SON DAKİKA! Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım: Ali Bey; 'Gerekirse kavga edelim' dedi

Fenerbahçe'de yarın yapılacak seçim öncesi bugün Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda iki aday ve üyeler toplandı. Konuşmaların yapıldığı sırada kürsüye çıkan Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kısa bir konuşma yaptıktan sonra stadyumdan ayrıldı. Yıldırım, daha sonra yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

'ÇEKİLMEK YOK'

Başkan Adayı Yıldırım adaylıktan çekilip çekilmeyeceği ile ilgili gelen soruya ise, "Çekilmeyeceğim. Çekilmek yok" yanıtını verdi.

'SICAĞI SICAĞIN KARAR VERMEK YANLIŞ'

'Olayı mahkemeye taşımayı düşünüyor musunuz?' sorusunu Yıldırım şöyle cevapladı:

Ben öyle bir şey düşünmüyorum. Yarın oy atılacak. Seçim olduktan sonra oturup konuşuruz. Sıcağı sıcağına karar vermek yanlış. Bizim derdimiz seçim kazanmak değil; Fenerbahçe'nin kazanması. Dürüstçe bir divan seçimi yapamadılar. Gündem oylaması yapıyor. Oy birliği ile kabul edilmiştir diyor. Ben de reddediyorum. Böyle saçma bir şey olabilir mi? Tek tek okuyacaktı maddeleri. Bu maddeleri sizin onayınıza sunayım mı? diyecekti. Evet veya hayır. Ona göre gündemi sunacağım diyecekti. Gündemi oyladım diyor. Biz biliyoruz. Bizim dışımızda kaç delege biliyor. Bazısı hiç okumamış. Fenerbahçe'nin mal varlığının satılmasına karşıyım. Kongre yaparsın, delegelerin oylarına sunarsın. Bunların onayını alırsın, onlar da tamam der o zaman yaparsın. Hiçbir şeyi okumadan, söylemeden gündem tamam diyor. Baştan sakat başladı, sakat gidiyor."

HEP LEHLERİNE OLANLARI KONUŞTURUYORLAR'

"Bir taraf Aziz Yıldırım diye bağırıyor, diğer taraf başka bir şey diye bağırıyor. Her iki tarafta da yuhalamalar olacak ya da başka şeyler olacaktı. Divan başkanı tutumlu olarak bir davaya hizmet için geldiğinden dolayı delegeler bile konuşturulmayacak. Bu tepkiyi koydum. Hep kendi lehlerine olanları konuşturuyorlar. Aleyhte olan hiçbir konuşmayı yaptırmayacaklar. Bunların hepsini gördüm. Ali Bey kavga edelim diyor. Sakin olalım, sakin olalım, bunca zaman Fenerbahçe tarihine kara leke sürülmesin diye uğraş verdik. Bunu görünce ayrıldık"


Haberin Devamı
'BİZ HALKIZ HOLDİNG DEĞİLİZ'

"Bütün Fenerbahçeliler kardeş olduğunu unutmasınlar. Onları çağırıyorum. Kongreler yönetimler gelip geçicidir. Kalıcı olan tarihiyle Fenerbahçe ve Fenerbahçelilik'tir. Gerisi teferruattır. Bu provokasyonları göz alanlar yarın Fenerbahçe'nin sahibi olmaya kalkışırlarsa ben buna şaşırmayacağım. Adaylığımın anlamını bu çerçevede düşüneceğinizi umuyorum. Ben ne için aday olduğum tüm kongre üyeleri düşünsünler, buna göre gelip oylarını atsınlar. Bütün delegeleri stadımıza bekliyorum. Ben de sabah erken saatlerde orada olacağım. Seçim bitene kadar da oradan ayrılmayacağım. Halkın takımı Fenerbahçe'ye sahip çıkmaya çağırıyorum. Hepsini davet ediyorum. Holdinglerin takımı Fenerbahçe mi, yoksa halkın takımı Fenerbahçe mi olmalı? Buna karar verilecek bir gün. Biz halkız. Holding değiliz. Delegeler aklı selim olarak düşünerek devam etsin."

"Jose Mourinho kullanarak fayda sağlamak yanlıştır. O Fenerbahçe'nin teknik direktörüdür. Onu tartışmaya açmak kadar yanlış bir şey olamaz. Herkes teknik direktöre saygılı olmalı" ifadelerini kullandı."

