'Altın Kafa' Merih Demiral! Adını tarihe yazdı

A Milli Takım'da Merih Demiral önce 57. saniyede Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en erken golünü atıp tarihe geçti, ardından 59’da attığı kafa golüyle Ay-Yıldızlı ekibimizi rahatlattı. Savunmada da kritik müdahalelere imza atan Merih Demiral, Avusturya’ya kâbus gibi bir gece yaşattı. İşte detaylar...

Merih Demiral, Avusturya - Türkiye maçına tam anlamıyla damgasını vurdu. Karşılaşmanın henüz 57. saniyesinde Arda’nın kullandığı kornerdeki savunma hatasını affetmeyen Merih, temiz bir vuruşla ağları havalandırıp gecenin açılışını yapan isim oldu.

Haberin Devamı

Tecrübeli savunmacı aynı zamanda bu golle tarihe geçti. Milli oyuncumuz, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en erken golünü kaydetti. Bilindiği gibi Dünya Kupası tarihinin en erken golü de A Milli Takımımız’a ait. Merih bu anlamda da uzun yıllar unutulmayacak bir gol atmış oldu.

Sadece 2 golü vardı

A Milli Takımımız bu golden sonra üçlü savunma düzenine dönerken, Merih Demiral savunma hattında daha da derin oynamaya başladı. Yine de her duran topta ileriye çıkarak gol arayan Demiral, mücadelenin 59. dakikasında Barış Alper’in kazandırdığı, yine Arda’nın nefis kullandığı kornerde şık bir kafa golüne imza atarak farkı ikiye çıkardı. Daha önce A Milli formayla 47 maçta 2 golü bulunan Merih Demiral, dün gece sadece 59 dakikada 2 gol atarak toplam gol sayısını da ikiye katladı.

Haberin Devamı

Özel tebrik geldi

Merih sadece attığı gollerle değil, savunmada yaptığı kritik müdahalelerle de Ay-Yıldızlı takımı ayakta tutan isimlerin başında geldi. Avusturya hücum hattı başarılı stoperin ördüğü duvarı aşamazken, Montella son düdüğün ardından öğrencisini özel olarak tebrik etti.

Altın Kafa Merih Demiral Adını tarihe yazdı

Maçın adamı oldu!

UEFA tarafından maçın adamı seçilen Merih Demiral, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene! Taraftarımız inanılmaz bir atmosfer yaşattı. Çok gururluyum Türk olduğum için. Bütün taraftarımıza teşekkür ediyorum. Maçın oyuncusu ödülünü bütün takım için alıyorum. Bunun devamı gelecek. Mert abi muhteşem top çıkardı. Bütün arkadaşlarıma helal olsun” dedi.

Altın Kafa Merih Demiral Adını tarihe yazdı

Alkışlar Arda Güler'e!

Maçın kahramanlarından bir diğeri de hiç şüphesiz Arda Güler’di. Her iki golde kullandığı kornerler de Avusturya savunmasını dağıttı. A Milli formayla 11. maçında ilk asistini yapan 19 yaşındaki yıldız, zaman zaman 3-4 Avusturyalı oyuncuyu peşine takarak kısa resitaller ortaya koydu. Takım savunmasına da elinden geldiğince yardım etmeye çalışan Arda, 78’de yerini Okay’a bırakırken, tribünler tarafından ayakta alkışlandı.

YORUM YAZ