Göztepe maçında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a sahada saldırı! Saldırgana ev hapsi cezası

Süper Lig'in 2. haftasında Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında büyük olaylar yaşandı. Deplasman tribününe giremeyen taraftarlar olduğu için saha kenarına inip Fenerbahçeli taraftarların olduğu bölüme giden Başkan Ali Koç’un yüzüne yabancı madde isabet ederken, Göztepe görevlisi Fatih Özkan tarafından da itilerek yere düşürüldü. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih Özkan'ı gözaltına alınmıştı. Saldırgana ev hapsi cezası verildi. Türkiye Futbol Federasyonu'nundan da olayla alakalı açıklama geldi. İşte İzmir’de yaşanan olayların tüm detayları…

GÖZTEPE'DEN AÇIKLAMA: 'KABUL EDİLEMEZ'

Göztepe, dün akşam yaşanan olaylarla ilgili resmî açıklama yaptı. Kulüpten yayınlanan metinde şu ifadelere yer verildi: "Dün stadımızda Fenerbahçe ile oynanan lig müsabakası sırasında, yalnızca akredite kişilerin girebileceği alanlara – CEO’muz Kerem Ertan’ın tüm uyarılarına rağmen – maç devam ederken ve taraftarlarımızı provoke edecek şekilde izinsiz giriş yapılması asla kabul edilemez.

'KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ'

Bu tür bir eylemin, Fenerbahçe’nin veya herhangi bir kulübün stadında gerçekleşmesi halinde doğuracağı olası sonuçları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Saha içinde yaşanan, futbolla ilgisi olmayan bu görüntüleri kesinlikle tasvip etmediğimizi belirtir; 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında açıkça suç teşkil eden bu eylemin sorumlularının gerekli cezayı almaları için tüm hukuki adımları atacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı spor kamuoyuna saygıyla bildiririz.

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Dün akşam Göztepe - Fenerbahçe maçında gerçekleşen olayla alakalı Kulüpler Birliği'nden açıklama geldi. Açıklama şöyle;

'Kulüpler Birliği Vakfı olarak, Trendyol Süper Ligglin ikinci haftasında oynanan Göztepe A.Ş. - Fenerbahçe A.Ş. maçında, Sayın Başkan Ali Y Koç'a yönelik gerçekleştirilen ve Göztepe taraftarlarına ve camiasına isnat edilemeyecek üzücü saldırıyı kınıyoruz. Suçluların bir an önce adalet önüne çıkmasını bekliyor ve futbolun birleştirici gücüne her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde tüm paydaşları sağduyuya davet ediyoruz

İŞTE İLK İFADESİ

Göztepe-Fenerbahçe maçında Ali Koç'u iterek Fenerbahçe Başkanı'nın yere düşmesine sebep olan Fatih Özkan'ın ifadesi ortaya çıktı. DHA'nın haberine göre Özkan, şunları söyledi: "Ali Koç'u saha dışına çıkartmak istedim. Yerler ıslaktı. Hızımı ayarlayamadım. İstemeden, sert ittim. Yaralama kastım yoktu."

Haberin Devamı
TFF'DEN YAŞANAN OLAY İÇİN AÇIKLAMA

TFF'de yapılan açıklama şöyle;

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Göztepe A.Ş. - Fenerbahçe A.Ş. müsabakasında futbol sahalarında görmek istemediğimiz birtakım hadiseler yaşanmıştır.

Misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan birtakım olaylardan dolayı, misafir takım kulüp başkanının talimatlara aykırı bir şekilde sahaya girip müdahale etmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte; misafir takım kulüp başkanına münferiden yapılan fiziki müdahaleyi çirkin buluyor ve hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'na geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz.

Yaşanan olayların, futbolda oluşturmak istediğimiz kardeşlik iklimine faydası olmadığı aşikardır. Futbolun tüm paydaşlarının ortak olduğunu, futbolumuzun marka değerini daha iyi noktalara taşıyabilmek için bu paydaşların sağduyulu bir şekilde birlikte hareket etmesi gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

Süreç detaylı bir şekilde federasyonumuzun ilgili kurulları tarafından değerlendirilecek olup, gerekli kararlar ivedilikle alınacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Türkiye Futbol Federasyonu

SALDIRGANA EV HAPSİ

Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olayda kendisini iten kişi ve ihmali bulunan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şubesi ekipleri, Koç'u saha kenarında yürüdüğü sırada iterek düşüren Fatih Özkan'ı gözaltına alınmıştı.

