Son dakika transfer haberleri! Milli yıldızlar Galatasaray'a gelecek mi? Okan Buruk açıkladı

Süper Lig'in sona ermesinin ardından kulüpler de kadrolarını kuvvetlendirmek için çalışmalarına son sürat devam ediyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer Süper Lig kulüpleri transfer yapmak için görüşmelerini sürdürüyor. İşte Süper Lig'de gündeme gelen son transfer bombaları (10 Haziran transfer haberleri)

ZEKİ ÇELİK VE YUSUF YAZICI'YA İLGİ VAR MI?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, transfer gündemlerinde yer aldığı iddia edilen Zeki Çelik'le ilgili konuştu. Milli sağ bek ile geçtiğimiz sezonun devre arasında ilgilendiklerini doğrulayan ancak şu an bir girişimin olmadığını belirten Buruk, Yusuf Yazıcı sorusuna da yanıt verdi:

'DEVAM ETMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ'

"Zeki Çelik ile devre arasında ilgilendik. O zaman devam etmek istediğini söylemişti. Bu transfer dönemi için herhangi bir görüşmemiz olmadı. Yusuf Yazıcı'yla hiç görüşmemiz olmadı."

GREENWOOD TERCİHİNİ YAPTI!

TeamTalk'ta yer alan habere göre; Fenerbahçe, bonservisi Manchester United'da olan Mason Greenwood'u gündemine aldı. Ancak Greenwood, tercihini İtalyan devinden yana kullandı.

MOURINHO İSTEMİŞTİ

Haberin detayında Jose Mourinho'yu takımın başına getiren sarı lacivertli takımın, 22 yaşındaki yıldız futbolcuyu transfer etmek istediği yazıldı. Birçok transfer teklifi alan Mason Greenwood'un ise tercihini Juventus'tan yana kullandığı belirtildi.

İngiliz devinin, genç oyuncu için 40 milyon Euro'luk bir bonservis talep ettiği ve görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

BEŞİKTAŞ'TA AYRILIK!

Beşiktaş sezon içerisinde kadro dışı bıraktığı ve sonrasında devre arasında kiralık olarak yollarını ayırdığı yıldız oyuncu Valentin Rosier için kararını verdi.

Beşiktaş'ın ara transfer döneminde satın alma opsiyonuyla Fransız ekibi Nice'e kiraladığı, ancak sezon sonunda takıma geri dönen Fransız sağ bek Valentin Rosier, yeni sezonda kadroda düşünülmüyor. Yönetimin, 27 yaşındaki yıldızın menajerine kulüp bulmasını söylediği öğrenildi. Rosier'in kontratı 2025'te sona eriyor.

Beşiktaş kariyerinde 126 resmi maça çıkan Valentin Rosier, bu karşılaşmalarda 6 gol ve 18 asistlik skor katkısı sağladı.

Haberin Devamı
BRONCKHORST ESKİ ÖĞRENCİSİNİ İSTEDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, eski öğrencisi Tom Lawrence'ın transfer edilmesi için Beşiktaş yönetimine talepte bulundu.

30 yaşındaki Galli futbolcu, ofansif orta saha ve sol kanat olarak görev alabiliyor. Tom Lawrence, 2022 yılında Giovanni van Bronckhorst tarafından Glasgow Rangers'a transfer edilmişti.

Tom Lawrence'ın İskoç kulübü ile olan sözleşmesinin bitimine 1 sene kaldı.

WEGHORST GERİ DÖNÜYOR!

2022-2023 sezonunda yarım dönem Beşiktaş forması giyen Wout Weghorst dönmeye hazır... Burnley ile 1 yıl kontratı kalan ve İngiliz ekibinden kesin olarak ayrılma kararı alan 31 yaşındaki santrfor, Beşiktaş Yönetimi’nden haber bekliyor.

Teknik direktörünü belirledikten sonra transfer çalışmalarına hız veren Siyah-Beyazlılar, hem takıma katılacak isimler hem de ayrılacaklar konusunda yoğun uğraş veriyor. Öncelikle yabancı kontenjanını rahatlatmaya çalışan Beşiktaş’ta, Van Bronckhorst’un İstanbul’a gelişi sonrası temaslar sıklaşacak. Aboubakar ile yolların ayrılması kesin. Yerine nokta atışı bir forvet düşünülüyor. Listede pek çok oyuncu bulunurken, tanıdık bir isimden de mesaj geldi: Wout Weghorst. 2022-2023 sezonunda kiralanan Hollandalı yıldız, devre arasında Manchester United’tan teklif alınca, İngiliz devinin yolunu tutmuştu.

F.BAHÇE VE BARÇA İSTİYORDU TRABZONSPOR PEŞİNDE

Gelecek sezon çalışmalarına devam eden Fenerbahçe ve Trabzonspor, transferde karşı karşıya geldi. Geçen sezon adı sarı-lacivertli ekip ve Barcelona ile geçen Arjantinli yıldıza şimdi de Karadeniz ekibi talip oldu.

Trabzonspor'un gündemine gelen oyunculardan birinin Guido Rodriguez olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz yaz döneminde ve devre arasında adı Fenerbahçe ile anılan 30 yaşındaki yıldız, Real Betis’te çıktığı 29 maçta 2 gol, 1 asistlik performans gösterdi. 6 ve 8 numara pozisyonlarında görev yapan 1.85 boyundaki Arjantinli, dinamizmi, teknik kapasitesi ve mücadele sertliğiyle ön plana çıkıyor.

