulunan James Rodriguez, attığı 6 gol pasıyla Kolombiya'nın finale kalmasında büyük pay sahibi oldu. 32 yaşındaki futbolcu, Paraguay ve Panama maçlarında 2'şer, Kosta Rika ve Urugay müsabakasında ise 1'er asist yaptı. Rodriguez ayrıca Panama karşısında 1 de gol sevinci yaşadı. 37 yaşındaki süperstar, Kolombiya müsabakası ile birlikte tarihte milli takımla 7 final oynayan ilk futbolcu olacak.

YORUM YAZ