Fenerbahçe'de seçim heyecanı | Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a sert yanıt: İnsanlara çamur atarken biraz düşünün

Fenerbahçe'de Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadyumu'nda başladı. İki gün sürecek genel kurulu yönetmesi için Divan Başkanlığı'na Vefa Küçük seçildi. Sarı Lacivertliler'in yeni başkanını belirleyecek süreçte çarpıcı gelişmeler yaşandı. Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nı terk etti. Ardından kürsüye gelen Acun Ilıcalı'nın sözleri de çok konuşuldu. Sarı Lacivertliler'de mevcut yönetim hem idari hem de mali yönden ibra edilirken kürsüye gelen son isim Ali Koç oldu. Ali Koç'un Aziz Yıldırım ile ilgili açıklamaları da çok dikkat çekti. İşte yaşananlar...

'Birleşme zamanı, hazırlanın'

Ali Koç: Bu camia birbiriyle uğraşmaktan yoruldu, hep rakipler sevindi. Sen ben değil Fenerbahçe için birleşme zamanı. Yaşa Fenerbahçe! En büyük Fenerbahçe! İyi ki Fenerbahçe! Pazartesi yeni bir yolculuğa hep beraber çıkıyoruz. Hazırlanın.

Aziz Yıldırım'ın iddialarına görüntülü yanıt

Ali Koç: Bugünkü divan başkanlık seçimine itiraz ediyorsunuz. 'Çift kol kaldırdılar' diyorsunuz. Bakın kim çift kol kaldırmış... 'Oradakilerin 4'te 1'i delege değildi' diyorsunuz, 'Kaçak girenler vardı' diyorsunuz. 'Fenerbahçe'nin haklarını savunamıyor' diyorsunuz bizim için. Güya haksızlığa uğradığınız böyle önemli bir seçimde siz kendi haklarınızı savunmadan gidiyorsunuz...

'Bu zihniyet geri dönmemeli'

Ali Koç: Enteresandır, tam da borç tablosu anlatılırken kürsüye geldiniz. Sükünetle tartışma çağrıma cevap vermediniz. Sağlık olsun. Sahadan çekildiler diye laf ediyorsunuz mütemadiyen. Siz seçim sahasından çekilmediniz mi bu sabah giderek. Hayatta büyük konuşmamak lazım, başınıza gelir pek çok kez olduğu gibi. Holding mi olmalı, halkın takımı mı olmalı diye enteresan bir sözü var. Kendini kulübün üstünde görmek ne demek biliyor musunuz, kendini kulübün sahibi olarak görmek ne demek biliyor musunuz? Kulübün kaynaklarını belli dönemlerde kendi özel ihtiyaçlarınız için kullanıp sonra tekrar kulübün kasasına koymak, aradaki ödeme dönemin faizini vermek, yani kulüp üzerinden fonlanmak veya bir yöneticinizin yaptığı gibi futbolcularımıza yaptığımız ödemeleri, iki çekte toparlayıp sonra onun arkasından çekin arkasına imza atıp futbolculara da kişisel ileri tarihli çek verip, o tarih gelince bir daha ileri tarihli çek vermek, yani akçeli işe girmek. Futbolculara soruyoruz, kulüp menfaatleri ve FFP için diyorlar. Bu bahsettiğimiz rakamlar az buz rakamlar değil. Kulübün sahibiyseniz ne yaparsanız 1700 küsür kombineyi bir taraftar grubuna bilabedel verebilirsiniz. Kulübün sahibiyseniz bir yöneticiniz top oynadığı insanlara 90 küsür kombineyi bilabedel verebilirsiniz. Bunlar sizin yanınızda çalışan muhasebecinin sözleri, altı imzalı. Siz Fenerbahçe'nin sahibi gibi görmüşsünüz kendinizi. Siz futbolcularla olan konuyu bilmiyordunuz, öğrendikten sonra da bir şey yapmadınız. Bunların hiçbiri biz varken Fenerbahçe'de gerçekleşmez. O yüzden bu zihniyet dönmemeli.

Haberin Devamı
'Siz neymişsiniz ya'

Ali Koç: Kürsüye çıkmak için 25 kişiyle Divan Başkanımızın tabiriyle 'kürsüyü işgal' etmenize hiç ama hiç gerek yoktu. 'Kavga çıkacak Ali Koç' dedim, 'Kavga edelim' dedi demişsiniz. İş öyle değil Sayın Başkan, nasıl biliyor musunuz? Geldiniz, elimi sıktınız, hayırlı olsun, kavga çıkacak dediniz. Ben de kavga çıkacaksa çıkacaktır dedim. Hatırlayın. Hafızanızı zorlayın. 'Genel kurula divana gelirim, ama kendi emniyetlerini sağlayabilirler mi, konuşursam neler olacağının farkında değiller mi, 20-30 kişi karşısında Ali Bey dağıldı' dediniz. Siz neymişsiniz ya! Herkesi korkutuyorsunuz, herkes sizden kaçıyor. Biz kavga falan istemiyoruz ama her zaman geçen sefer de olduğu gibi, kürsüden de hitap etmiyorsunuz, insanları korkmakla, dağılmakla suçluyorsunuz. Yahu siz kongreye gelince biz niye kendimizi korumak zorundayız. Siz esas ağzınızdan çıkan lafa dikkat edin. Bugünkü Divan seçimine itiraz ediyorsunuz ve diyorsunuz ki hepimizi zan altında bırakıyorsunuz, hepimizi çift kol kaldırmakla itham ediyorsunuz. Delegelerin dörtte biri delege değildi, kaçak girdiler diyorsunuz. Güvenlik kartlarını başka bir şey olarak medyaya ifade ediyorsunuz. Fenerbahçe'nin haklarını savunamıyormuşuz, güya haksızlığa uğramışsınız ama kendi hakkınızı savunmadan kaçıp gidiyorsunuz.

