Spor yazarları Karagümrük - Fenerbahçe maçını yorumladı! "Jesus'u ipten aldı..."

Fenerbahçe Süper Lig'de 28. hafta mücadelesinde 11 haftadır kaybetmeyen Fatih Karagümürük'le Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertli takım 1-0 geriye düştüğü mücadeleyi ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 kazanmayı bildi. Maça yine hakem kararları damga vurdu. Fanatik Gazetesi yazarları Karagümrük - Fenerbahçe yorumladı...

Spor yazarları Karagümrük - Fenerbahçe maçını yorumladı! "Jesus'u ipten aldı..."

Süper Lig'de heyecan dorukta. Lider Galatasaray'ın ardıda ikinci sırada bulunan Fenerbahçe 28. hafta mücadelesinde ligin 11 haftadır yenilmeyen ekibi Fatih Karagümrük'le deplasmanda kozlarını paylaştı. Andre Pirlo'nun öğrencileri maçın ilk yarısında 1-0 öne geçti ancak maçta kazanan taraf ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1'lik skorla Fenerbahçe oldu. Fanatik yazarları Fatih Karagümrük - Fenerbahçe maçını Fanatik Gazetesi'ndeki köşelerinde değerlendirdi.

Haberin Devamı

Spor yazarları Karagümrük - Fenerbahçe maçını yorumladı Jesusu ipten aldı...

JESUS'TAN 5 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelirken, müsabakaya sarı-lacivertli takım 5 farklı oyuncu ile sahaya çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, bir önceki hafta oynanan Beşiktaş derbisinde sahaya sürdüğü Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş, Arda Güler, Osayi-Samuel ve Joao Pedro’nun yerine Alioski, İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek, Emre Mor ve Serdar Dursun’a ilk 11’de görev verdi.Fenerbahçe’nin Fatih Karagümrük karşısındaki 11’i şu şekilde:
Altay, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydin, Szalai, Alioski, Arao, Emre Mor, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Serdar Dursun ve Valencia

Spor yazarları Karagümrük - Fenerbahçe maçını yorumladı Jesusu ipten aldı...

FERDİ 19 MAÇLIK SERİYE SON VERDİ!

Ligde 19 maçtır sarı kart ceza sınırında forma giyen Fenerbahçe’nin başarılı oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, Fatih Karagümrük maçının 42. dakikasında sarı kart görerek, seriye son verdi. 19 maçtır sarı kart ceza sınırında süre alan Ferdi Kadıoğlu, ilk olarak ligin ilk 2 haftasında oynanan Ümraniyespor ve Kasımpaşa maçlarında üst üste sarı kart görmüştü.

Haberin Devamı

3. defa ise 5. haftadaki Kayserispor müsabakasında sarı kart gören Ferdi Kadıoğlu, bu haftadan sonra 28. haftaya kadar ceza sınırında görev aldı. Karagümrük maçının 42. dakikasında sarı kart gören Ferdi, 29. haftada Ülker Stadı’nda oynanacak olan MKE Ankaragücü müsabakasında forma giyemeyecek. Ferdi, sarı-lacivertli forma ile ligde çıktığı 25 maçta 1 gol 2 asistlik performans sergiledi.

Spor yazarları Karagümrük - Fenerbahçe maçını yorumladı Jesusu ipten aldı...

DEPLASMANDA YENİLMEZLİK SERİSİ 7 MAÇA ÇIKTI

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda karşılaştığı Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup etti. Bu müsabakayla sarı-lacivertliler, dış sahadaki yenilmezlik serisini 7 maça yükseltmiş oldu. Deplasmanda son yenilgisini ligin 15. haftasında Trabzonspor'a karşı 2-0 ile alan sarı-lacivertliler, 17. haftada Antalyaspor'u sahasında 2-1 yendi. Kanarya, 19. haftada gittiği Gaziantep deplasmanından 2-1’lik skor ile 3 puanı hanesine yazdırırken, Ümraniyespor'u da aynı skorla geçti.

Fenerbahçe, 22. haftadaki deplasman maçı olan Adana Demirspor müsabakasında rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler daha sonra üst üste oynadığı iki deplasman maçından da sahadan galibiyetle ayrıldı; Kayserispor’u 2-1 ile geçen Kanarya, Alanyaspor’u da 3-1 mağlup etti. Sarı-lacivertliler, son 7 deplasman mücadelesinde mağlubiyet yüzü görmezken, 6 galibiyet 1 beraberlik ile 19 puanı hanesine yazdırmış oldu.

Haberin Devamı

Spor yazarları Karagümrük - Fenerbahçe maçını yorumladı Jesusu ipten aldı...

