JOSE MOURINHO RESMEN FENERBAHÇE'DE | Mourinho resmi imzayı attı

Türk futbolu, tarihi günlerinden birini yaşıyor... Dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe ile iki yıllık anlaşma sağladıktan sonra İstanbul Sabiha Gökçen Havlimanı'na iniş yaptı. Dün gece, Borussia Dortmund ile Real Madrid'in karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Acun Ilıcalı ile görüşüp anlaşmayı sağlayan Mourinho, Ülker Stadyumu'nda resmi imza attı. Jose Mourinho ile ilgili tüm gelişmeleri fanatik.com.tr canlı olarak aktarıyor...

TRİBÜNLERİ TEK TEK GEZDİ

Fenerbahçe'nin yeni Teknik Direktörü Jose Mourinho ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç imza töreninin ardından tek tek tribünleri gezdi ve fotoğraflar çekildi.

İMZAYI ATTI

Jose Mourinho, imzayı attı ve resmen Fenerbahçe teknik direktörü oldu.

TARAFTARLAR KÜRSÜYE DAVET EDİLDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2 kadın ve 2 erkek taraftarın sahaya gelmesini talep etti. Sahaya gelen taraftarlar, Jose Mourinho'ya forma imzalattı.

Haberin Devamı
MOURINHO: BU FORMA TIPKI DERİM, KEMİĞİM GİBİ

"Adım Fenerbahçe ile geçtiğinden beri göstermiş olduğunuz sevgiyi derinden hissettim. Normalde bir teknik adam, elde ettiği zaferden sonra bu sevgiyi görür. Ama bunun öncesinde bu sevgiyi hissedebiliyorum sizden. Bu sevgi bana büyük bir sorumluluk veriyor. Ben de sizin ailenize aitim. Bu forma benim tıpkı derim, kemiğim gibi"

MOURINHO: BU SEVGİYİ HİSSEDİYORUM

İşte Jose Mourinho'nun sözleri:

"Şu dakikadan itibaren sizin hayalleriniz, benim hayallerim. Futbol, bir tutkudur. Öyle zannediyorum ki bu tutkuyu hissedebileceğimiz en iyi yerlerden bir tanesindeyim. Ali Koç'u tanıdığımdan beri gerçekten şunu söyleyebilirim ki, burada olmayı çok istedim. Sizler çok büyük bir taraftar grubusunuz. Bunu tüm kalbimle söylüyorum, sizin bu tutkunuz için burada olmayı çok istedim. Futbol, bir tutkudur. Öyle zannediyorum ki bu tutkuyu hissedebileceğimiz en iyi yerlerden bir tanesindeyim. Normalde hocalar zaferlerden sonra bu sevgiyi görür ama ben bu sevgiyi şimdiden hissediyorum. Şu andan itibaren bende sizin ailenizden biriyim. Bu forma artık benim bir derim, bir kemiğim gibi. Öncelikle sevginizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum"

 

"

ALİ KOÇ: OLAĞANÜSTÜ BİR TANITIM YAPMIŞTIR

"Bugün attığımız bu imza; Fenerbahçe'yi taşımak istediğimiz seviyenin, yer almayı hedeflediğimiz kulvarların müjdesidir, müjdeleyicisidir. Başka kulüplerdeki, başka liglerdeki 'winner' hoca konumunu burada da bize gösterecektir. Sadece dün gece Londra'da Şampiyonlar Ligi'nin finalinde maç öncesi, devre arası ve maç sonrası yaptığı yorumlarla, kendisine sorulan sorulara verdiği cevaplarla hem ülkemizin hem de Fenerbahçemizin daha memleketimize gelmeden olağanüstü bir tanıtımını yapmıştır"

Haberin Devamı
ALİ KOÇ: EN İYİ 5 HOCADAN BİR TANESİ

Konuşmalarına devam eden Ali Koç şu sözleri kullandı:

"Teknik direktörümüz Mourinho'ya hepimiz adına, milyonlarca Fenerbahçeli adına dünyayı sarsan bu büyüklüğe, bu eşsizliğe, bu tarifsiz sevgi ve aidiyete hoş geldin diyorum Sayın Mourinho'ya. Kendisi tartışmasız yaşayan, hayatta olmayan tüm hocalar arasında dünya tarihinin gördüğü belki de, belki de değil kesinlikle ilk 5 en iyi hocadan bir tanesi. Şu an huzurlarınızda Fenerbahçe'nin geleceği için, Fenerbahçemizin şampiyonlukları için bizi tercih etmiştir. Kendisine hoş geldin diyorum, hayırlı olsun diyorum. Kendisi dünyanın en büyük kulüplerinde 4 kez yılın teknik direktörü unvanını kazanmış, ulusal ve uluslararası kulvarlarda 27 kez kupa kazanmış, şu an dünyada tek 3 UEFA kupasını kaldıran hoca olmuş ve adını dünya futboluna yazdırmış sadece başarılı değil dünya markası olmuş bir teknik direktörümüz vardır"

ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMALARI

İlk olarak konuşmaya Fenerbahçe Başkanı Ali Koç başladı, Ali Koç, "Büyük Fenerbahçe ailesi, büyük Fenerbahçe taraftarı; kurulduğumuzdan bu yana 100 yılın üzerinde maçlarımızı oynadığımız mabedimize, bu tarihi güne hoş geldiniz. Mabedimizle beraber ekranlarda bizi seyreden milyonlarca taraftarlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün; kulübümüz adına çok önemli, çok kıymetli, tarihi bir adıma camiamızla hep birlikte, beraber adım atıyoruz. İnşallah, Allah sonunu hayırlı getirir" ifadelerini kullandı.

Taraftarı selamladı

Portekizli teknik direktör, Ali Koç ile beraber platforma gelirken taraftarları selamladı. O sırada Fenerbahçeli taraftarlar, meşaleler ile görsel şölen sundu. 

Haberin Devamı
Mourinho sahada

Fenerbahçe ile anlaşan teknik direktör Jose Mourinho, resmi imza için sahaya çıktı.

Fenerbahçe'den Mourinho paylaşımı
Geri sayım başladı!
Haberin Devamı
Ali Koç: 'Neden biz? diye sordum'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "Mourinho'ya 'neden biz?' diye sordum. 'Tek hedefim Türkiye'de şampiyon olmak değil. Avrupa'da başarılı olup, orada da başardı dedirtmek için geliyorum' dedi."

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayacak

Fenerbahçe: "Teknik Direktörümüz Jose Mourinho yarın (3 Haziran 2024) saat 14:00’te 1907 tribünününde basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak."

Jose Mourinho: 'Yeni evim'
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Jose Mourinho (@josemourinho)'in paylaştığı bir gönderi

Haberin Devamı
'Akşam 19.00'da görüşmek üzere'
Fenerbahçe'nin paylaşımı
Helikopterle götürüldü

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan Jose Mourinho, helikopterle kalacağı otele götürüldü.

İşte Mourinho'nun İstanbul'a iniş anı

Taraftarı selamladı

Jose Mourinho, kendisini karşılamaya gelen Fenerbahçe taraftarlarını kısa bir süre selamladı. Mourinho'nun yanında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da bulundu.

Minik taraftarla fotoğraf verdi

Fenerbahçe ile anlaşan Jose Mourinho, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda minik bir Fenerbahçe taraftarıyla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Pasaport kontrolleri yapılıyor

Jose Mourinho; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sportif Direktör Mario Branco ve Acun Ilıcalı ile birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı'nda. Şu anda pasaport işlemleri yapılıyor.

Mourinho'nun uçağı iniş yaptı!

Saat 14.12 itibariyle Türkiye hava sahasına giriş yapan Jose Mourinho'nun uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı. Portekizli teknik adam, helikopterle kaldığı otele götürülecek.

Jose Mourinho, İstanbul'da!

Fenerbahçe'nin anlaşma sağladığı Jose Mourinho, İstanbul'a iniş yaptı.

Fenerbahçe'den Bellingham'a mesaj!

Fenerbahçe, dün gece Wembley'de annesiyle, Jose Mourinho'yu bir araya getirip onların fotoğrafını çeken Jude Bellingham'a mesaj gönderdi. Kulüpten yapılan paylaşımda, "Seni anlıyoruz Bellingham. Tüm Fenerbahçeliler bu akşam Kadıköy'de aynı şeyleri hissedecek" ifadeleri kullanıldı.