'Bugün burada yaşananlara çok üzgünüm'

Ali Koç: Bugün burada yaşananlara, yaşatılanlara çok çok üzgünüm. Fenerbahçe'ye büyük emekler verdiniz, uğruna hapis yattınız. Maddi manevi fedakarlık yaptınız. Her şeye minnettarız. Ancak, insan değişir. Siz de değiştiniz ama çok değiştiniz. Garip değiştiniz. Bu benim için içler acısı bir durumdur. Geçmişte çok büyük işler yapan siz, bugün Fenerbahçe'yi sevmiyorsunuz. Siz kendinizi Fenerbahçe'den daha çok seviyorsunuz. Siz Türkiye'nin, hepimizin göz bebeği, milli değerlerin karşılığı, dünyanın en büyük spor kulübü olan Fenerbahçe'yi kişisel ihtiraslarınızdan sahiplenmiyor, umursamıyorsunuz. Siz sadece Fenerbahçe'de başkan olmayı seviyor ve yahut başkanı olduğunuz Fenerbahçe'yi seviyorsunuz. Siz benden nefret ediyorsunuz, bu duyguyu aşamıyorsunuz. Ben sizden nefret etmiyorum. Sizin Ali Koç nefretiniz, Fenerbahçe sevginizin önüne geçmiş. Çok acı. Ben Fenerbahçe'yi çok seviyorum, elimden geleni yapıyorum, emek veriyorum. Benim niyetimi sorgulayamazsınız. Vereceğiniz enb önmeli kararlardan bir tanesi, tüm hırsıyla adeta Fenerbahçe ile kavga eden bir profil mi yoksa Fenerbahçe için mücadele eden bir adayın tarafı mı olacaksınız? Tablo çok net.

'Sabah bir tatsızlık yaşandı, yaşanmasaydı keşke...'

Ali Koç: Bu sabah bir tatsızlık yaşandı. Yaşanmasaydı keşke. Bu bir mağduriyet midir, strateji midir. Eş dost arıyor, yarın gelmeye gerek yok, Bodrum'a gidiyorum falan diyenler var. Sakın ama sakın ha. Bu hatayı yapmayın. 25-30 bin kişinin yarın buraya gelmesi geliyor. Bu iş bitti, oldubitti havasına gelmesin. Biz kazanacağız. Pazartesi sabahı yepyeni bir yolculuğa hep beraber çıkacağız. Bu çağrıyı Aziz Yıldırım'a da yapmak istiyorum. Babam bana 'Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur' dedi. Rahmetli büyükbabamın naaşı çalındı, hatırlayan hatırlar, 8 ay bulamadık. Sonra aynı kabristanda bulundu 8 ay sonra, Allah kimseye göstermesin. Bir aile mensubuna 'Affeder misiniz' denildi, çok tepki gösterdi. Ben de arkadan yürüyordum. Babama da sordular, 'Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur' dedi. Bu bana garip geldi, 27 sene evvel falan oldu. Söz konusu Fenerbahçe'nin menfaatlerinde birleşmeyse affedilmeyecek hiçbir şey yoktur!

Haberin Devamı
Ali Koç: Bize bir stadyum gösterildi...

Ali Koç: Bize bir stadyum gösterildi... Önce 3 ay dendi, sonradan birileri uyardı herhalde, 6 ay dendi. Bana göre olmaz, bize göre olmaz, mühendislere göre de olmaz. Yaratmak istedikleri imaja uyuyorsa, siz de yiyorsanız ne ala.

'Kapasite artacak'

Ali Koç: Bir kale arkası tribününde 3 tane numune var şu an. Ayakta daha fazla taraftar alabilmek için yapılan bir çalışma. Mevzuata göre UEFA maçlarında ayakta durmak yok ama 5 ülkede deniyorlar. Biz de denemeye girmek istedik. Önümüzdeki sezon deneyecekler. Eğer izni alamazsak, zaten oturulmuyor orada, mavi renkte daha dar oturaklar olacak ve kapasite artacak.

'MALTEPE HERKESE ÖRNEK OLACAK'

"Maltepe'deki 125 dönümlük akademi arazisi. 7 saha yetmez, 12 saha lazım diyor. Haklı ama bir yerden başlamak lazım. Birçok kulübe örnek olacak. İdmanlarımız yaz hazırlıklarımız 2 sezon sonra orada olacak."

'Pazartesi'nden itibaren yeni sayfa açmamız lazım'

Ali Koç: Camianın gücünü Fenerbahçe'nin başarısı için kullanmalıyız. Biz birbirimze karşı kullanıyoruz. Kim seçilirse seçilsin pazartesi sabahından itibaren geçmişi unutup yeni sayfa açmamız lazım. Elimden gelen her şeyi yapacağım. İnşallah sizler de bu yolculuğun parçası olursunuz. Ben size şu sözü vereceğim, Fenerbahçe ekonomik açıdan Türkiye'nin en güçlü kulübü olmalıdır. En iyi ekonomiyi yaratmak için Bankalar Birliği'nden çıkmamız lazım, hep faiz hep faiz. Ana para bu kadar yüksek oldukça faiz giderleri tüm gelirlerimizi götürüyor. Hükümetimiz çok güzel bir anlaşma yaptı. Onun gerçeklerini yerine getiriyoruz. Bir kere halka arz oranı en düşük kulüp Fenerbahçe. Stadyum ismimizi yenileyeceğiz, aralık ocak ayına yenileriz, 10 yıllık. Şu an 130-140 milyon dolar, 90 milyon dolar olmaz bu sefer. Kırdırttık, bunu verdik. Kırdırıp ne yapacağız, bankaya vereceğiz, ana parayı kullanacağız. O zaman çok daha sağlıklı seviyeye düşecek borcumuz. Büyüyen ekonomimiz var, o da yetmedi gayrımenkullerimiz var. Ne borcu, uğraşmıyorum diyor Sayın Başkan, uğraşmadığı için buraya geldi borç. Biz hem şampiyon yapmalıyız hem de sağlıklı omurga oluşturmalıyız. Salonu satarım diyor. Aynı kişi diyor ki, gayrımenkullerin satılmasına onay vermeyin diyor. Sadece siz satarsanız mı onaylayacağız ama içiniz rahat olsun.

