(ÖZET) Fenerbahçe-Hajduk Split maç sonucu: 0-1 | Mourinho'lu Fenerbahçe ilk mağlubiyetini aldı

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, Avusturya kampındaki ikinci hazırlık maçında Gennaro Gattuso'lu Hajduk Split ile karşılaştı. Hazırlık etabındaki en ciddi sınavlarından birini veren Fenerbahçe, Merkur Arena'da oynanan maçı 85. dakikada yediği golle 1-0 kaybetti.

(ÖZET) Fenerbahçe-Hajduk Split maç sonucu: 0-1 | Mourinho'lu Fenerbahçe ilk mağlubiyetini aldı
Hazırlık maçlarındaki ilk mağlubiyet

Fenerbahçe, Hajduk Split ile oynadığı hazırlık maçından 1-0 mağlup ayrıldı. 85. dakikada Durdov'un golüne engel olamayan Kanarya, hazırlık maçlarındaki ilk mağlubiyetini aldı. Sarı Lacivertliler, Topuk Yaylası'nda karşılaştığı Petrolul Ploiesti'yi 2-1 mağlup ederken Avusturya'daki ilk sınavında Admira Wacker ile 1-1 berabere kalmıştı.

Hajduk Split 85'te golü buldu

Hajduk Split, son bölümde golü buldu. Dario Melnjak'ın sol kanattan yaptığı ortada Ryan Kent'i geçen top Bruno Durdov'un önünde kaldı. Arka direkte Kent'ten şık bir çalımla sıyrılan Durdov'un uzak köşeye yaptığı vuruşta kaleci Ertuğrul'u geçen top ağlarla buluştu.

Fenerbahçe'de Miha Zajc, uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta barajı geçemedi.

Haberin Devamı

İlk 45 dakika 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Levent Mercan, acı içerisinde yerde kaldı

Hajduk'ta Ismael Chester Diallo'nun ceza sahasına yaptığı ortaya yükselen Niko Djolonga'nın kafa vuruşunda top auta çıktı. Pozisyon esnasında sakatlık yaşayan Levent Mercan, acı içerisinde yerde kaldı. Sağlık ekibinin müdahalesi sonrası Levent oyuna devam etti.

Cengiz Ünder'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Becao'nun yükseldiği topta savunmadan seken top kornere çıktı.

Haberin Devamı
Maçtaki en net pozisyon

Cengiz Ünder'in sağ kanattan kullandığı kornere iyi yükselen Dzeko, kafasıyla topu Krunic'in önüne indirdi. Bosna Hersekli orta sahanın yakın mesafeden yaptığı vuruşta Zvonimir Sarlija topu çizgiden çıkardı.

Cengiz Ünder'in akıl dolu pasına hareketlenen Edin Dzeko'nun sağ çaprazdan attığı sert şutta kaleci Ivan Lucic gole izin vermedi ve top kornere çıktı.

Sol kanatta Ryan Kent, sert faul sonrası yerde kaldı. Fenerbahçe'nin çaprazdan kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Cengiz Ünder, meşin yuvarlağı penaltı noktasına doğru gönderdi. Hajduk savunması, topu uzaklaştırmayı başardı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Hajduk Split hazırlık maçı başladı. Merkur Arena'da oynanan karşılaşmanın canlı skor takibi haberimizde, detayları fanatik.com.tr'de.

Mourinho'dan Levent Mercan'a şans

Fenerbahçe'nin Hajduk Split maçı ilk 11'i belli oldu. Jose Mourinho, yeni transfer Levent Mercan'a ilk 11'de şans veriyor.

Fenerbahçe’nin ilk 11’i: Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Levent Mercan, Bartuğ, Krunic, Fred, Cengiz, Ryan Kent, Dzeko

Şampiyonlar Ligi'nde rakip Lugano

Sarı Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda Lugano ile karşılaşacak. Fenerbahçe ilk maçını deplasmanda 23 Temmuz’da oynarken rövanş karşılaşması ise 30 Temmuz’da oynanacak. Kanarya, Lugona maçına hazır ve moralli çıkmak için hazırlık maçlarını kayıpsız geçmek istiyor.

Haberin Devamı
Fenerbahçe-Hajduk Split maçıyla ilgili bilgilendirme

Fenerbahçe, Hajduk Split ile oynanacak hazırlık maçı öncesi bir bilgilendirme yaptı ve karşılaşmanın biletlerinin sadece online olarak temin edebileceğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, "Yeni sezon hazırlıklarına Avusturya’nın Graz kentinde devam eden Futbol A Takımımız, Match PR ile birlikte organize edilen ikinci hazırlık maçında Hırvatistan temsilcisi Hajduk Split ile 10 Temmuz Çarşamba günü Merkur Arena’da karşılaşacak. Karşılaşmayı tribünden takip etmek isteyen taraftarlarımız müsabakanın biletlerini sadece online olarak temin edebilecek, maç günü stadyumdan bilet satışı yapılmayacaktır." denildi.

Admira ile berabere

İkinci hazırlık karşılaşmasına ise Avusturya kampında çıkan Sarı Lacivertliler, Avusturya temsilcisi Admira Wacker ile 1-1 berabere kalırken; golü penaltıdan Edin Dzeko kaydetti. Fenerbahçe, Avusturya kampını Cumartesi günü saat 19.30'da Fransız ekibi Strasbourg ile oynayacağı hazırlık maçıyla tamamlayacak.

Galibiyetle başladı

Yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçını Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri'nde Romanya'nın Petrolul Ploiesti takımı ile yapan Fenerbahçe, mücadeleyi Edin Dzeko ve Miha Zajc'ın golleri ile 2-1 kazandı.

Haberin Devamı
Fenerbahçe-Hajduk Split maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Bu akşam Merkur Arena'da oynanacak ve saat 20:00'de başlayacak Fenerbahçe-Hajduk Split hazırlık maçı S Sport’tan canlı yayınlanacak. Fenerbahçe'nin hazırlık maçıyla ilgili detaylar fanatik.com.tr'de olacak.

Fenerbahçe, sezon öncesi 3. hazırlık maçına Hajduk Split karşısında çıkacak. Edin Dzeko’yu transfer etmek isteyen, Gennaro Gattuso yönetiminde iddialı bir kadro kurmaya çalışan Hırvat ekibi, hazırlık etabındaki en ciddi sınavlardan biri olacak. Fenerbahçe, Topuk Yaylası'ndaki ilk hazırlık maçında Petrolul’u 2-1 yendi, Avusturya’daki ilk mücadelesinde ise Admira Wacker ile 1-1 berabere kaldı. Jose Mourinho yönetimindeki Kanarya, Avusturya kampını Strasbourg ile oynayacağı hazırlık maçıyla tamamlayacak.

YORUM YAZ