Ev hapsi cezası verildi

Şüpheli, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusu sonrası tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlı, ev hapsiyle cezalandırıldı

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'u iterek düşüren zanlı gözaltına alındı.

Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olayda kendisini iten kişi ve ihmali bulunan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, Koç'u saha kenarında yürüdüğü sırada iterek düşüren Fatih Özkan'ı gözaltına aldı.

Özkan'ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Haberin Devamı
'ALİ KOÇ ZULME MÜDAHALE İÇİN SAHAYA GİRDİ'

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un uğradığı saldırıyla alakalı bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı X'ten mesaj yayınlayan Mosturoğlu şu ifadeleri kullandı:

İzmir Gürsel Aksel Stadyumunda 2022-2023 Sezonunda oynanan Turkiye Kupası Finalinde Fenerbahçe taraftarının maruz kaldığı insanlık dışı muamelenin İzmir’de halen devam ettiğini, maça biletlerini alarak yüzlerce kilometre öteden gelen taraftarımızın gerek emniyet güçleri tarafından uygulanan gereksiz müdahalelerle gerekse misafir tribünü üzerine yerleştirilen hoparlörler ile maruz kaldıkları zulmü endişe ile takip ediyoruz.

'HUKUK YÖNÜNDE HESAPLAŞILACAKTIR'

Taraftarlara karşı uygulanan zulmün derhal sona erdirilmesi kamu otoritesinin yerine getirmesi gerekli yasal bir görevdir. Aksine davrananlarla hukuk önünde hesaplaşılacaktır. Sadece taraftarımıza yapılan zulme müdahale etmek için sahaya giren Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç’a gerçekleştirilen fiili saldırı Fenerbahçe Düşmanlarının artık kendini saklamaktan çekinmediğini, topuyla tüfeğiyle saldırıya geçtiğini gösteren organize bir eylemdir.

'HESABINI SORMAYI ÇOK İYİ BİLMEKTEYİZ'

Bu organize saldırının failleri gereken cezayı alana kadar bu olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim. Bilinmelidir ki Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarından başkanına sarsılmaz ve ayrılmaz bir bütündür. Her bir ferdimize yönelecek saldırıları def etmeyi bildiğimiz gibi, hesabını da hukuk önünde sormayı çok iyi bilmekteyiz. Fenerbahçe’yi karanlık emellerine kurban etmeyi düşünenlere tavsiyem akıllarını başlarına almalarıdır.

SAMSUNSPOR'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Samsunspor, dün akşam Göztepe deplasmanında Ali Koç'a yapılan saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türk futbolunda şiddetin her zaman karşısında durduğumuzu belirtir; Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç’a yapılan saldırıyı şiddetle kınar, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. 2024/25 futbol sezonu özelinde, Türk futbolunun tüm paydaşlarını birlik, bütünlük ve sükunete davet ederiz."

MEHMET SEPİL: BİR HATA YAPILDIYSA ÖZÜR DİLERİZ AMA...

Süper Lig'de Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Göztepe'nin onursal başkanı Mehmet Sepil, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un saha kenarında yaşadığı olayla ilgili olarak, "Yarın bakacağız, olaylar nasıl gelişti, futbol kuralları içinde yapılanlar doğru mudur? Hepsini inceleyeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Sepil, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un maç sırasında deplasman tribününden protokol tribününe doğru gittiği sırada yaşananları değerlendireceklerini ve ne olduğunu anlamaya çalışacaklarını belirterek, "Göztepe'nin her türlü hakkını koruyacağız. Göztepe tarafından bir hata yapıldıysa özür dileriz ama Göztepe'nin her türlü hakkı korunacak"" ifadelerini kullandı.