JESUS'TAN HAKEMLERE GÖNDERME

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, ligde şampiyonluk mücadelesinin hala ortada olduğunu vurguladı. Jesus, sarı-lacivertli taraftarların şampiyonluğa takım kadar inanmadığını söyleyerek hakem kararlarına göndermede bulundu.

Müsabakanın hakem yönetimi hakkında da konuşan Portekizli çalıştırıcı, “Hakem yönetimini de maçı zorlaştırdı. Arao’nun golünü neden iptal ettiklerini anlamadım. Arao faul yapmadı. Samet’in pozisyonuna faul verdi ama Samet aktif alanda faul yapmıyordu. Valencia’ya verilmeyen penaltının sebebini anlamadım. Maç gitti kazananı Fenerbahçe. Kaybettikten sonra bahane olarak söylemiyorum. Kazanmamıza rağmen söylüyorum. Umarım hakemlerle ilgili konuşmak durumunda kalmam. Hakemlerin pozisyonları daha iyi süzmeleri gerekiyor. Dolayısıyla pozisyonları daha iyi izlemeleri ve analiz etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Sonradan giren oyuncular skoru değiştirmemize yardımcı oldular. Biz 11 kişilik bir takım değiliz. Sakatların eksikliğini hissediyoruz ama takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FANATİK YAZARLARI KARAGÜMRÜK - FENERBAHÇE MAÇINI DEĞERLENDİRDİ

SERKAN AKCAN: DOĞRUYU BULMAK

İlk yarı Fenerbahçeli futbolcular doğru kramponu seçememiş sanırım, herkes kayıp düşüyor, önündeki topa uzanamıyorken kaleci Altay sıradan bir şutu elinden kaçırıp ayağa kalkana kadar golü yiyince işler Jesus için daha da zorlaştı. Stoper Samet Akaydın ilk yarıda kaçırdığı her topta faul yaptı, hatalı paslar verdi, Arao’nun kaydettiği kafa golünden önce de rakibine faul yaptığı gerekçesiyle takımının golünü tabeladan sildirdi. Jesus, bugüne kadar çift santrfordan vazgeçmiyor. Karagümrük karşısında da Serdar Dursun ve Valencia ile başladığı maçın ilk 45 dakikasında santrforlarına top getirecek planı tutmadı. Üst üste binmiş iki 6 numarası olan Fenerbahçe’nin forvetleri için ilk yarı kabus gibi geçti. Arao’nun kupa maçında ıslıklanmasının etkileri Karagümrük maçına da sirayet etmiş gibiydi sanki. Yerine Zajc girdiği andan itibaren Fenerbahçe merkezden daha güvenli top taşırken, ceza yayında çift 8 numarasını konumlandırmayı başardı.

Haberin Devamı

Bir gerçek var

Nitekim böylesi bir hücum setinde dönen topu Zajc harika bir vuruşla gol yapınca değişimin oyuna etkisi meyvesini vermiş oldu. Fenerbahçe adına maçı koparan ise Arda Güler oldu. Bir kere Arda Güler klası denen bir gerçek var ve başlangıç oyuncusu olmayı, üzerine yapılacak tüm planları hak ediyor. Galatasaray’ın BAY geçtiği haftada zor bir deplasmanı kazanmak Fenerbahçelilere derbi yenilgisini unutturmaz elbette ama yarışta kalmak için önemli bir adımdı.

ERMAN ÖZGÜR: HATALAR HAMLELERLE DÜZELDİ

Jesus seçimleri sezonun 2. yarısında tekrar tekrar olduğu gibi yine kalitesini düşürdü Fenerbahçe'nin. Üstelik Karagümrük de öyle aman aman sert oynayan ya da bireysel anlamda hata yapmayan bir takım değilken... Ancak anladığım kadarıyla Jesus'un takımın kalitesini artıran Arda gibi ya da kapanan savunmaları geriden gelerek açabilecek en doğru isim Zajc gibi oyunculara alerjisi var. Yoksa berbat final pası seçimleri yapan İrfan Can, var mı yok mu belli olmayan Serdar Dursun ve markajdan sıyrılamayan Emre Mor ile ilk yarıyı çöpe atmazdı. Yine de 2. yarıda sahaya Zajc ve Pedro değişikliği ile gelmesi olumluydu. Zajc bir dönen topta enfes bir gol atarak hamlenin karşılığını verdi. Jesus bir bir yanlışlardan dönüp Arda ve Rossi'yi hatta Samuel'i de oyuna attı. Karagümrük skor dengede iken geniş alanda oynanan oyunda Borini ve Colley ile çok net 2 şans kaçırdı.

