Formula 1'de flaş iddia! Haas, Nikita Mazepin ile yollarını ayırdı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi sonrası tüm spor dünyasında gelişmeler yaşanırken Formula 1 ekiplerinden Haas'ın Rus sürücüsü Nikita Mazepin ile yollarını ayırdığı iddia edildi.

Formula 1'de flaş iddia! Haas, Nikita Mazepin ile yollarını ayırdı

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) geçtiğimiz günlerde Rus sürücülerinin tarafsız bir bayrak altında yarışmasına izin verme kararı aldığını duyurmuştu. Bu kararın ardından Formula 1 ekiplerinden Haas için flaş bir iddia ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Sky Sports'ta yer alan habere göre Amerikan takımı Haas, Rus sürücüsü Nikita Mazepin ile yollarını ayırdmaya karar verdi. Bu karar aynı zamanda takımın ana sponsoru olan Rus Uralkali ile de yolların ayrılmasını daha olası hale getiriyor.

10-12 Mart tarihinde Bahreyn'de gerçekleşecek olan sezon öncesi testlerinde genç sürücünün yerini takımın yedek pilotu Pietro Fittipaldi'nin yer alacağı da aktarılanlar arasında yer aldı.

Formula 1 ne zaman başlıyor?

İlk sezon öncesi testleri 23-25 Şubat tarihlerinde Barcelona'da gerçekleşti. Araçlar ilk defa piste çıktılar. Sezon öncesi testlerinin ikinci ayağı 10-12 Mart tarihinde Bahreyn'de gerçekleştirilecek Sezonun ilk yarışı Bahreyn Grand Prix'si ise 20 Mart tarihinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

YORUM YAZ