SON DAKİKA: Jose Mourinho, Fenerbahçe ile anlaştı! İşte sözleşme detayı...

Teknik Direktör arayışını sürdüren Fenerbahçe, dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho ile iki yıllık anlaşmaya vardı. Resmî açıklamanın bugün yapılması bekleniyor. Jose Mourinho ile ilgili tüm gelişmeleri fanatik.com.tr canlı olarak aktarıyor...

Türk Hava Yolları'ndan Mourinho paylaşımı

Türk Hava Yolları, reklam yüzü Jose Mourinho'nun yeni adresine ilişkin bir paylaşım gerçekleştirdi. Yapılan paylaşımda, "Jose Mourinho'nun bagajı, havalimanında görüldü! Special One'ın yeni rotası neresi? Avrupa'nın en iyileriyle uçun!" ifadeleri kullanıldı. 

Jose Mourinho'dan dikkat çeken paylaşım

Fenerbahçe ile anlaşma sağlayan Jose Mourinho'nun paylaşımı:

'Mourinho, sözleşmeyi imzaladı!'

Gazeteci Fabrizio Romano, Jose Mourinho'nun sözlü anlaşmanın ardından iki yıllık kontrata imza attığını açıkladı. İtalyan gazeteci, "Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olarak sözleşmeyi imzaladı! Sabah saatlerinde yapılan sözlü anlaşmanın ardından, Special One için Haziran 2026'ya kadar sürecek olan iki yıllık sözleşme imzalandı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
Sneijder: 'Mourinho, F.Bahçe'ye gideceğini doğruladı!'

Galatasaray'ın eski yıldızı Wesley Sneijder, Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gideceğini doğruladığını söyledi. Sky Sport'a konuşan Hollandalı eski futbolcu, "Mourinho'yla konuştum, bana Fenerbahçe'ye gideceğini doğruladı. Ben Galatasaray'daydım, onun yanına gidemeyeceğim ama İstanbul'da yemek yiyebiliriz" sözlerini sarf etti.

Beşiktaş'tan son dakika Mourinho açıklaması

Sarı-Lacivertliler'le 2 yıllık bir sözleşmeye imza atacak olan Portekizli teknik adam, Beşiktaş'ın da  listesinde yer alıyordu.

Siyah-Beyazlılar'ın İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, Mourinho ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Hüseyin Yücel'in açıklamaları şöyle;
Değerli Beşiktaşlılar, Bir süredir futbol kamuoyunda tartışılan Beşiktaş’ın yeni sezondaki teknik direktörü konusuyla ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek amacıyla bir açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır.

Teknik direktör çalışmalarımız kapsamında Başkanımız Sayın Hasan Arat ve transfer komitemizin de bilgisi dahilinde Jose Mourinho ile temasa geçilmiş, görüşmeler olumlu yönde ilerlemiştir. Mourinho ile futbola dair birçok konuda fikir alışverişinde bulunulmuş, görüş birliğine varılmıştır. Ancak belli maddelerde ortak paydada buluşamamız masadan kalkmamıza neden olmuştur.

Mourinho ile görüşmelerimizin bir sonuca ulaşamamasının nedeni Beşiktaş'ın âli menfaatlerini her şeyin üstünde tutmamızdır.

Kendi şahsi kaynaklarımızı dahi Beşiktaş’ın kendi öz kaynağı olarak gören bir anlayışla, hiçbir surette elimizi taşın altına koymaktan çekinmeden çalışmaya devam edecek, hem transfer döneminde hem de 2024-25 sezonunda Beşiktaş ailemizi gururlandıracak işler yapacağız. Tüm bunları yaparken aklı selimden de uzak kalmayacak, bu süreçlerin sonunda mutlaka büyük başarılar kazanacağız.

HÜSEYİN YÜCEL NE DEMİŞTİ

Hüseyin Yücel Mourinho için daha önce yaptığı açıklamada "Yaklaşık 1 ay önce İstanbul'da, Jose Mourinho ile görüştüm. Kendisini Beşiktaş'ta görmek istediğimi ve Beşiktaş'ın kimyasına uygun olduğunu dile getirdim. Jose Mourinho, teklif sonrası bir değerlendirme yapacağını, Beşiktaş'ı takip edeceğini ve geri dönüş yapacağını dile getirdi. Mourinho, bir süre sonra geri dönüş yaptı ve bize gelmeyi kabul etti. Önümüzdeki hafta İtalya'da yeniden görüşme yapacağım. Beşiktaş olarak Jose Mourinho'nun ekonomik anlamdaki beklentilerini karşıladık. Sponsorluklar özelinde çalışmamız var. Rakamları karşılamaya hazırız. Yönetim kurulu içerisinde Mourinho konusunu değerlendireceğiz. Önümüzdeki hafta İtalya'da son bir görüşme gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Beşiktaş Asbaşkanı Onur Göçmez de, Jose Mourinho hakkında konuştu. Göçmez, "Jose Mourinho ve sosyal medyada ismi geçen hocalarla görüşüyoruz. Bizim kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerimiz var. Buna uygun her hocayla görüşürüz" ifadelerini kullanmıştı.