Olay sıcakken verilen demeçlerin gerçekçi olmadığını kaydeden Sepil, "Yarın bakacağız, olaylar nasıl gelişti, futbol kuralları içinde yapılanlar doğru mudur? Hepsini inceleyeceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Haberin Devamı
FENERBAHÇE: SALDIRGAN ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİTTİ

Sahaya inen ve Ali Koç'u itip yere düşüren Göztepe akreditasyon kartlı kişi, tutuklanıp polisler tarafından karakola götürüldüğü iddia edilmişti. Adının Fatih Özkan olduğu öğrenilen saldırganla alakalı Fenerbahçe bir açıklama yaptı. Kulüpten yapılan açıklama şöyle;

Açıklama | İzmir’de Yaşananlar Hakkında

Futbol Takımımızın ligin 2. haftasında Göztepe ile oynadığı müsabakanın devre arasında;
hala stada alınmayan ve biber gazına maruz kalan taraftarlarımızın yaşadığı mağduriyetin çözümü için yöneticilerimiz dışarıda yetkililerle görüşmekteyken, Başkanımız Ali Y. Koç ve Genel Sekreterimiz Burak Kızılhan da taraftarlarımızın olduğu tribüne gitmiş ve yetkililerle görüşmüştür.

Devamında, taraftarımızın içeri girmesi ve olayların yatışmasıyla Başkanımız ve Genel Sekreterimiz yerlerine gitmekteyken,
hiçbir sebep olmaksızın Göztepe akreditasyon kartına sahip bir futbol teröristi tarafından başkanımıza arkadan fiili saldırıda bulunulmuştur.

Yaşanan menfur saldırının ardından, yetkililerce ilgili kişinin spor şubede ifade vermek üzere alındığı belirtilmişse de şahsın maçın geri kalanını akreditasyon kartıyla takip etmeye devam ettiği, hakkında hiçbir işlem yapılmadığı öğrenilmiş, elini kolunu sallayarak ve kıyafetini değiştirmiş halde stadyumdan ayrıldığı da bir gazetecinin dikkati sayesinde kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir.

Ülkemizde yıllardır uygulanmakta olan 6222 sayılı yasa gereği en ufak taşkınlıklarda ilgililer hakkında derhal işlem yapıldığı ve tedbir uygulandığı herkesin malumuyken,
Göztepe akreditasyon kartlı bu şahsın ayrıcalığı kimden ve nereden gelmektedir?

Milyonların gözü önünde suç işlemekten çekinmeyen ve hakkında hiç bir işlem yapılmamış halde elini kolunu sallayarak stattan ayrılan bu şahsa bu cesareti kimler vermektedir?

Başkanımız Ali Y. Koç tarafından futbol teröristi bu şahıs başta olmak üzere ihmali olan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, süreç hassasiyetle takip edilecektir.

Ayrıca ilgili maçın öncesi, sırası ve sonrasında taraftarımıza yaşatılanlara dair de gereken tüm adımları atacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.

MAÇ KISA BİR SÜRE DURDU, BAŞKAN TEKRAR YERİNE GEÇTİ

Göztepe tribünlerinden Ali Koç'un aleyhine yoğun tepki gösterilirken karşılaşmanın hakemi Kadir Sağlam, oyunu kısa bir süreliğine durdurdu. Olayların durulmasının ardından Ali Koç, tekrar protokol tribünündeki yerine geçti.

GÖZTEPE GÖREVLİSİ İTEREK ALİ KOÇ'U YERE DÜŞÜRDÜ

Tribünlerden atılan su şişesi Ali Koç'un yüzüne isabet etti. Devamında arkasından gelen Göztepe görevlisi Fatih Özkan tarafından itilen Ali Koç, yere düşerken yabancı madde yağmaya devam etti.

 

Haberin Devamı
BAŞKAN ALİ KOÇ'A YABANCI MADDE YAĞDI

Maçın başlamasına rağmen İzmir'e Fenerbahçe'yi desteklemeye gelen sarı-lacivertli taraftarların stada alınmadıklarını öğrenen Fenerbahçe Ali Koç, saha kenarına inerek deplasman tribününe doğru yürümeye başladı. Fakat bu sırada Göztepe tribünlerinden Başkan Koç'un üzerine yabancı madde yağmaya başladı.

FENERBAHÇE DEVREYE 2-0 ÖNE KAPATTI AMA...

Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe, Göztepe'ye konuk olurken Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısını 45+3. dakikada Edin Dzeko'nun penaltısı ve 45+7. dakikada Youssef En Nesyri'nin golleriyle 2-0 önde tamamladı. Maçın 2. yarısında ise olaylar patlak verdi. 

 

YORUM YAZ