Haberin Devamı
'Trabzon'da bizi suçladınız bizi bizi'

Ali Koç: Ben neden aday oldum, neden karar değiştirdim, ağzımdan bir laf çıktı, pişir pişir onu söylüyorlar. Kimlerin ağzından ne laflar çıkıyor, hemen unutuluyor. Pek çok konuşmacının, Erol Bey'in ve benim biraz anlattığım kulübümüzü bu duruma getiren zihniyetten, kendi malı gibi yöneten insanlardan kurtarmak için, dönmemeleri için aday oldum. Makyaj düşünce son 1 haftada ne kadar haklı olduğumu görüyorsunuz. Güleç, çocukları düşünen, şakacı imaj çabuk gitti, eski hatırladığımız kızgın, tehditkar, sabırsız, vicdansız kişi geri geldi. Bir kere teşekkür etmediniz, bir kere kutlamadınız. 6 senede hiçbir şey yok muydu kulübün yanında durabileceğiniz. Bırakın yanımızda durmayı Trabzon'da bizi suçladınız bizi bizi! 3 Temmuz'da neler yaşadığımızı siz biliyorsunuz, bana 'kaçtı' dediniz. Şu anki Yüksek Divan Kurulu başkanına dedirttiniz. Ben kaçmadım, dimdik yanınızdayım. Yönetici başkan değildim, kapı kapı dolaştım 650 bin imza topladım, 'Adalete Fener Yak' dedik. Onu da beğenmediniz. Siz bir şey söyleyin, Fenerbahçe'nin yenilgilerinden sonra vur patlasın çal oynasın restoranlarda poz vermek dışında ne yaptınız. Nihat Özdemir'i hatırlamıyor musunuz dava arkadaşınızı. Utanmadan sıkılmadan bir seçim kazanmak için bunları söylediniz. Azılı Galatasaraylı'yı FBTV'ye çıkartıp hakkımda onları söylettiniz. Bu mu liderlik!

'Sadece güvenmenizi istiyorum'

Ali Koç: Sadece güvenmenizi istiyorum. Güvenmemeniz için çok sebep olabilir, onun için çok mahcubum, çok mahcubuz. Bu öyle bir mahcubiyet ki 3 sene sonra ifade ettiğim hayallerimin de fitilini ateşleyen bir mahcubiyet. 'İyi ki Ali Başkan ile devam ettik' dedirteceğim size! Bana karşı olumsuz düşünce içinde olan, Sayın Aziz Yıldırım'ı destekleyen, kararsız olup hiçbirimizi istemeyen, hepinize borcum var. Hiçbir kırgınlığım da yok inanın. Tek kırgınlığım Çubuklu formayı giyen çocuklara yapılan haksız tezahüratlar. Biz bu işi kafaya taktık. Cam tavanı kıracağız. Zincirleri kırıp ulusal ve uluslararası başarılar kazanacağız!

'Şampiyonlar Ligi finalinde en çok biz konuşulduk'

Ali Koç: Jose Mourinho ile Şampiyonlar Ligi finalinde en çok biz konuşulduk. Rakibimizin haksız kazandığı şampiyonluk 48 saat ya konuşuldu ya konuşulmadı. İşte Fenerbahçe böyle bir camiadır.

Haberin Devamı
'Bütün Fenerbahçe'yi yaratacağız'

Ali Koç: 1 çivi çakmadınız diyorsunuz, çivi çakacak kulüp mü bıraktınız. Uçan kuşa borç vardı. Obradovic ile ilk toplantıda yeni sezonu planlayalım derken, 'Şu EuroLeague'e borcu ödeyelim, Final Four biletleri parasını vermemişiz, senden başka bir şey istemiyorum' dedi. Siz ve akıllı arkadaşlarınız ya sizi yanlış yönlendiriyorlar ya da gelişmelerden haberdar değiller. Hocamız, eminim bu stadyumdaki herkes pazar günü maça çıkmak isterdi. Yalnız, bütün kaynakları hocaya vermedik. Sevgili Acun'un dediği gibi çok iyi olan bir takımın üstüne iyi transferler monte edip önümüzdeki sene bambaşka mutluluklar, bir ve bütün Fenerbahçe'yi yaratacağız.

Ali Koç: Benim 6 senemle, senin ilk 6 senen arasında 1 kupa fark var

Ali Koç: Finansal manevra alanımız geniş. 70 milyon euro'luk takım 200 milyon euro'ya geldi. Sponsorluklarımız arttı. Her alanda pozitif gelişmeler var. TV'ye çıksak şunu soracaktım; nasıl bir Fenerbahçe yönettiniz ki Fenerbahçe'nin göğüs sponsoru olacak birini bulamadınız, nasıl oldu da Sarı Melekler'in hiçbir sponsoru yoktu. Şu an geldiğimiz noktada hiçbir takımımız da boş alan yok. Biz olağanüstü olumsuz şartlarda gemiyi yüzdürmeye devam ettik. Futbolu da rayına sokunca başarılar peş peşe gelecektir. 6-0 6-0 bunu ağzınıza taktınız. Haklı da olabilirsiniz. Benim 6 senemle, senin ilk 6 senen arasında 1 kupa fark var. Sonra açıldınız. Aynısı benim için de geçerli olacak, göreceksiniz. Biz, sizin gibi Fenerbahçe'yi gündelik savrulmalarla, sadece heyecan uyandırmak adına altı boş vaatlerle değil somut, ayağı yere basan planlarla geleceğe hazırlamaya çalıştık, böyle devam edeceğiz.