'Mourinho, Lukaku'yu istiyor!'

Aziz Yıldırım: "Ben söyledim, gittiler. Ben seçileceğim ve benim dediğim adam burada olacak. Mourinho, Lukaku'yu istiyor. Dybala var. Talisca gelmek istiyor. Bir de Sörloth var. Bu oyunculardan 1-2 tanesini halletsinler, ondan sonrasına biz gelince bakarız.”

Haberin Devamı
'Tarih ikincileri değil, şampiyonları yazar'

Maalesef hiçbiriniz kulübe sahip çıkmıyorsunuz. Her şey dernek içinde 50 bilet aldık İstanbul’a gittik, şunu yaptık, bunu yaptık. Fenerbahçelilik bu değil. Burada dernekte boğulmayın. Dışarıya açılın. Mersin, Adana, Gaziantep, Antalya, Ankara olarak birleşin. Bir ekip yapın. Gerekirse 2 ekip yapın. Gelin aday olun. Kaybetseniz ne olur. Yarın ben kaybetsem ne olacak? Bana bir şey olmaz ama aday olarak görevimi yaptım. Geldim, kulübe sahip çıkıyorum. Biz başarılı olma mecburiyetindeyiz, şampiyon olmamız lazım. Şampiyon olmazsak hepimiz üzüleceğiz, daha çok üzüleceğiz. Onun için tek vaadimiz şampiyon olmak, şampiyon yapmaktır. Tarih şampiyonları yazar, 2’ncileri yazmaz"

'Fenerbahçe'ye sahip çıkmıyorsunuz'

"60 bin üyesi olan Fenerbahçe’de başkan adayı, yönetim çıkmıyor. Bunun için size de üzülerek söylüyorum, niye çıkmıyorsunuz diye soruyorum. Neden gelmiyorsunuz? 60 bin üye olmuş. 10 bin 10 yılını dolduran üye var. Bir kişi de çıkıp ben başkan adayıyım, ben yönetimi de yaptım geldim demiyor. Bunu sadece Mersin için değil. İstanbul’da, Denizli’de gittiğim yerlerde de söyledim. Fenerbahçe’ye sahip çıkın. Sahip çıkmıyorsunuz. Eylül-Ekim gibi söylemiştim; Fenerbahçe’de FETÖ'CÜ, hocacı, kulüpten menfaat sağlayan birisi olursa, kulüpten hiç kimse aday olmasa gelirim aday olurum dedim.

'Şampiyon olamazsak ayrılacağız'

Bu şampiyonluk sözünü de çocukların, gençlerin üzülmemesini ve orta yaşların üstünde olanların da üzülmemesini sağlamak için veriyoruz. Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız diyoruz. Dün belirttim, yine belirtiyorum; seçildikten sonra ilk yıl Fenerbahçe'yi şampiyon yapamazsak, olağanüstü kongre yapacağım. Bunu da herkes bilsin. Takımı şampiyon yapmazsak ayrılacağız.

Haberin Devamı
'Fenerbahçe raydan çıktı!'

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım, Mersin'de açıklamalarına devam etti. Seçildiği takdirde şampiyonluk sözü veren Yıldırım, şunları söyledi: 'Fenerbahçe raydan çıktı. Fenerbahçe sportif anlamda başarılı olmadığı gibi başka mecralara kayıyor. Siz bunu görüyor musunuz bilmiyorum ama biz görüyoruz. Bundan dolayı arkadaşlarla karar verdik; bu raydan çıkan vagonu raya oturtup, devam etmesini sağlayalım diye. Ben ve arkadaşlarım şampiyonluk sözü veriyoruz.

Mahmut Uslu: 'Seçilmeden teknik direktör getiren adam!'

Fenerbahçe Eski Asbaşkanı ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu: "Seçilmeden teknik direktör getiren adam Aziz Yıldırım!"

'Dedim mi öyle bir şey!'

Öte yandan bugün bazı sosyal medya hesaplarında Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho için, "Kalıbının adamı değilmiş" sözlerini söylediği iddia edilmişti.

'İmzalayın dedim!'

Yıldırım ise bu konuyla ilgili gelen bir soruyu, "Dedim mi öyle bir şey! Bana sinyal verdiler, ben de 'imzalayın' dedim. Ben imzalasam, onlar seçilse ne olacaktı? Önemli olan Fenerbahçe! Fenerbahçe'ye gelmesi!" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
'İyi bir hamledir, bana da sordular'

Neyse akıllarına gelmiş, gitmişler konuşmuşlar. Bana da sordu öbür taraf, 'Gerekirse imzalayın' dedim. Çünkü onların yetkisi var, bizim yetkimiz yok şu anda. Onlar da Mourinho'ya talip olmuşlar. İyi bir hamledir. Fenerbahçe'ye İsmail Kartal'dan sonra Jose Mourinho! Güzel işte Jose Mourinho ile anlaşmaları. Söylediler bana. Ben seçilirsem ben de çalışırım. 'Gelin beraber anlaşalım, imza attıralım, çalışmaya başlasın' demedim mi! Sonuçta seçilirsek biz de çalışırız, fark etmez."