Karagümrük gole yakındı

Fenerbahçe için beraberlikle mağlubiyet aradında çok fark olmadığı için orta sahalar çabuk geçildi. Karagümrük zaman zaman gole daha yakın bir görüntüdeydi. Ancak golü bulan Arda kornerinden Szalai ile Fenerbahçe oldu. Jesus başlangıç 11'indeki hataları yaptığı hamlelerin karşılığını vermesi ile bertaraf etmiş oldu. Fenerbahçe kritik bir virajı daha dönmüş oldu.

FAİK ÇETİNER: ZAJC İPTEN ALDI

İlk 45 dakika bitmiş top yüzde 70 Fenerbahçe’de, takım çift forvet (Valencia, Serdar Dursun) oynuyor, gel gör ki, iki organize atak yok, pozisyon yok. Jesus’un takıntıları Zajc ve Arda Güler yine kulübede. (Neden sahada değiller) Torpilli Arao formayı kapmış, hoca korkudan Alioski ve Emre Mor’u kesememiş.

Oyunun ilk bölümünde düşünün vasatın üzerine çıkan, yürekten oynayan tek SarıLacivertli futbolcu göremedik. Oyunu kendi alanında kabul eden Karagümrük, maçı seyretmeyenler inanmaz ilk ciddi atağında (Dk.25) golü buldu. Kaleye gelen topu tutamayan Altay yenilen golün başrol oyuncusu oluyordu. Samet Akaydın ile Diagne’ye kelepçe takan Jesus’un takımına golü Ozdoev atıyordu. Takımı devreyi geride kapatınca Jesus, hamlelerini bu defa gecikmeden yapıyordu. Sahada gözükmeyenlerden Arao ve Serdar Dursun’un yerlerine Zajc ile Pedro’yu oyuna aldı. Zajc oyuna girer girmez ikinci yarının hemen başında kendine has vuruşla nefis bir gol attı. Bu gol Fenerbahçe’yi hem havaya soktu, hem de maça ortak etti.

Spor yazarları Karagümrük - Fenerbahçe maçını yorumladı Jesusu ipten aldı...

Kim vursa...

Jesus son 30 dakikada nihayet Arda Güler’i, Rossi’yi, Osayi’yi sahaya sürdü. (5 değişiklik risk değil mi?) Doğru takım sahada olunca, maçın Fenerbahçe lehine döneceği de belli oluyordu. Arda Güler’in kornerden kale önüne adrese teslim topuna kim kafayı vursa gol olurdu. Szalai vurdu ve galibiyet geldi. Son bölümde, Karagümrük ofansif oyunu beceremeyince, Fenerbahçe çok korktuğu maçı kazandı. Tartışmasız maçın adamı, attığı golle oyunu döndüren Zajc idi. Arda Güler’in de hakkı teslim edelim. Gecenin sorusunu sorup, yazıyı noktalayalım. Takımını ve Jesus’u ipten alan Zajc hafta sonu oynanacak Ankaragücü maçına ilk 11 başlar mı?

DENİZ ÇOBAN: PENALTI VERİLMELİYDİ

Hakemlerimiz hiçbir maçı sağlıklı tamamlayamıyorlar. Her maç gündem yaratacak hatalara imza atıyorlar. Gündem olmadıkları zaman iyi maç yönettikleri için değil aleyhine hata yaptıkları takım kazandığı için gündem olmaktan kurtuluyorlar. Dün de Abdulkadir Bitigen şanslı günündeydi. Gündem olmaktan kurtuldu. Çünkü aleyhine hatalar yapılan Fenerbahçe maçı kazandı. Bitigen, maç boyu tutarsız faul değerlendirmeleri yaptı. Faul olmayacak pozisyonlara düdük çalarken, net faullere 'devam' dedi. Henüz4. dakika Arao’nun golü faul gerekçesiyle iptal edildi. Hakem Samet’in rakibine faul yaptığını işaret etti ama Samet’in bence rakibinin hareketlerini kısıtlayacak bir hamlesi yoktu. Rayyan bile bu faulü beklemiyordu. Gol kararı verilmesi daha doğru olurdu.

VAR oralı olmadı

24. dakikada Karagümrük golünden önce kaleci Batuhan elinde tuttuğu topu yere bırakıp, tekrar eline alıyor. Oyun kurallarına göre Batuhan aleyhine endirekt serbest vuruş verilmesi gerekirdi. 63. dakikada Dresevic, Valencia’ya açık bir penaltı yaptı. Penaltı o kadar açık ki VAR müdahalesi gerekirdi. Ancak VAR’daki Emre Malok oralı olmadı. Fenerbahçe’nin penaltısı atlandı.

YORUM YAZ