Arda Güler bir ilk yaşadı, Real Madrid 3 puanı 3 golle aldı! Devler Ligi'ne galibiyetle başladı

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid, Stuttgart'ı ağırladı. FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler'in yönettiği maçı Real Madrid 3-1'lik skorla kazandı ve İspanya devi Devler Ligi'ne 3 puanla başladı. Öte yandan milli futbolcu Arda Güler, kariyerinde bir ilke imza attı.

Arda Güler bir ilk yaşadı, Real Madrid 3 puanı 3 golle aldı! Devler Ligi'ne galibiyetle başladı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni formatın ilk mücadelelerinden birini Real Madrid ile Stuttgart yaptı. Zorlu maçı FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler yönetti. Arda Güler'in de oynadığı maçı Real Madrid 3-1'lik skorla kazandı.

Haberin Devamı

Real Madrid'in gollerini 46'da Mbappe, 83'te Rüdiger ve 90+5'te Endrick kaydetti. Stuttgart'ın tek golü ise 68'de Deniz Undav'dan geldi.

İLK KEZ DEVLER LİGİ'NE ÇIKTI

Milli futbolcumuz Arda Güler 75'te oyuna girdi ve ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti.

Arda Güler bir ilk yaşadı, Real Madrid 3 puanı 3 golle aldı Devler Ligine galibiyetle başladı

Düdük Halil Umut Meler'deydi

Real Madrid- Stuttgart maçını FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler yönetti. Müsabakada, Meler'in yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan yaptı. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Arda Kardeşler. Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Rob Dieperink VAR, Pol van Boekel ise AVAR olarak görev aldı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FORMATI

"Devler Ligi" organizasyonunun lig aşamasında Almanya ve İtalya'dan beşer, İngiltere, İspanya ve Fransa'dan dörder, Portekiz, Hollanda ve Avusturya'dan ikişer; İskoçya, Belçika, Sırbistan, Hırvatistan, Slovakya, Ukrayna, Çekya ve İsviçre'den birer takım lig aşamasında mücadele veriyor.

Lig usulü 36 takımın mücadele edeceği sezonda 8 maç sonunda ilk 8'e giren ekipler, son 16 turuna yükselecek. 9 ile 24'üncü sırada yer alan 16 takım, çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak.

Sıralamada ilk 24'ün dışında kalan takımlar ise organizasyona veda edecek.

 

 

YORUM YAZ