'Fenerbahçe'den alacağım bir kuruş yoktur'

Ali Koç: Söylemekten mahcubiyet duyuyorum. Bu kulüpte alacağım 1 kuruş para yoktur. Hiç mahcubiyet duymadan, ben 150 milyon euro vermediysem beni mahkemeye verecekmiş. Hep tehdit, hep tehdit! Vermeyen namert olsun. Bir hukukçu bulursanız dava açacak, bir mahkeme bulursanız kabul edecek verin. Kulübümüzün 2014'ten önce kayıtları doğru dürüst yok. Tamer Yelkovan Bey, doğru dürüst yönetmemiş. Geçmişi bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki ben ve arkadaşlarım, kulüple yaptığımız ticari ilişkide sizin yaptığınız gibi mahsuplaşma yapmadık. Ne verdiniz bilinmiyor, aldıklarınız, mahsuplaştıklarınız biliniyor. Hiçbir alacağınız olmadığı biliniyor. İnsanlara çamur atarken biraz da şöyle düşünün, kendime yapılmasını istemediğimi başkasına yapmamalıyım. O öfkeniz yok olacaktır böyle düşünürseniz. Sağlığınıza da faydalı olacaktır. Ben kendime yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi size yapmadım.

Haberin Devamı
'Hala geç değil, buyrun akşam televizyona çıkalım'

Ali Koç: Fenerbahçe başkanıyken kulübün için, renklerin için, milyonlar için elinden ne geliyorsa yapmak zaruriyetin vardır. Bilerek isteyerek hiçbir şekilde Fenerbahçe'ye yanlış yapmadık. Bir gram niyetimizi sorgulayamazsınız. Kararları eleştirebilirsiniz ama ne varsa Fenerbahçe için yaptık. 6 yılın öyküsü olarak şunu söylemek istiyorum; kulübü aldığımızda Avrupa'nın finansal olarak en kötü kulübüydük. Dünyada pandemi oldu, faizler, enflasyon, kur uçtu, 6 yılda 100 milyon dolar yayın geliri kaybımız var, pandemiden 80, büyük sponsorlardan 18-20 milyon... Kontrolümüz dışındaki olaylara rağmen çok şükür ki bugünlere geldik. Allah bir daha o günleri bize göstermesin. Kulübe kendi ağzıyla batmış diyenler, tüm değişken faktörler yokken kulübü bu duruma getirdiler. Oturup şükredeceklerine devamlı belden aşağı vuruyorlar. Bugün bazı gerçekleri suratlarına bakarak söyleyecektim. Ayrılış şekline içim acıdı. Demokrasimize yakışmadı. İddialarının altının hepsi boş. Bir de konuşmayı basına vermişler. Yoksunuz burada. Sayın Başkan çok geç değil. Saat 5'e geliyor. Akşam istediğiniz yerde TV'ye çıkalım. Hadi burada size muhtelif sebeplerden hakkınız yendiğini savunabilirsiniz, bize göre öyle değil, kameralarda kayıtlı mevcut. Bizi çok yere şikayet ettiniz, şimdi de İçişleri Bakanlığı'na şikayet ediyorsunuz. Fırsat bu fırsat. Konuşmanızı yapamadınız. Bu çağrı tarihte son kez olacak, bir daha olmayacak. İstediğiniz yerde akşam buluşalım, söyleyemediklerinizi söyleyin. Ben söyleyemediklerimi yüzünüze bakıp söylemek istiyorum.

Ali Koç: Daha yeni başlıyoruz

Ali Koç: Avrupa'nın batmaya en riskli takımı olmaktan çıkıp Jose Mourinho'yu getirir noktaya geldik. Bunu kim küçümsüyorsa art niyetlidir. Biz o günlerden, o zamanki kulüp başkanının 'bu kulüp batmış' sözlerinden çıkıp geçen seneki takımı kuruyorsak doğru yoldayız. Daha yeni başlıyoruz.

Ali Koç: Seçilirsek en büyük arzumuz...

Ali Koç: Son 6 ayda o kadar çok yapıldı ve söylendi ki, özellikle son 2 haftada. İnsan olan insan bunlara cevap veremediği zaman atılan iftiralarda, söylenen yalanlarda 1 gram bile doğruluk payı olmadığı zaman, cevaplayamadığınız zaman isyan ediyorsunuz. Ben bugün onbinlerce kongre üyemizin, milyonlarca taraftarımızın huzurunda Fenerbahçe'nin bundan sonraki 3 yıllık liderini başkanını seçecek olan sizlere en doğru iklimi, en doğru bilgilendirmeyi sunmayı hedefliyordum. Benim en büyük hayalim son 6 senede kayıtsız şartsız beni ve arkadaşlarımı destekleyen, yeri geldiğinde eleştiren insanlara bundan 3 sene sonra iyi ki yapmışız, iyi ki dayanmışız, bakın iş nereden nereye geldi dedirtmek. Bununla beraber kaldırım taşı çıksa dahi ona oy veririm diyen pek çok sebeple eleştiren bir kısmı haklı sebepler, kayıtsız şartsız beni istemeyenlere dahi 'iyi ki adam dayanmış' demeleri. Seçilirsek en büyük arzumuz budur. Bunu becerebilirsek ne demek biliyor musunuz, Fenerbahçe çok başarılı ve bir bütün demektir. İnşallah o günleri de hep beraber yaşayacağız, göreceğiz.

