MENÜ

Fenerbahçe'ye şok!

Tahkim Kurulu, Fenerbahçeli Volkan Demirel'e verilen 4 maçlık cezayı onadı.

Fenerbahçe'ye şok!

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel'e verilen 4 maçlık cezayı onadığını duyurdu.

TFF'den yapılan açıklamada, "Fenerbahçe A.Ş.'nin futbolcusu Volkan Demirel'in eyleminin aynı sezon içerisinde ikinci kez gerçekleştiği, bu durumda FDT'nin 11.maddesinde düzenlenen "tekerrür" hükümlerinin uygulanması gerektiği karar gerekçesinde tartışılmış olmasına rağmen nihai karar kısmında hükme esas alınmaması; yine futbolcunun 3 kez ve müsabaka hakeminin uyarısına rağmen aralıklarla devam eden hakaret eylemindeki ısrarı ile eylemin ağırlığı dikkate alınarak daha ağır ceza tayinine gidilmemiş olması Kurulumuzun yerleşik içtihatları doğrultusunda yerinde görülmemekle birlikte, aleyhe bozma yasağı ve cezanın re'sen aleyhe bozulamaması nedeniyle PFDK'ca futbolcu Volkan Demirel'e verilen 4 resmi müsabakadan men ve 23.500.-TL para cezasının onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Mahmut Uslu derbiyi kaçırıyor

Fenerbahçe yöneticisi Mahmut Uslu'nun PFDK tarafından verilen 45 gün hak mahrumiyeti cezası Tahkim Kurulu tarafından onandı. Tahkim Kurulu'nun 45 günlük cezayı onaması ile Mahmut Uslu, Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe'nin Sükrü saracoğlu Stadı'nda Galatasaray ile oynayacağı derbiyi kaçırıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

Fenerbahçe A.Ş.'nin yöneticisi Mahmut Uslu'nun sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunması nedeniyle FDT'nin 38/1-b.maddesi uyarınca 45 gün hak mahrumiyeti ve 30.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verildi.


Volkan Demirel hangi maçta sahalara dönecek?

Haberin Devamı
YORUM YAZ