MENÜ

Fenerbahçe'de gündem tazminat davası

Şike davasından beraat eden Fenerbahçe, uğradığı zararları telafi etmek için tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne gidememekten ortaya çıkan maddi kayıp karşılığında Sarı-Lacivertlilerin 200 milyon Euro tutarında talebi bulunuyor.

Fenerbahçe'de gündem tazminat davası

Şike davasından aklanan Fenerbahçe'de gözler bundan sonra takip edilecek sürece çevrildi. Başkan Aziz Yıldırım başta olmak üzere tüm yöneticileri beraat eden Sarı-Lacivertli camiayı hareketli günler bekliyor. Fenerbahçe, öncelikli olarak Avrupa kupalarına gidemediği için oluşan zararını tazmin etmenin yollarını arıyor. Başta Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olmak üzere, FIFA ve UEFA'ya tazminat davası açmayı planlıyor. Bu rakam yaklaşık 200 milyon Euro'yu buluyor.

Şike soruşturmasının ortaya çıktığı dönemde TFF başkanlığı görevini yürüten Mehmet Ali Aydınlar, mahkemenin beraat kararı vermesi halinde tazminatı kendisinin ödeyeceğini açıklamıştı. Ünlü işadamı, “F.Bahçe dava sonucunda beraat ederse ve CAS'tan davayı kazanırsa parayı tahsil etmeleri için Federasyon'a gitmelerine gerek yok. 45 milyon Euro'yu cebimden ödeyeceğim.” ifadelerini kullanmıştı. Aydınlar, aklanma durumunda UEFA'nın da söz konusu tazminatı ödeyeceğini dile getirmişti.

(Zaman)

Haberin Devamı
YORUM YAZ