Fenerbahçe Samet Akaydın ikilemi! Filip Kostic mutlu etti

Fenerbahçe’de Samet Akaydın açmazı sürüyor... A Milli Takım Teknik Direktörü Montella’nın Avrupa Uluslar Kupası aday kadrosuna Samet Akaydın’ı çağırması kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Fenerbahçe Samet Akaydın ikilemi! Filip Kostic mutlu etti

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'nun kadroda yer vermediği savunma oyuncusu Samet Akaydın'in milli takıma çağrılması kafaları karıştırdı.

Haberin Devamı

SAMET AKAYDIN İKİLEMİ

Samet, geçen sezon başında Sarı-Lacivertli renklere bağlanmış, ikinci yarıda forma şansı bulamayınca Yunan ekibi Panatinaikos’a yarım devre için kiralık gitmişti. Bu sayede EURO 2024’te eski hocası Montella’nın Türk Milli Takımı’nda forma şansı bulmuş, Ay-Yıldızlı takımın Avrupa 8’inciliğinde pay sahibi olmuştu. Ancak Fenerbahçe’ye dönüşü yine hüsran oldu. Yeni teknik patron Jose Mourinho da Samet Akaydın’ın görmezden geldi. Ancak Montella’nın Avrupa Uluslar Kupası aday kadrosuna Samet Akaydın’ı çağırması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Sarı-Lacivertli savunma yaşanan sakatlıkların krize dönme aşamasında akla gelmesi beklenen tecrübeli savunmacı, yine milli takımda kendini ispat etmek ve Fenerbahçe’ye bu hava ile dönmek istiyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Samet Akaydın ikilemi Filip Kostic mutlu etti

KOSTİC MUTLU ETTİ

Kanarya’da Ferdi Kadıoğlu’nun boşluğunu doldurması, Oosterwolde’ye alternatif olması içina Sarı-Lacivertli renklere bağlanan Kostic, uzun bir süre formadan uzak kalmıştı. Ön libero’daki zaafı gidermek adına Juventus’tan alınan Amrabat ise kısa zamanda formayı kapmıştı. Bu ikilinin takıma vereceği katkıya büyük önem veren teknik direktör Jose Mourinho, şimdi Sırp sol kanat oyuncusunu yakın takibe aldı. Antalya maçının ikinci yarısında formayı sırtına geçiren Kostic, özellikle sol kanada büyük hareket kazandırmıştı. Elindeki hazır alternatiflerle hem Avrupa Ligi hem de Süper Lig’de başarı kovalamak isteyen Portekizli teknik adam, bu gelişmelerden bir hayli mutlu...

FENER’DEN MİLLİ REKOR

Son dönemde ülke milli takımlarına gönderdiği oyuncuların çokluğu nedeniyle, milli aralarda Futbol Akademisi’nden öğrencilerle çalışmak zorunda kalan Fenerbahçe, bu alanda yine rekor kırdı. Sarı-Lacivertli ekipten Türk Milli Takımı’na Mert Müldür, Samet Akaydın, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Ümit Milli Takıma Bertuğ Elmaz, U-19 Milli Takımı’na Yusuf Akçiçek seçilirken, Livakovic (Hırvatistan), Djiku (Gana), Osayi Samuel (Nijerya), Amrabat ve En Nesyri (Fas), Szymanski (Polonya) ve Edin Dzeko (Bosna Hersek) ülke milli takımlarına gitti. Bu 13 oyuncu, 2 hafta boyunca takımdan uzak kalacak, Fenerbahçe’nin 20 Ekim Pazar günü deplasmanda Samsunspor ile oynayacağı Süper Lig 9. hafta maçında kadroda yer alacak.

Haberin Devamı

İSMAİL YÜKSEK ŞOKU

Kanarya’da İsmail Yüksek sakatlandı. Konuyla ilgili olarak dün kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “UEFA Avrupa Ligi’nde Twente ile oynadığımız karşılaşmada omzundan darbe alan oyuncumuz İsmail Yüksek’in, Acıbadem Ataşehir Hastanesi’nde MR görüntülenmesi gerçekleştirilmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde sol omuz bağlarında kısmi hasar tespit edilen oyuncumuzun tedavisine hemen başlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Fenerbahçe Samet Akaydın ikilemi Filip Kostic mutlu etti

YORUM YAZ