Şampiyonlar Ligi'ne dramatik veda! (ÖZET) Fenerbahçe-Lille maç sonucu: 1-1

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu rövanş maçında Fenerbahçe ile Lille karşı karşıya geldi. İlk maçta 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, bu müsabakanın 90 dakikasını 1-0 kazandı. Bu sonucun ardından maç uzatmalarda gitti. Fakat sarı-lacivertliler, ikinci uzatma devresinde penaltıdan yediği golle skor tekrar dengelendi. Lille, toplam skoru 3-2 yaptı ve sarı-lacivertliler Devler Ligi'ne veda etti.

FENERBAHÇE, DEVLER LİGİ'NE VEDA ETTİ

Müsabakanın normal süresi Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Uzatmalara giden maçta Lille skoru 1-1 yaptı ve toplam skoru 3-2 yaptı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'nde doğrudan grup aşamasında yer alacak.

JONATHAN DAVID ATTI

Lille'in kazandığı penaltıda topun başına Jonathan David geçti. Jonathan David'in kullandığı penaltıda top ağlarla buluştu. Lille beraberliği yakaladı: 1-1

LİLLE 10 KİŞİ KALDI

Lille'de Mandi, İrfan Can Kahveci'ye yaptığı sert faulden sonra direkt kırmızı kart gördü. 

Haberin Devamı
SON UZATMA DEVRESİ BAŞLADI

İkinci uzatma devresi başladı.

İLK UZATMA DEVRESİ SONA ERDİ

İlk uzatma devresi de Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

SAVUNMA ARAYA GİRDİ

Fenerbahçe'nin sağ kanattan kullandığı taç ataşında Osayi-Samuel'in ceza sahasına gönderdiği uzun topa savunma ayak koydu

Haberin Devamı
İLK UZATMA BAŞLADI

Maçın ilk uzatması başladı.

MAÇ UZATMALARA GİTTİ

Rövanş mücadelesinin normal süresi 1-0 sona erdi. Toplam skor 2-2. Maç uzatmaya gitti.

GOL PERDESİ AÇILDI

Fenerbahçe aradığı golü uzatmalarda buldu. Kullanılan taç atışı sonrası Edin Dzeko'nun kafa vuruşunda savunmaya çarpan top ağlarla buluştu:1-0

Haberin Devamı
OSAYI DİREĞİ GEÇEMEDİ

Kullanılan taç atışı sonrası Lille savunmasının uzaklaştırdığı topu Bright Osayi Samuel önünde buldu. Osayi'nin şutunda top yan direkten oyun alanına geri döndü.

TEHLİKELİ ATAK

Fenerbahçe atağında savunma arkasına sarkan En-Nesyri ilk dokunuşu iyi yapamadı ve ceza sahasında ayağından açılan topu kaleci kontrol etti.

2 DEĞİŞİKLİK BİRDEN

Mert Hakan Yandaş yerine Youssef En-Nesyri, Mert Müldür yerine Osayi-Samuel oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı
OYUN DURDU

Sahaya atılan yabancı madde nedeniyle oyun 5 dakika durdu.

İSMAİL YÜKSEK'İN TOPUNU KALECİ KURTARDI

Fenerbahçe atağında İsmail Yüksek ceza sahası sol çaprazından vuruşunu yaptı, top kalecide kaldı.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

Haberin Devamı
İLK YARI SONA ERDİ

Müsabakanın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.

TOP ÇOK AZ FARKLA AUTA GİTTİ

Fenerbahçe'de Dusan Tadic'in pasında sağ tarafta topla buluşan Saint-Maximin'in şutu az farkla auta gitti.

DJIKU'DAN MUHTEŞEM MÜDAHALE

Lille atağında Gudmundsson ceza sahasına girdikten sonra Jonathan David'e pasını aktardı. Jonathan David'in şutunda Djiku'dan müthiş bir savunma geldi ve topun ağlara gitmesi önlendi.

RIBEIRO'YA SARI KART

Lille'de Ribeiro, Tadic'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

DEFANSTA KRİTİK HAMLE

Fenerbahçe'de Allan Saint-Maximin rakibini çalımlayıp topu içeri çevirdi ancak son anda Riberio meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

SON ANDA KALECİ

Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş sağ taraftan çok sert vurdu, kaleci Chevalier topu bir kez daha kornere çeldi.

SZYMANSKI'DEN MUHTEŞEM ŞUT

Fenerbahçe'nin atağında Szymanski uzak mesafeden gelişine çok sert vurdu, kaleci topu kornere çeldi.

İSMAİL VURDU, TOP KALECİDE

Fenerbahçe'nin atağında Szymanski'nin yükselttiği topa ceza sahasında  İsmail Yüksek kafayı vurdu, top kaleci Checalier'de kaldı.

TOP ÜSTTEN DIŞARI GİTTİ

Lille'in sağ kanattan kullandığı kornerin ardından Gudmundsson ceza sahası içi sol çaprazından gelişine vurdu, top üstten auta gitti.

MERT MÜLDÜR SARI KART GÖRDÜ

Fenerbahçe'de Mert Müldür, ceza sahası yayının üzerinde rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. 

İLK ATAK FENERBAHÇE'DEN

Fenerbahçe'de Tadic, sağ taraftan ceza sahası içine doğru ortasını yaptı. Edin Dzeko, gelen topa kafayı vurdu top az farkla dışarı gitti.

