Formula 1'de İtalya Grand Prix'sinin sahibi ev sahibi Ferrari pilotu Charles Leclerc!

2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 16.yarışı olan İtalya Grand Prix'si, İtalya'da bulunan Monza pistinde koşuldu. McLaren pilotu Lando Norris'in pole poziyonunda başladığı yarışı kazanan ev sahibi Ferrari'nin Monakolu pilotu Charles Leclerc oldu. Leclerc'i McLaren pilotları Oscar Piastri ve Lando Norris takip etti. Bir sonraki yarış 15 Eylül'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak.

Formula 1'de İtalya Grand Prix'sinin sahibi ev sahibi Ferrari pilotu Charles Leclerc!

İtalya'nın Monza kentiyle aynı adı taşıyan 5,7 kilometrelik pistte 53 tur üzerinden gerçekleştirilen İtalya Grand Prix'si Ferrari'den Charles Leclerc kazandı.

Haberin Devamı

Yarışa ikinci sıradan başlayan Charles Leclerc İtalya Grand Prix'sinde birinci olarak bu sezonun kendi adına ikinci galibiyetini elde etti ve bu galibiyet kariyerinin 7.zaferi oldu.

Şampiyonu lideri Max Verstappen ise podyumun dışında kalırken yarışı sekizinci sırada tamamladı. Verstappen, üst üste 6. kez yarış kazanamadı. 3 kez dünya şampiyonu pilot son olarak İspanya Grand Prix'sinde zafere ulaşmıştı.

BİR SONRAKİ DURAK AZERBAYCAN

2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 17.yarış, bir haftalık aranın ardından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek. 

YORUM YAZ