A Milli Takım'ın rakibi Avusturya'yı değerlendirdi! 'Defans zayıf, hücum kusursuz'

EURO 2024'te A Milli Takımımız, son 16 turunda turnuvanın en iyi futbolunu oynayan takımlardan birisi olan Avusturya'yla kozlarını paylaşacak. Bu zorlu müsabaka öncesinde, usta kalem, güçlü ekibine karşı dikkat çeken ifadeler kullandı.

A Milli Takım'ın rakibi Avusturya'yı değerlendirdi! 'Defans zayıf, hücum kusursuz'

Avrupa Şampiyonası'nda grubunu 2. sırada tamamlayan Türkiye, son 16 turu mücadelesinde Avusturya'yla eşleşti. Heyecanın giderek arttığı dev turnuva öncesinde, bu kritik mücadele merakla bekleniyor. Yazarlarımızdan Serkan Akcan, rakibimiz Avusturya hakkında çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İŞTE SERKAN AKCAN'IN DEĞERLENDİRMELERİ:

Avusturya teknik direktörü Ralf Rangnick topa sahip olmayla kafayı bozmuş bir hoca değil. Topa sahip olamadıklarında, rakibi karşılama setlerinde büyük fark yaratıyorlar. Sanırım en iyi oldukları nokta da burası. Ralf Rangnick, takımıyla iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Turnuvaya gelene kadar omurgasını çok bozmadan 11’in oyun pratiğini artırmayı başardı.

'Maçın anahtarını almamızı sağlayabilir'

Geride güçlü iki stopere ilaveten 1.90’lık sert bir sağ bekle (Stefan Posch-1.90 cm) 4’lü savunma tercih eden Ragnick, rakibin oyun tarzına göre sol bekini değiştirebiliyor. Fransa ve Polonya’ya karşı Mwene’yi kullanırken, son Hollanda maçında daha ofansif gördüğü Prass’ı kullandı. İki sol bekinin ortak özelliği savunmalarının zayıflığı. Bizim farkı yaratacağımız nokta burası olabilir. Barış Alper’in sağ kenardaki ezici üstünlüğü maçın anahtarını almamızı sağlayabilir.

Haberin Devamı

3 maçta 4 gol...

Keza stoper konusunda da Rangnick’in kafasının net olmadığı görülüyor. İlk 3 maçta da tandem değişti. Danso-Wöber ile başladığı ilk turu Trauner-Lienhart ile sürdürüp, Lienhart-Wöber ile tamamladı. 3 maçta 4 gol yemesinden belli olsa gerek. En zayıf noktalarının savunmadaki pratik eksikliği olduğu söylenebilir.

A Milli Takımın rakibi Avusturyayı değerlendirdi Defans zayıf, hücum kusursuz

Değişerek oynuyorlar 

Avusturya savunması ne kadar zaaf barındırıyor olsa da öndeki 6’lı her maç, kusursuza yakın iş çıkarıyor. Rangnick orta saha merkezini turnuvada hiç değiştirmedi. 4-2-3-1 formasyonunu en doğru oynayan takımların başında gelen Avusturya’da Seiwald-Grilitsch merkezi değişmezken Sabitzer, Laimer, Baumgartner rakibe göre değişerek oynuyorlar. Bu üçlü hem oyunu kuruyor, hem top kazanıyor hem şut arıyor.

Kıymetini bilmeliyiz

Ayrıca topu geri kazanım konusunda zirveye çıkmalarını sağlayanlar da yine öndeki 6’lı süvari birliği. Bu birliğe karşı topun kıymetini bilen bir kadroyla oynamamız şart. Turnuvada topu en hızlı geri kazanan takımların başında Avusturya gelirken, bu alanda sayısal olarak 2. sıradalar.

A Milli Takımın rakibi Avusturyayı değerlendirdi Defans zayıf, hücum kusursuz

Montella'nın tercihi...

Biz ise top geri kazanımında 14. sıradayız. O yüzden Montella’nın tercih edeceği forvet tipolojisi büyük önem taşıyor. Santrforsuz oyunun bizden en büyük götürüsü de bu; ön alanda sırtını savunmaya dayayıp top alan santrforumuz olmayınca, topu önde tutma süremiz az, kaybımız çok oluyor. Bu bizi ekstra geri koşturuyor. Hele Avusturya gibi bu alanda turnuvanın en iyilerinden birine karşı Montella’nın tercihi belirleyici olacak.

YORUM YAZ