Ali Koç: 6 senedir hayal ettiğim buluşma gerçekleşmedi

Ali Koç: Ne yazık ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Öncelikle şunu bilmenizi isterim, ruhumun ruhunuza en ihtiyaç olduğu bir dönemde, yani Fenerbahçelilik ruhunuza, buraya geldiniz. 9 bin kişi bugün gelmiş. Sadece beni destekleyenleri değil Sayın Aziz Yıldırım'ı destekleyenlere de canı gönülden teşekkür ediyorum. Fenerbahçe demokrasisine hep beraber değer kattık. Çok farklı bir gün bekliyorduk. Özellikle ben... Niye farklı bir gün bekliyordum? Çünkü, 6 senedir hayal ettiğim çok istediğim ama gerçekleşmeyen buluşma bugün gerçekleşecekti ama olmadı, yine olmadı.

Ali Koç'a yoğun destek

Ali Koç kürsüye 'Dik dur eğilme bu taraftar seninle' ve 'Ali Koç burada dimdik ayakta' tezahüratları eşliğinde geldi.

Erol Bilecik: 305 milyon euro'luk gelir...

Erol Bilecik: Toplam 305 milyon euro'luk gelir ile muhtemelen Avrupa'da çok önemli bir yerimiz var. Türkiye'nin gelir bütçesinde en büyük spor kulübü olduğunu da memnuniyetle söylüyorum.

Fenerbahçede seçim heyecanı | Ali Koçtan Aziz Yıldırıma sert yanıt: İnsanlara çamur atarken biraz düşünün

 "322 milyon euro'luk da bir giderimiz ortaya çıktı. Giderlerimizin gelirlerden yüksek olduğu ancak denk bir bütçe oluşturduğumuz görünmekte."

"Gelir ve giderlerimiz arasındaki fark 34 milyon euro'luk bir artı vermiş durumda. Yalnız finansman giderleri, 42 milyon'luk finansman gideri, vergi ödemeleri ile sadece 12 milyon euro'luk bir zarar yazdığımızı görüyoruz. 612 milyon euro'luk bir borç alınan süreçte denk bir bütçe oluşturmayı başarabildik."

Ali Koç ve yönetimi ibra edildi

Ülker Stadyumu’nda gerçekleştirilen Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu’ndaki konuşmaların ardından 01.01.2023-31.05.2023 ve 01.06.2023-29.02.2024 mali dönemleri faaliyetlerinden dolayı mevcut yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin ibrasına geçildi. Toplantıya katılan üyeler, Başkan Koç ve yönetim kurulunu oy birliğiyle ibra etti. Ayrıca Denetim Kurulu da aynı dönemler içerisindeki faaliyetleri dolayısıyla oy birliğiyle ibra edildi.

Seçim pusulası renkleri belli oldu

Vefa Küçük: Sayın Ali Koç seçimde sarı pusula rengini tercih etti. Sayın Aziz Yıldırım da beyaz rengi tercih etti.

Aziz Yıldırım cephesinden Vefa Küçük tepkisi
Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı devam ediyor

Aziz Yıldırım'ın kürsüden yapacağı konuşma ortaya çıktı

"Sevgili Fenerbahçeliler,

Yeni teknik direktörümüz Mourinho’ya da başarılar diliyorum ve mevcut yönetime de aldığı bu karardan ötürü teşekkür ediyorum. Biz kazanırsak de kendisi ile çalışmaya devam edeceğiz.

Size soruyorum, lütfen vicdanınızla düşünün.. Biz aday olmasaydık bugün nasıl bir seçim olacaktı? Biz sayın Mourinho’yu getireceğimizi söylemeseydik anlaşma gerçekleşecek miydi?

Bunu hepinizin düşünmesini istiyorum. Mevcut yönetim bu konuda doğru bir iş yaptığı için kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.

Ancak Fenerbahçe Başkanlığı makamında oturan Sayın Ali Koç’un, basın toplantısında çevirmenlik yapması ve Mourinho’nun ‘ilk kez bu kadar uzun bir basın toplantısına katıldım’ yorumu karşısında… ‘Türkiye’ye hoş geldiniz’ demesi kabul edilemez.

Fenerbahçe Başkanı teşrifatçılık ya da çevirmenlik yapmaz… Ayrıca ülkemizi ikinci sınıf bir ülke gibi gösterecek bir sözü de asla söylemez, söylememelidir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir..

Son olarak yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı bugüne kadar anlattık ve söz verdiğimiz her şeyi yapacağımızı biliyorsunuz.

Bugün Fenerbahçe’ye ait tüm tesislerde benim ve arkadaşlarımın emeği var. Seçimi kazandığımızda stadı büyüteceğiz. Kapasiteyi 60 binin üzerine çıkaracağız.. Maçlar oynanırken çok hızlı bir şekilde bu işi de tamamlayacağız. Tüm projeyi hazırladık.

Fenerbahçe her zaman için içinden bir başkan ve yönetim çıkarır.. bundan kimsenin kuşkusu olmasın…. Bugün Fenerbahçe’de maalesef bir liderlik sorunu bulunmaktadır.
Ve mevcut başkan kendi itibarını Fenerbahçe’nin itibarının üzerinde gören bir anlayışa sahiptir… biz ise bunu değiştirmeye kararlıyız…

Ali Bey belki kulübün futbol şube sorumlusu olabilir .. yaptıklarından da anlaşılacağı gibi başkanı olamaz, olmamalıdır. Kurumsal temsil, başka bir sorumluluk, duruş, ve dirayet gerektirir.

Biz bir dönem ‘memleket elden gidiyor’ derken bir duruş sergiledik… Başka kulüpler ele geçirilirken Fenerbahçe ele geçirilemedi. Bugün ise Fenerbahçe elden gitmektedir.

