ÖZEL | Serdar Dursun: Beşiktaş beni istedi! Jorge Jesus neden geldi ya?

2021 yılında Darmstadt'tan Fenerbahçe'ye transfer olan Serdar Dursun bu yıl ayrılana kadar attığı goller, kendine has kişiliğiyle tüm dikkaleri üzerine çeken bir isimlerden biri oldu. Şimdilerde Alanyaspor için top koşturan Serdar Dursun fanatik.com.tr'de sorularımızı yanıtladı. İşte Serdar Dursun'un açıklamalarından satır başları...

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den, Alanyaspor'a transfer olan Serdar Dursun yeni takımıyla, yeni bir maceraya atıldı. Fenerbahçe döneminde takımda az süre alsa da adından en çok söz ettiren isimlerden biri olan Serdar Dursun, sorularımızı yanıtladı. Almanya'dan Fenerbahçe'ye gelişi, Fenerbahçe'deki günleri, Ali Koç, İsmail Kartal ve yeni takımı Alanyaspor hakkında samimi açıklamalarda bulunan Serdar Dursun'un transfer itirafı çok konuşulacak cinsten. İşte Serdar Dursun'un açıklamalarından bazı satır başları:

Haberin Devamı

 

İSMAİL KARTAL'A ÖZEL TEŞEKKÜR

"Almanya'da doğdum, büyüdüm. Uzun dönem orada yaşadım. Üzerimde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye maceramda ise beni en çok geliştiren, süre veren isim İsmail Kartal. Onun sayesinde adımı Türkiye'ye duyurdum."

'ÇOCUKLARI ALDIM, NAMAZA GÖTÜRDÜM'

"Sezonun son maçıydı, İstanbulspor maçını oynadık. Sonrasında da Ferdi Kadıoğlu ve birkaç arkadaşımızla vakit geçiriyoduk, sabahladık. Ben de namazlarımı kılmaya çalışan bir insanım. Bizde sabahlayınca 'Hadi namaza gidelim' dedim. Biz giderken 3 tane genç gördük onlara 'Sizi namaza götüreyim' dedim. Onlar da geldi. Abdest almayı, namaz kılmayı bilmiyorlarmış, öğrettim. Gençlerden biri o anları çekmiş, bilmiyorum. Sonrasında viral oldu."

Haberin Devamı

'FERDİ İÇİN BENİ ARADILAR'

"Ferdi de benim gibi Vitor Perreira dönemine kadar az süre alan bir isim, oynatmamışlardı. Ama sonra 2021'de bir başladı, çok iyi bir performans gösterdi. Kendini çok geliştirdi. Brighton'a gitmeden önce eşimle 'Hangi takıma gider?' diye liste yapmıştı, ben Brighton demiştim. Sonrasın Brighton'ın teknik direktörü Fabian Hürzeler aradı beni, bilgi aldı Haziran ayında. Ondan sonra ben de Ferdi'yi aradım. O da bana 'evet beni istiyorlar' dedi."

ÖZEL | Serdar Dursun: Beşiktaş beni istedi Jorge Jesus neden geldi ya

'ALİ KOÇ FENERBAHÇE İÇİN HER ŞEYİ YAPABİLİR'

"Almanya'da sezonu gol kralı olarak bitirdikten sonra Union Berlin'e imzaya gidiyorduk. Biz havalimanındayken Fenerbahçe Başkanı Ali Koç aradı. İkna etti. Ali Koç çok iyi bir Fenerbahçeli, Fenerbahçe için her şeyi yapabilir öyle bir insan. Transfer sonrası bir süre gizli kalmasını istedi benden, ben de kabul ettim. Onun da ilk transferiydi. O yüzden aramız çok özeldir onunla."

FENERBAHÇE'DEN AYRILIK SÜRECİ

"Hiç beklemiyordum ayrılmayı. Seçimi bekliyorduk, seçimden sonrada Mario Branco ile bir temasımız oldu. Bana 'Ali Koç, Mourinho ve biz de seni istiyoruz. Sana bir teklif yollayacağız.' Ardından bana bir teklif yolladılar, revize edilmesini istedim. Sonrasında epey bekledim ve o sırada forvet bölgesinde başka bir seçen oldu.

Eğer başta 'Serdar seni düşünmüyoruz' deselerdi ama önce isteyip sonra da bekletmek... Açıkçası üzüldüm dürüst olmak gerekirse"

Haberin Devamı

'İSMAİL KARTAL KALSAYDI 20 GOL ATARDIM'

"enerbahçe'de yeterince süre aldığımı düşünmüyorum. İsmail Kartal döneminden sonra çok oynadım aslında. Bir de Fenerbahçe'de Semih Şentürk'ten sonra golcü yok, çıkmıyor. Ama o dönem İsmail Kartal kalsa ben o dönem 20 gol atardım. Ne yazık ki Jorge Jesus geldi. O geldikten sonra 5.forvet oldum. İstenen Serdar'ı da gösteremedim."

'BEŞİKTAŞ BENİ İSTEDİ'

"Karagümrük'e gittiğim dönem Beşiktaş istedi. Bonservis olayları vardı. Tekrar başka büyük bir camiya gidilir mi? Fenerbahçe izin ver mi? Karagümrük'te daha fazla mı süre alırsın? Milli Takıma daha rahat nasıl gidersin? gibi sorular gitmememin nedeniydi."

ÖZEL | Serdar Dursun: Beşiktaş beni istedi Jorge Jesus neden geldi ya

ARDA GÜLER HAKKINDA

"rda Güler'in ilk 11'de, ilk oynayacağı maç Hatayspor maçıydı. Ondan öncede çok heyecanlıydı. Sakin olmasını, uyusumasını söyledim bir gece önce, uyumamış. Arda Güler çok çalışkan ve özgüvenli bir oyuncu. İsmail Kartal da frikik için sol ayaklı Arda'yı, sağ ayaklı beni yazdı. Arda da frikik olunca 'Ben kullanayım' dedi ama ben kullandım."

Haberin Devamı

ALANYASPOR GÜNLERİ

"Benim için biraz garip oldu. Çünkü ben ilk defa bir takımda ilk 20 günü takımdan ayrı geçirdim. Hazırlık dönemi geçirmedim. İlk 7-8 gün benim için inanılmaz zordu. Özel hoca tuttum ama takımla çalışmak başka tabii. Fatih Tekke'nin farklı bir stili var ona da alışmam lazımdı. Benim için zordu ilk süreçler."

‘JORGE JESUS GELMESEYDİ BENİM HAYATIM BAŞKA OLURDU’

“Jesus Türkiye’ye niye geldi? Keşke bu ülkeye gelmeseydi. O gelmeseydi benin hayatım farklı olacaktı. İkinci dönem o 20 golü rahatlıkla atardım. Milli Takımda oynardım. Ama ne yazık ki kendi tercihlerimle de hatalar yaptım. Şimdi hedefim yeniden Milli Takımda bulunmak. Ben kendime iyi bakıyorum. Hedefim Dünya Kupası’nda takımda olmak. “

 

YORUM YAZ