'ALİ KOÇ GEREKİRSE KAVGA EDERİZ DEDİ'

"Bu gerilimin kongreyi kavgalı bir ortama sürükleyeceğini ben gördüm. Bundan da endişe duydum. Platforma giderek Sayın Ali Koç'tan bu soruna bir çözüm bulmasını istedim. Yoksa ayrılacağımı ifade ettim. Amacım Ali Koç ile sükûnet ve barış çağrısı yapmaktı. İki taraf da birbirine hakaret ve kavga edecek hale gelmişti. Daha kongrenin başında. Kongre ilerlediği zaman neler olacağını hepimiz görüyoruz ve anlıyoruz. Ali Bey'e yöneldim ve elini sıktım. Divan kurulunun üslubunun kavgaya yol açacağını ifade ettim. Ali Bey çok gergin bir ifadeyle bana "Gerekirse kavga ederim" dedi.

Bunu söyledikten sonra Vefa Bey de aldırışsız bir tavır içindeydi. Biz istediğimiz gibi idare ederiz tavrı içindeydi. Burada yapılması gereken gerilimi tırmandırmamak, provokasyona alet olmamaktı ve bunu yaptım, ayrılacağımı söyledim. Camianın birlik ve beraberlik içinde olması benim için en önemli konudur. Fenerbahçe birlik ve beraberlik içinde olmazsa hedeflediği şampiyonluğu elde edemez. Seçim kazanmak uğruna camiayı birbirine düşürmek benim isteyeceğim bir şey değil, böyle bir şey de olmaz. Kavga etmeyi tercih edenleri kavgayı çıkaranları Fenerbahçelilerin vicdanına havale ediyorum."

'PROVAKASYON BAŞLADI'

"Delegelerin oylarının görmezden gelinmesiyle provokasyonun ilk işareti verilmiş oldu. Delegelerin bu duruma tepkileri büyüdükçe tribünlerde gerilim tırmandı. Yer yer kavgalar başladı. Divan başkanı seçiminde stada kongre üyesi olmayan insanlar da alınmıştı. Taraftar olan kişiler de tribünlere alınmıştı. Görevli kartı dağıtılarak içeriye insanlar sokulmuştu. Fethi Bey'in yapması gereken listeleri okuyup Vefa Bey'in başkanlığını isteyen arkadaşlar elini kaldırsın demekti. Bir ekibin sahanın içinden bunları sayması gerekiyordu. Ama onlar kürsüden bakarak Vefa Bey'i isteyenler kimler dediğinde bu kez tek el değil çift el kaldırıldı. O bitti, Fethi Bey de Vefa Bey kazandı dedi. Diğer adayı oylamaya gerek yok dedi. Daha sonra vazgeçip Şekip Bey'in de ismini söyleyerek onun da oylanmasını istedi. Oylamada daha ne olduğunu kimse anlamadan Vefa Bey seçildi, buyurun Vefa Bey dedi. Provokasyon başladı."

Haberin Devamı
YILDIRIM'DAN BASIN TOPLANTISI KARARI

Yaşanan olayların ardından stadyumdan ayrılan Başkan Adayı Aziz Yıldırım, saat 13:30'da Altunizade'deki ofisinde bir basın toplantısı düzenlemeye karar verdi. Yıldırım'ın açıklamaları anbean Fanatik.com.tr'de olacak.

STADYUMDAN AYRILDI

Divan Başkanlığı oylamasına tepki gösteren Yıldırım, "Burada Fenerbahçe'ye yakışır bir seçimin olmasını istiyoruz. Ancak yapılan seçim demokratik olmayan bir seçim oldu. Ben buradan ayrılıyorum, yarın oy atmaya geleceğim. Benim arkadaşlarım ve sizler isteyen kalabilir. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.bYıldırım daha sonra alandan ayrıldı.

YILDIRIM KÜRSÜYE ÇIKTI

Erol Bilecik konuşmasını yaparken Aziz Yıldırım ve ekibi sahneye çıktı. Bilecik'in konuşması yarıda kaldı.

Olay sırasında Vefa Küçük, "Sayın Aziz Yıldırım, benden söz almadan konuşmayın." diyerek uyarıda bulundu. Aziz Yıldırım'ın cevabı ise "Ben söz alırım. Sen seçilmeden oraya oturdun." şeklinde oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