İş insanı Ali Bey, çıktığı bir televizyon programında, Fenerbahçe’nin satılabileceği konusundan bahsetmiş, bundan her yerde bahsediliyor.. Bazı yönetim kurulu üyelerinden de daha önce benzer açıklamalar gelmişti.
Herkes şunu iyi bilmelidir ki; Fenerbahçe Türkiye’dir, Fenerbahçe Sporun Cumhuriyetidir.. Fenerbahçe’nin satılmasına, bir şahıs veya şirketin eline geçmesine asla müsaade etmeyiz.. Bu böyle bilinmelidir. Nokta…

Fenerbahçe’nin hak ettiği saygınlığı ve gücü yeniden kazandırmak, bu büyük kulübü layık olduğu yere taşımak için buradayız. Fenerbahçe’nin büyüklüğüne ve tarihine yaraşır bir yönetim anlayışıyla, hep birlikte başaracağız.

Sportif açıdan da kısaca birkaç şey söylemek istiyorum;
Fenerbahçe’yi bu yıl mutlaka şampiyon yapacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. ikinci yılın sonunda bir Avrupa kupası alacağız.

Üçüncü yılın sonunda ise Şampiyonlar Ligi’nde final oynayacak bir yapıyı kurmuş olacağız.

Son bir şey daha söyleyerek sözlerime son vermek istiyorum.. Sayın Ali Koç, bugün dönemimizde olan bazı yanlış uygulamaları açıklayacakmış. Bu tarz bir şey söylüyorlar. Kendisine çağrımdır; varsa bir yanlışlık pazartesi hemen git dava aç. Ben fetö mahkemelerinde hesap vermiş adamım. Gider yine hesabımı veririm. 6 yıl geçmiş. Bugünü mü bekledin. Lütfen git sen de dava aç.. Gerçek ne ise ortaya çıksın.

Beni dinlediğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Fenerbahçe için birlikte, daha güçlü ve daha kararlı adımlar atmak dileğiyle. Yaşasın Fenerbahçe!"

Aziz Yıldırım'a yoğun destek

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın basın açıklamasının ardından kongre üyelerinden Yıldırım'a destek.

Aziz Yıldırım: Ali Bey gerekirse kavga edelim dedi

Başkan Adayı Aziz Yıldırım, stadyumda yaşanan olayların ardından ayrılıp Altunizade'deki ofisine geçmişti. Burada açıklamalarda bulunan Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım'ın sözleri şu şekilde;

"Divan başkanlığı seçiminin nasıl oldu bittiye getirildiğini hepiniz gördünüz. Delegelerin tepkisi oldukça ve bunlar büyüdükçe ortalık gerildi. Yer yer kavgalar çıktı. Kongre üyesi olmayan taraftarlar da içeri alınmıştır. Görevli adı altında da içeri insanlar alınmıştır."

'GEREKİRSE KAVGA EDELİM'

"Kürsüye giderek bu yanlışa bir çözüm bulmalarını istedim. Amacım bir sükunet ortamı yaratmaktı. Ali Bey'e yöneldim, elini sıktım. Divan'ın tavrının kavgaya yol açacağını söyledim. Ali Bey 'Gerekirse kavga edelim.' dedi. Bu provokasyonları yapanlar yarın bir gün kulübün sahibi gibi davranırsa ben hiç şaşırmayacağım. Herkes bunu düşünerek oy kullansın. Camianın birlik ve beraberlik içerisinde olması lazım. Ben gerilimi tırmandırmamak için genel kuruldan ayrıldım. Kavga etmeyi tercih edenleri, Fenerbahçe'nin vicdanına havale ediyorum."

Fenerbahçede seçim heyecanı | Ali Koçtan Aziz Yıldırıma sert yanıt: İnsanlara çamur atarken biraz düşünün

'MOURİNHO ÜZERİNDEN FAYDA SAĞLAMAK YANLIŞ'

"Mourinho üzerinden fayda sağlamak yanlıştır. Mourinho, Fenerbahçe'nin teknik direktörüdür. Onu tartışmaya açmamak lazım. Herkesin ona saygı duyması gerekiyor."

"Fenerbahçe holdinglerin takımı mı, yoksa halkın takımı mı? Yarın bunu oylayacağız."

'ÇEKİLME FALAN YOK'

"Fenerbahçe'nin üzerindeki ölü toprağını kaldırdım. Onlara yön verdim. Ben hedefime ulaştım. Çekilmeyeceğim! Çekilmek falan yok!"

'TEMİNAT MEKTUBU VERECEKTİM'

"Divan'a gidip 50 milyon Dolar teminat mektubu verecektim. Şampiyon olamazsak o parayı Fenerbahçe'ye hibe edecektim. Divan’da bunu açıklayacaktım ama olmadı."

AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ.

Aziz Yıldırım'ın ekibinden yanıt

Fenerbahçe yönetiminin açıklamasından sonra Aziz Yıldırım'ın ekibinden bir mesaj daha geldi ve "Delegelerden daha çok sayıda görevlinin sahada ve tribünlerde boy gösterip oylamaya katılmalarını izah ettiğiniz için teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Acun Ilıcalı'dan selfie

Kürsüdeki konuşmasıyla dikkatleri üzerine çeken ve Ali Koç'un yönetim listesinde yer alan Acun Ilıcalı, kongre üyeleriyle selfie çekti.

Aziz Yıldırım'ın ekibinden olay iddia! Fenerbahçe'den yanıt

Aziz Yıldırım'ın seçim kampanyasını yürüttüğü sosyal medya hesabından "Kimlik ibraz edilmeden topluca kongre giriş kartı dağıtıldığı görüntülerle tespit edildi." açıklamaları yapıldı.