 

Aziz Yıldırım'dan Mourinho açıklaması!

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Mersin'de son gelişmeler hakkında açıklamada bulundu. Yıldırım, şunları söyledi: "Önder Bey ve Mahmut Bey, Jose Mourinho ile görüştü, belli bir noktaya geldik. Onlara da çağrı yaptık, 'Gelin bedelini beraber ödeyelim, beraber bu işi halledelim' dedim.

Mourinho'nun özel madde talebi!

İtalyan yayın organı Calciomercato'da yer alan habere göre Jose Mourinho, Fenerbahçe ile imzalayacağı sözleşmede, "Portekiz Millî Takımı'ndan teklif gelirse serbest kalır" maddesinin bulunmasını talep etti. Portekizli hocaya Roma'yı çalıştırırken milli takımdan teklif gelmiş ancak kabul edememişti.

Haberin Devamı
Edin Dzeko beğendi

Fenerbahçe'nin yıldızı Edin Dzeko, gazeteci Fabrizio Romano'nun Instagram'dan paylaştığı Jose Mourinho haberini beğendi. Söz konusu paylaşımda, "Fenerbahçe Jose Mourinho ile sözlü anlaşmaya vardı!" ifadeleri yer aldı.

Ali Koç ve Acun Ilıcalı, Londra'ya gidiyor

TRT Spor'un haberine göre Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yeni yönetim listesinde yer alan Acun Ilıcalı, bugün Londra'ya gidecek.

Şampiyonlar Ligi Finali'ni izleyecekler

Ali Koç ve Acun Ilıcalı, yarın akşam Wembley'de Borussia Dortmund ile Real Madrid arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ni izleyecek.

İsmail Kartal ile yollar ayrıldı

Öte yandan, Trendyol Süper Lig'de bu sezon da şampiyonluğa ulaşamayan Fenerbahçe'de, teknik direktör İsmail Kartal'ın geleceği merak konusu olmuştu. Tecrübeli teknik direktörün 1 yıllık sözleşmesi bugün sona erdi ve resmen sarı-lacivertli kulüpten ayrılmış oldu.

Aziz Yıldırım gündeme getirmişti

Fenerbahçe'de Jose Mourinho ismini ilk olarak, başkan adayı olduğunu açıklayan Aziz Yıldırım dile getirmişti. Yıldırım düzenlediği basın toplantısında, "Jose Mourinho ile görüştük. İkna oldu, şartlarda da anlaşırsak Mourinho gelecek. Arabistan'a gitmiyor, paraya ihtiyacı yok. Eğer mevcut yönetim de Mourinho ile çalışmayı istiyorsa imzayı atsınlar. Ben seçilirsem benimle devam o seçilirse onunla devam. Biz kaybedersek Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahüt ediyorum" sözlerini sarf etmişti.

Portekizliler de duyurdu

Öte yandan Portekiz'in popüler gazetesi A Bola da Fenerbahçe'nin Jose Mourinho ile anlaştığını duyurdu. Son dakika olarak geçilen haberde, "2018'e kadar 10 yıl boyunca kulübü yöneten Aziz Yıldırım'ın seçim kozu olarak açıklanan José Mourinho, üç yıllık yeni bir dönem için aday olan mevcut Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile anlaşmaya vardı. Mourinho'nun, bugün Türk takımının yeni teknik direktörü olarak açıklanması bekleniyor" sözleri sarf edildi.

'Cuma günü bileceksiniz' demişti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, çarşamba akşamı yaptığı açıklamada yeni teknik direktörün bugün duyurulacağını bildirmişti. Başkan Koç konuyla ilgili, "İsmail Hoca ile mi devam edeceğiz yoksa yabancı hoca ile mi şunun garantisini verebilirim; cuma günü seçime girerken hocamızın kim olduğunu net bir şekilde bileceksiniz" ifadelerini kullanmıştı.

Mario Branco anlaştı

İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio, Sportif Direktör Mario Branco'nun Mourinho ile anlaştığını açıkladı. Di Marzio, "Jose Mourinho sahalara dönmeye hazır ve bunu Türkiye'de, Fenerbahçe'de yapacak. Kendisi gibi Portekizli olan kulübün sportif direktörü Mario Branco tarafından yapılan anlaşma sonucunda 'Special One' için iki yıllık bir sözleşme hazır. Açıklamanın bugün ilerleyen saatlerde yapılması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Jose Mourinho'da mutlu son!

Fenerbahçe, Jose Mourinho'da mutlu sona ulaştı... Bir süredir Teknik Direktör arayışında olan sarı-lacivertli kulüp, Jose Mourinho ile iki yıllık anlaşma sağladı.

 

 

YORUM YAZ