MENÜ

Frans Hoek kimdir? Orhan Atik'in yerine o oturacak!

Galatasaray'da Orhan Atik'in görevine son verilmesinin ardından kaleci antrenörü Frans Hoek artık kulübede oturacak. Peki Frans Hoek kimdir? Frans Hoek hangi kulüplerde görev yapmıştır. Hollandalı antrenör Frans Hoek hakkında tüm bilgileri bu haberimizde bulabilirsiniz.

Frans Hoek kimdir? Orhan Atik'in yerine o oturacak!

Galatasaray'da Brezilyalı kaleci antrenörü Claudio Taffarel'in, Sarı Kırmızılılar'dan ayrılmasının ardından futbol takımındaki boşluğu doldurmak isteyen yönetim, Hollandalı kaleci antrenörü Frans Hoek göreve getirmişti. İşte Galatasaray'ın yeni kaleci antrenörü ile ilgili bilgiler...

Frans Hoek kimdir?

Hollanda'nın Hoom kentinde 17 Ekim 1956 yılında doğdu. Futbol hayatına amatör olarak SV Always Forward takımda başladı. 1973 yılında profesyonel olarak anlaştığı FC Volendam kulübünün 1985 yılına kadar kalesini korudu.

Kaleci antrenörlüğü kariyerine 1986 yılında Ajax'ta Johan Cruyff ile başlayan Hollandalı, daha sonra 1991 yılında takımın başına getirilen Louis van Gaal ile çalıştı.

Ajax'ta uzun yıllar çalıştıktan sonra Van Gaal'in Barcelona'ya gitmesiyle 1997 senesinde Katalan kulübünün yolunu tuttu. Barcelona'da 3 sezon görev yaptı. Bir sene aranın ardından yeniden van Gaal ile birlikte 2 yıl birlikte çalıştı.

Orhan Atik'in yerine Frans Hoek

Frans Hoek, 2006-2007 senesinde Leo Beenhakker yönetimindeki Polonya'da görev aldı.

59 yaşındaki tecrübeli kaleci antrenörü, 2010-2011 yılında yarım sezon Bayern Münih'te kaleci antrenörlüğü yaptı.

2012 senesinde yeniden Louis van Gaal ile birlikte Hollanda Milli Takımı'nda çalıştıktan sonra, son olarak yine Hollandalı teknik adam ile birlikte Manchester United'ın teknik ekibinde yer aldı. İngiliz ekibinin Van Gaal'i göndermesiyle oradaki görevi de son buldu. Frans Hoek Orhan Atik'ten boşalan yardımcı antrenörlük görevine getirildi. Hoek artık Orhan Atik'in yerine yedek kulübesine oturacak

(ÖZET) Galatasaray-Gaziantepspor maç sonucu: 3-1
.

Haberin Devamı
YORUM YAZ