Sezon bitmeden adı Barcelona ile geçen Rodriguez’in ön protokol dahi imzaladığı iddia edilmişti. Ancak İspanyol basını, Tangocu ile Barça arasında bir sözleşmenin bulunmadığını hatta teknik adamlık görevine gelen Hansi Flick’in bu transfere sıcak bakmadığını yazıyor. Bonservisi elinde olduğu için Guido Rodriguez’in pek çok talibi bulunuyor, dolayısıyla transferi hiç kolay değil. Ancak Trabzonspor Yönetimi şartları zorluyor. İmza parası formülüyle oyuncuya yüksek bir kontrat önerileceği belirtildi.

Haberin Devamı
MANCHESTER'IN YILDIZI ASLAN'A!

Süper Lig'de şampiyonlukla tamamladığı sezonun ardından transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray, orta saha için mutlaka yıldız bir futbolcuyu kadrosuna katmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Sarı-Kırmızılılar, İngiltere’nin köklü kulüplerinden Manchester United‘ın yıldızı Sofyan Amrabat için devreye girmişti. Faslı futbolcu için temaslar tüm hızıyla devam ederken listeye yine tanıdık isim eklendi. Şeytanlar’da forma giyen bir diğer ön libero oyuncusu Scott McTominay için girişimler başlayacak. Aslan, İskoç futbolcu için maliyet araştırması yapıyor. Gelen son bilgilere göre Galatasaray, iki futbolcudan birini mutlaka kadrosuna katmak istiyor.

MASUAKU GİDİYOR RIDVAN DÖNÜYOR

Beşiktaş’ta Demokratik Kongolu sol bek artık vedaya hazırlanırken yönetim de eski oyuncusu Rıdvan Yılmaz için temaslara başladı.

Siyah-beyazlı takımın sol beki Arthur Masuaku, Fransa'dan Nantes ile görüşmelerini sürdürüyor. Demokratik Kongolu oyuncu takımdan ayrılarak yeni bir yol çizmek isterken, Beşiktaş da sol bek mevkisi için eski futbolcuları Rıdvan Yılmaz'ı listeye dahil etti.

23 yaşındaki isim, şu aşamada Türkiye'ye dönmeye sıcak bakmasa da A Milli Takım'ın EURO 2024 kadrosuna davet edilmemesi nedeniyle kariyerine dair yeni planlar yapabileceği belirtildi.

Ara transfer döneminde de Futbol Koordinatörü Samet Aybaba, Rıdvan ile görüşmüş ancak olumlu yanıt alınamamıştı. Genç sol bekin bu kez eski takımına "Evet" diyebileceği belirtildi.

GALATASARAY'DA YENİ ROTA FOFANA

Gelecek sezon için transfer çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Galatasaray, orta saha pozisyonuna bir takviye yapacak. Aslan, rotasını Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr forması giyen Seko Fofana'ya çevirdi.

Sergio Oliveira ile yola devam etmeyi düşünmeyen Sarı-Kırmızılı kurmaylar, 29 yaşındaki Fildişili futbolcunun menajeriyle temas kurdu. Detaylı bir mali araştırma içine giren Galatasaray'ın, oyuncunun menajeriyle yaptığı görüşmede şartları sorduğu öğrenildi. Aslan'ın, Seko Fofana transferinde kiralama seçeneğini de masada tuttuğu öğrenildi. Geçen sezon Al-Ettifaq ekibinde kiralık olarak oynayan 1.85 boyundaki futbolcunun Al-Nassr ile 2026'ya kadar kontratı bulunuyor.

Haberin Devamı
SAVIC'LE KIRAN KIRANA PAZARLIK

Beşiktaş Yönetimi, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un raporu doğrultusunda ilk etapta stoper almak için çalışmalarını sürdürürken gündemindeki Stefan Savic’in menajeriyle masaya oturdu. İstanbul’da bir araya gelen taraflar ilk etapta anlaşma sağlayamadı.

Atletico Madrid’de forma giyen deneyimli oyuncu yıllık 4 milyon Euro ücret isterken bu rakamı yüksek bulan siyah beyazlılar indirim talep etti. Atletico ile bir yıllık daha sözleşmesi bulunan ve buradan 4.5 milyon Euro alan Karadağlı oyuncu daha düşük rakama ikna edilebilirse 2+1 yıllık anlaşma için protokol yapılacak. Ardından da Atletico Madrid ile masaya oturulacak.

RODON BOMBASI!

İngiliz basını Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho’nun Tottenham’ın Galli stoperini çok istediğini öne sürdü.

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe ile ilgili İngiltere'den sürpriz bir iddia ortaya atıldı. İngiliz gazeteci Alasdair Gold, Jose Mourinho'nun Tottenham forması giyen Galli stoper Joe Rodon'a hayran olduğu ve transferini isteyebileceğini öne sürdü.

Sezonu kiralık olarak Leeds United'da geçiren 26 yaşındaki savunmacı 50 maçta 4384 dakika sahada kaldı. 1.93'lük yıldız bu süreçte skor katkısında bulunamadı. Tottenham'la 2026'ya kadar kontratı bulunan yıldız oyuncu için Fenerbahçe'nin bir hamle yapıp yapmayacağı merak konusu.

RYAN KENT SÜRPRİZİ! EZELİ RAKİP TALİP

Van Bronckhorst'un raporu doğrultusunda hareket eden Beşiktaş Yönetimi, gündemine sürpriz bir ismi aldı. Hollandalı teknik adam, Rangers'tan eski öğrencisi olan ve Fenerbahçe ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan İngiliz futbolcu Ryan Kent'i takımında görmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı
FENERBAHÇE'DE AYRILIK!

Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle sezonun ikinci yarısında lisansı iptal edilen Brezilyalı stoper Luan Peres ile yolların ayrılacağı öğrenildi. Sarı-Lacivertli kulüple 1 yıl daha kontratı bulunan 29 yaşındaki futbolcuyla kısa süre içesinde fesih görüşmelerinin başlayacağı da gelen haberler arasında.

YORUM YAZ