FENERBAHÇE'DEN YANIT

Fenerbahçe'den konuyla ilgili yanıt geldi ve "Genel Kurul Üyelerimize dağıtılan toplantı giriş kartları, imza karşılığı üyelerimize bizzat teslim edilmekte olup; Sosyal medyada dolaşıma sokulan videoda görüntülenen kartlar, Seçimli Olağan Genel Kurulumuz’da görevli olan kişilere ait akreditasyon kartlarıdır." ifadelerine yer verildi.

'Rakiplere korku salmak için buradayız'

Acun Ilıcalı: Biz rekabet edebiliriz, ayrı görüşünde olabiliriz, başkan konusunda farklı fikirde olabiliriz. Ama bel altı vurduğumuz zaman Fenerbahçe'ye vurmuş oluyoruz. Benim bu tribünlerde hayatım geçti. Bu stadın eski halinde demirlere tırmanıp, girmeye çalıştım. Yeni bir Fenerbahçe için buradayım, birlik olmuş Fenerbahçe için buradayım, rakiplere korku salmak için buradayım. Onlar korksun bizler, çünkü biz en büyüğüz. Başkanımız kendisini Fenerbahçe'ye adamış, Fenerbahçe'nin finanslarını rüya gibi bir hale getirmiş. Futbolda tarihin en güçlü kadrosunu kurmak için her günümü vereceğim. O takım buraya çıktığı zaman ayakta alkışlayacağız.

Acun Ilıcalı: Fenerbahçe'nin büyük olduğunu gösterip tarih yazacağız
Acun Ilıcalı, Mourinho tezahüratlarını gönderdi

 Acun Ilıcalı kongre üyelerine ‘Jose Mourinho’ tezahüratı yaptırdı ve telefonu ile video çekip Mourinho'ya gönderdi.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Acun Ilıcalı’nın konuşması sırasında tribünden “Fatih Terim mi, Jose Mourinho’yu mu?” diye bağrılınca Acun Ilıcalı’nın konuşması kesildi. Acun Ilıcalı da sonrasında "Beni karalayarak bir yere varamazsınız. Dünya karalamaya çalıştı, bir yere varamadılar. Ben buradayım." yanıtını verdi.

Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a Mourinho çıkışı! 'Suçlamış olmuyor musunuz?'

Acun Ilıcalı: Aziz Yıldırım çok ağır şeyler söyledi. Kendisini mahkemeye verdim zaten. İnsanın namusuna laf atmak, seçim kazanmaktan daha mı önemsiz? Son karalanan isim de kulübümüz Fenerbahçe. Siz kalkıp Mourinho'nun menajerine açıktan para verdiğimizi söylerseniz; Fenerbahçe'ye, Mourinho'ya, menajerini suçlamış oluyorsunuz. Jose Mourinho, Aziz Yıldırım’ın yaptığı suçlamaları duymadı mı sanıyorsunuz? Yarın Mourinho’nun yüzüne nasıl bakacaksınız? ‘Açıktan komisyon aldı.’ diyorsunuz… Mourinho beni aradı, ‘Bana neden çamur atılıyor, anlamadım.’ dedi.

Fenerbahçede seçim heyecanı | Ali Koçtan Aziz Yıldırıma sert yanıt: İnsanlara çamur atarken biraz düşünün


'ÇOK YAKIN DOSTLUĞUMUZ VARDI'

Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkında söylemlerini mahkemeye verdiğini ifade eden Acun Ilıcalı, "Aday olduktan sonra şahsıma atılmamış çamur kalmadı. Diğer kulüp hesaplarından tutun da, kendi fanatiklerimize kadar demediklerini bırakmadılar. Aziz Yıldırım'ın hakkımdaki suçlamaları çok üzücü. Çok yakın dostluğumuz vardı. Kendi programıma konuk oldu. Defalarca şeref tribününde ağırladı, zor durumda hapisteyken ziyaret ettim. Evine defalarca gittim. Ne kötü niyetim olabilir ki Fenerbahçeliyim, başkan kimse onu destekliyorum. Kendisini mahkemeye verdim. Adalet gerekli cezayı verecek. İnsanın namusuna şerefine iftira atmak, seçim kazanmaktan daha önemli olmamalı. Seçim kazanmak için her yol mübah mıdır? Biz Fenerbahçeli değil miyiz? Üzücü bir durum" diye konuştu.

Aziz Yıldırım'ın ekibinden kimse konuşmayacak

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım ve onun lehine konuşma listesinde adı olan herkes çekildi. Bugün sadece Ali Koç ve listesi konuşacak.

Acun Ilıcalı: Birlik olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yok

Acun Ilıcalı: Çok güzel bir takımın taraftarlarıyız. Bence birlik olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yok. Genç yaşta çok zor şeyler yaşadım, anne ve babamı genç yaşta kaybettim. Ondan sonra hayata tutunurken hep iyi şeyler düşündüm, Allah da bana hep daha fazlasını verdi. Kendi kariyerimde yaşamadığım mutluluk kalmadı. Bu dönemde beni en mutlu eden şeylerden biri Fenerbahçemiz'in başarısı oldu, iyi ki Fenerbahçeliyiz. Avrupa şampiyonluğu zorlayan Fenerbahçe için çalışıyoruz.

'SIRA GELDİ ŞAMPİYONLUĞA'

"Gördüğüm tablo, başkanımız Ali Koç'u takdir etmemi gerektiriyor. Onun geldiği Fenerbahçe'de 600 milyon euro borç, maaşlar ödenmiyor... Geldiğim Fenerbahçe'de ise kadrosu güçlü, 1 mağlubiyetle geçen bir sezon, adaletin olmadığı bir sezon, hep beraber burada buluşup bütün Türkiye'ye bu mesajı verdiğimiz bir sezon oldu. Şimdi sıra geldi şampiyonluğa..."