MAÇ BAŞLADI

Dev müsabakada ilk düdük geldi ve maç başladı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, İsmail, Mert Hakan, Szymanski, Maximin, Tadic, Dzeko.

Lille: Chevalier; Gudmundsson, Alexsandro, Meunier; Andre, Gomes, Tiago Santos, Diakite; Cabella, Haraldsson, David.

FERDİ KADIOĞLU KADRODAN ÇIKARILDI

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun arka adalesindeki gerilme nedeniyle Lille maçı kadrosundan çıkarıldı.

Lille'den 'Aşkın olayım' göndermesi

Fransız ekibi Instagram sayfasından İstanbul manzaralı bir video paylaşırken, Sarı Lacivertliler'in ezeli rakibi Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi ile özdeşleşmiş olan 'Aşkın olayım' şarkısını paylaştı.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

LOSC (@losclive)'in paylaştığı bir gönderi

2 takım yöneticileri yemekte buluştu

Fenerbahçe, bu akşam LOSC Lille ile oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme rövanş maçı öncesi konuk takım yöneticilerini ve UEFA delegesini yemekte ağırladı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde organize edilen dostluk yemeğine Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Perahya ve futbol takımı Sportif Direktörü Mario Branco, Okan Özkan, Dış İlişkiler Sorumlusu Ece Uysaler ile LOSC Lille Başkanı Olivier Letang, Genel Müdür Yardımcısı Didier Roudet, Spor Koordinatörü Sylvain Armand ve UEFA Delegesi Iveta Stoyanova katıldı.

Yemeğin ardından karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.

Fenerbahçe stadı maça hazır
Fenerbahçe-Lille muhtemel 11'ler:

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Çağlar, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Szymanski, Tadic, İrfan Can, Maximin, Dzeko

Lille: Chevalier, Meunier, Diakite, Riberio, Gudmundsson, Andre, Gomes, Santos, Cabella, Zhegrova, David

Lille'in paylaşımı: Fırtına öncesi sessizlik
Fenerbahçe-Lille maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan Fenerbahçe-Lille maçı saat 20:00'de başladı ve Exxen'den canlı yayınlanıyor.

Fenerbahçe-Lille maçı için olay ifade

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak isteyen temsilcimiz Fenerbahçe, 2-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında sahasında Lille ile karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele öncesi tüm Fransa'nın gözü kulağı Kadıköy'de! Fransız basını da bu mücadele için olay bir ifade kullandı.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Lille'den maç günü paylaşımı
Fenerbahçe'den maç günü paylaşımı
Lille’de 6 isim getirilmedi

Fransız ekibinde sakatlıkları devam eden Samuel Umtiti, Nabil Bentaleb ve Ayyoub Bouaddi, Fenerbahçe ile bu akşam oynanacak olan rövanş karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakacak. Ayrıca stoper Rafael Fernandes, sağ bek Akim Zedadka ve orta saha oyuncusu Ignacio Miramon da UEFA’ya bildirilen listede yer almadıkları için oynayamayacak. Sakatlığını atlatan Ismaily ise kadroda olacak.

Fenerbahçe’de 7 eksik

Sarı-Lacivertliler’de rövanş öncesi en önemli eksik Fred. Brezilyalı yıldız sakatlığı nedeniyle bu eşleşmenin kadrosuna alınmamıştı. Tecrübeli oyuncunun dışında görev yapamayacak olan isimler ise yine UEFA’ye bildirilen listeye yazılmadıkları için bu akşam kadroda olmayacak. Bu oyuncular Samet Akaydın, Levent Mercan, Miguel Crespo, Ryan Kent, Cengiz Ünder ve Emre Mor.

Turu geçerse rakip kim olacak?

Fenerbahçe, Lille'i geçmesi durumunda Play-Off turunda Slavia Prag-Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Sarı-Lacivertliler, ilk maçı 20 ya da 21 Ağustos'ta, rövanşı ise 27-28 Ağustos tarihlerinde yapacak. Fenerbahçe, bu rakibini de geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasına kalacak. Kanarya, Lille'e elenmesi durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Fenerbahçe nasıl tur atlar?

Fenerbahçe tek farklı kazanırsa maç uzar, 2 ya da daha farklı galibiyetlerde Play-Off biletini alacak. Lille’in kazanması ya da beraberlik halinde SarıLacivertliler, Şampiyonlar Ligi’ne veda edip Avrupa Ligi’nde grup etabına geçiş yapacak.

5. kez yönetecek

40 yaşındaki hakem, daha önce Türk takımlarının 4 maçında düdük çaldı. Fenerbahçe, 2018’de Trnava deplasmanında 1-0 mağlup oldu. Sanchez’in görev yaptığı diğer karşılaşmalarda Galatasaray geçen sezon Manchester United ile 3-3 berabere kaldı, Başakşehir 2019’da Gladbach’ı 2-1 yendi, A Milli Takım ise Ermenistan deplasmanında 2-1 galip geldi.

Düdük Jose Maria Sanchez'de

Fenerbahçe-Lille maçını İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek. Sanchez'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Inigo Prieto ile Juan Lopez Mir yapacak. Maçta dördüncü hakemlik görevini ise Guillermo Cuadra üstlenecek.

Fenerbahçe, Play-Off turu için sahaya çıkacak

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Lille'i konuk ediyor. İlk maçta rakibine deplasmanda 2-1 kaybeden Sarı-Lacivertliler, taraftarı önünde kendisini Play-Off turuna taşıyacak skoru almaya çalışacak.

 

YORUM YAZ