MENÜ

Fred Friday: Beşiktaş'a gol atmak büyük gurur

vodafone Arena’da Kartal’a karşı hat-trick yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçen Fred Friday, FANATiK’e konuştu.

Fred Friday: Beşiktaş'a gol atmak büyük gurur

Süper Lig’e verilen milli arada Hollanda devi AZ Alkmaar’la Vodafone Arena’da hazırlık maçına çıkan Beşiktaş, rakibine 4-1’lik skorla kaybetmişti. Kara Kartal’a yeni stadında ilk mağlubiyetini yaşatan Alkmaar’a yaptığı hattrickle galibiyeti getiren isim olan Fred Friday, bu karşılaşmayla ilgili olarak FANATİK’e özel açıklamalarda bulundu. İlk olarak maçı değerlendiren 21 yaşındaki Nijeryalı futbolcu, “Beşiktaş’ın oldukça büyük bir kulüp olduğunu biliyorum. Çok önemli isimlere sahipler. Onlara saygı duyuyorum. Oldukça fantastik bir statları var. Vodafone Arena’yı çok beğendiğimi söylemeliyim. Kaliteli savunmacıları var. Marcelo’nun performansını beğendim. Bir de gol attı. Ama sonuçta biz kazandık. Futbolda bu tarz sonuçlar olabiliyor. Benim için her maç önemli. Bu düşünceyle sahaya çıktım ve elimden geleni yaptım. Hayatımın en şanslı günüydü ve hat-trick yaptım. Böyle büyük bir takıma karşı 3 gol atmak beni çok gururlandırdı” ifadelerini kullandı. İşte genç yıldızın diğer sözleri;

‘Adriano heyecan verici’

“Adriano, çok büyük bir futbolcu. Onun rakibi olmak oldukça heyecan verici. Barcelona’da izlediğim bir yıldızla karşı karşıya oynamak beni mutlu etti. Beşiktaş’ın diğer önemli futbolcuları Ricardo Quaresma ve Vincent Aboubakar’ı da tanıyorum. Bu maçta keşke onlar da olsaydı.”

‘Aboubakar’a karşı oynarım’

“Aboubakar çok güçlü bir futbolcu. O da benim gibi bir Afrikalı. Ona Beşiktaş’ta başarılar diliyorum. Sizin aracılığınızla ona selam gönderiyorum. Umarım onunla bir gün bir maçta karşılıklı oynama şansını elde ederim.”

‘Beşiktaş’a başarılar diliyorum’

“Türk takımlarının maçlarını zaman bulursam izliyorum. Emmanuel Emenike’li Fenerbahçe’nin Manchester United’ı İstanbul’da yendiği karşılaşmayı takip etmiştim. Beşiktaş’ın da Napoli maçını
izledim. İki takıma da başarılar diliyorum.”

‘Demba Ba unutulmaz’

“Beşiktaş’ın 2 sezon önce Feyenoord’la olan maçını da izlemiştim. Demba Ba hattrick yapmıştı. Çok başarılı bir futbolcu. Beşiktaş için unutulmaz bir futbolcu olmalı.”

‘Hedefim Devler Ligi’

“AZ Alkmaar’a katkı vermek için elimden geleni yapıyorum. İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Umarım biz de bu sezon şampiyon oluruz ve Şampiyonlar Ligi’nde yer alırız.”

‘Türkiye Ligi’nde oynarım’

“Belki bir gün Türkiye Ligi’nde forma giyebilirim. Önemli takımlar var. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Osmanlıspor’u tanıyorum. Daha 21 yaşındayım. Genç bir futbolcuyum. Kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Liginiz oldukça kaliteli.”

Gökmen Özcan

Haberin Devamı
YORUM YAZ