Bir Galatasaray taraftarı da Mourinho'yu bekliyor

Galatasaraylı bir taraftar, Jose Mourinho’yu karşılamak için havaalanında yerini aldı.

Fenerbahçe'den paylaşım: 'Special one'
Mourinho yola çıktı!

Jose Mourinho, Fenerbahçe'ye imza atmak için Londra'dan özel uçakla hareket etti. Portekizli teknik adamın saatinin, İngiltere yerel saati ile 09.07'yi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

'Mou zamanı!'

Jose Mourinho'yu bekleyen Fenerbahçe, sosyal medya hesabı X'ten bir paylaşımda daha bulundu. Tahtada Mourinho'nun elde ettiği şampiyonlukların yazılı olduğu görsele, "Mou zamanı" notu düşüldü.

'En ünlü kişi Fenerbahçe Başkanı'

Jose Mourinho, dün gece canlı yayında Rio Ferdinand'ın, Telefon rehberindeki en ünlü kişi kim?" sorusuna, "Şu anda Fenerbahçe Başkanı" yanıtını verdi.

Londra'da tarihi zirve

Jose Mourinho, dün gece Wembley'de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco ve Ali Koç'un yeni yönetiminde yer alan Acun Ilıcalı ile bir araya geldi.

Mourinho: 'Yarın Kadıköy'de buluşuyoruz!'

Fenerbahçe, dün gece yaptığı paylaşımla Jose Mourinho'nun bugün saat 19:00'da Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda olacağını duyurdu. Videoda taraftarlara seslenen Jose Mourinho, "Merhaba Fenerbahçeliler, yarın Kadıköy'de buluşuyoruz. Haydi yolculuğumuza başlayalım" ifadelerini kullandı.

'Yarın gidebilirim!'

Jose Mourinho, dün akşam TNT Sports'a Şampiyonlar Ligi Finali'nin yorumcusu olarak konuk oldu. Portekizli teknik direktöre canlı yayında bir kez daha Fenerbahçe'ye imza atıp atmayacağı soruldu. Jose canlı yayında yaptığı açıklamada, "Belki yarın İstanbul'a gidebilirim" cevabıyla Fenerbahçelilere müjdeyi verdi.

'Fenerbahçe'ye gitmek istiyorum!'

Jose Mourinho'ya dün akşam Wembley Stadı'nda Fenerbahçe ile ilgili çokça soru soruldu. Portekizli teknik adam konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada, "Gitmek istediğime karar verdim ama henüz resmî olarak bitmiş bir şey yok. Henüz bunu size kesin olarak teyit edemem ama oraya gitmek istiyorum. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak kolay olmayacak çünkü geçmemiz gereken 3 tur var. Fenerbahçe'de 8 futbolcu EURO 2024'te olacak ve ilk tur öncesi hazırlık kampına katılamayacaklar. Zor olacak ama bildiğiniz gibi meydan okumaları severim. Şampiyonlar Ligi'nde olmak için savaşacağım" ifadelerini kullandı

'Fenerbahçe, Mourinho'yu bekliyor!'

Fenerbahçe'den yapılan son sosyal medya paylaşımında, "Bu stat ne heyecanlar yaşadı ne başarıları kucakladı, milyonlarca kalp burada attı! Ve şimdi yeni umutların başlangıcı olmak için hazırlanıyor! Saracoğlu, saat 19.00’da yeni teknik direktörü Jose Mourinho’yu ve büyük taraftarını bekliyor!" ifadeleri yer aldı.

Jose Mourinho, Fenerbahçe'de!

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk hasretini sürdüren Fenerbahçe, buna son vermek için dünya çapında ses getiren bir hamleye imza attı. İsmail Kartal ile yollarını ayıran sarı-lacivertli kulüp, dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile anlaşma sağladı.

14.30'da geliyor

Tecrübeli teknik direktör, bugün saat 14.30'da İstanbul'da olacak. Jose Mourinho, akşam saat 19.00'da ise Ülker Stadyumu'na gelecek.

YORUM YAZ