MENÜ

FLAŞ! Galatasaray'a piyango

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe Futbol AŞ hisse senetlerinin fiyatı, futbol takımının dün akşam Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinin ardından güne yüzde 4,35 düşüşle başladı.

FLAŞ! Galatasaray'a piyango

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda dün akşam Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımına deplasmanda 3-0 yenilerek, "Devler Ligi" hayaline erken veda ederken, Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri de güne değer kaybıyla başladı.

Kendi sahasında 0-0 tamamlanan ilk maçın rövanşında Shakhtar Donetsk’e 3-0 kaybeden Fenerbahçe, Avrupa kupalarında yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turunda devam edecek. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden elenmesiyle bu ligde kazanılabilecek önemli miktardaki paradan olduğunu belirten analistler, bu nedenle hisse senetleri üzerinde satış baskısı oluştuğunu kaydediyor.
Fenerbahçe güne yüzde 4,35 düşüşle 39,50 liradan başladıktan sonra gelen tepki alımları kayıplarının bir kısmını telafi etti ve şu dakikalarda yüzde 2,66 azalışla 40,20 liradan işlem görüyor.

Galatasaray hisseleri yükselişte

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesinin ardından, direkt gruplara katılma hakkı olan Galatasaray’ın alacağı "ayak bastı" parası 12 milyon avroya yükseldi. Fenerbahçe’nin elenebileceği beklentisi ile dün alıcılı bir seyir izleyen ve günü yüzde 2,99 yükselişle tamamlayan Galatasaray Sportif AŞ hisselerinin fiyatı, bugün güne 1,63 artışla 28,00 liradan başladı. Galatasaray hisselerinin fiyatı şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,18 artışla 27,60 liradan alıcı buluyor.

Borsa İstanbul’da işlem gören diğer spor şirketlerinden Beşiktaş Futbol yatırımları AŞ ve Trabzonspor Sportif AŞ hisselerinin fiyatı ise yatay bir seyir izliyor.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