Hulusi Belgü: Fenerbahçe'yi çok seviyorum

Ali Koç'un yönetim kurulu listesinde yer alan Hulusi Belgü: Fenerbahçe'yi çok seviyorum. Artık sadece eleştirmek değil, maddi ve manevi her şeyimi Fenerbahçe'ye vermek istiyorum. Büyük bir özveri ile batık bir kulübe sahip çıktığı için Ali Koç diyorum. 99 gol atan, 99 puan toplayan, son Galatasaray maçında gerçek şampiyonun kim olduğunu gösteren takımımızı tebrik etme inceliği gösterdiği için Ali Koç. 'Konuşursam yer yerinden oynar' demeyip yumruğunu gerçekten masaya vurduğu için Ali Koç. Karşı yönetime giren üyeleri 'Fetocu, Adnancı' diye yaftalamadığı için Ali Koç. Her daim Fenerbahçe'nin yanında olacağı için Ali Koç. Bu sene şampiyon olacağı için Ali Koç, Fenerbahçe için Ali Koç.

Vefa Küçük: Fenerbahçe'nin hastasıyım

Vefa Küçük: Benden müsaade alınmadan sahneye gelinmiştir. Tamamdır, eski başkanımızdır. Ancak şu bilinmelidir ki mevcut başkanımız da kürsüye gelmek istese benden müsaade alması gerekir. Kongreyi ben yönetiyorum. Benden müsaade almadan mikrofona kimse çıkamaz. Dünden beri benim hasta olduğuma dair yalandan haber yaydılar. Evet ben hastayım, doğuştan beri hastayım. Fenerbahçe’nin hastasıyım.

Fenerbahçe kongresinde ilginç anlar
Hakan Bilal Kutlualp: Demokratik bir davranış değil

Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde yer alan Hakan Bilal Kutlualp sosyal medya hesabından yaşananlara tepki gösterdi ve "Fethi Pekin'in Divan Başkanlığı oylamasındaki tutumu demokratik teammüllere uygun değildi. Vefa Bey'in adını söyleyip el kaldıranlara bakıp 'oylamaya gerek yok' demesi yanlış, yüksek itirazlardan sonra Şekip Bey'in adını söyleyip hiç bakmadan, 'Vefa Bey buyrun kürsüye' demesi demokratik bir davranış değil. Sayarsın bakarsın, sonucu söylersin, herkes saygı duymak zorundadır. Gereksiz yere henüz kongre başında gerginlik yaratıldı. Ne gerek var bunlara, burada herkes Fenerbahçeli." mesajını paylaştı.

Erol Bilecik'ten sert sözler!

Olayların ardından Erol Bilecik'ten sert sözler geldi. Bilecik, kürsüde, "Cahil ile girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana ya da yazık olur adabına. Son sözüm, bu sözü hak edenlere olsun; Korkakların ömrü, cesurların dedikodusuyla geçiyor." ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım'ın o anları kameralara böyle yansıdı
Aziz Yıldırım stadyumdan ayrıldı

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Erol Bilecik'in mali raporu okunması sırasında başkan adayı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu listesinde yer alan birkaç isimle birlikte kürsüye yürüdü. Kürsüde Başkan Ali Koç ile tokalaşan Yıldırım, bir süre kendi aralarında konuşmalarının ardından kürsüye gelerek kongre üyelerine konuşma yaptı.

Fenerbahçede seçim heyecanı | Ali Koçtan Aziz Yıldırıma sert yanıt: İnsanlara çamur atarken biraz düşünün


Divan Başkanlığı oylamasına tepki gösteren Yıldırım, "Burada Fenerbahçe'ye yakışır bir seçimin olmasını istiyoruz. Ancak yapılan seçim demokratik olmayan bir seçim oldu. Ben buradan ayrılıyorum, yarın oy atmaya geleceğim. Benim arkadaşlarım ve sizler isteyen kalabilir. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yıldırım daha sonra alandan ayrıldı.

Fenerbahçede seçim heyecanı | Ali Koçtan Aziz Yıldırıma sert yanıt: İnsanlara çamur atarken biraz düşünün


Erol Bilecik'in konuşması yarıda kaldı

Erol Bilecik konuşmasını yaparken Aziz Yıldırım ve ekibi kürsüye çıktı. Bilecik'in konuşması yarıda kaldı.

Olay sırasında Vefa Küçük, "Sayın Aziz Yıldırım, benden söz almadan konuşmayın." diyerek uyarıda bulundu. Aziz Yıldırım'ın cevabı ise "Ben söz alırım. Sen seçilmeden oraya oturdun." şeklinde oldu.

Fenerbahçe'den 36 milyon euro zarar!

Fenerbahçe Kulübü, 1 Haziran 2023 - 29 Şubat 2024 arası 36 milyon euro zarar ettiğini açıkladı. Ayrıca Sarı Lacivertliler'de Başkanvekili Erol Bilecik, Mayıs 2018'de 612 milyon euro olan borcun Şubat 2024'te 307 milyon euro'ya indiğini açıkladı.

Fenerbahçede seçim heyecanı | Ali Koçtan Aziz Yıldırıma sert yanıt: İnsanlara çamur atarken biraz düşünün

 

Burak Kızılhan: Sponsorluk gelirlerimiz 47 milyon euro

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, faaliyet raporlarını okudu. O sırada sponsorluk gelirlerine de değinen Kızılhan, "Sponsorluk gelirlerimiz 47 milyon euro oldu. Fenerbahçe'nin artık sponsor aramadığı, sponsorların cazibe merkezi olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçede seçim heyecanı | Ali Koçtan Aziz Yıldırıma sert yanıt: İnsanlara çamur atarken biraz düşünün


Fenerbahçe'de Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadyumu'nda yapılıyor. Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, tüm branşlarda elde edilen başarılar ve mücadelelerle ilgili bilgiler aktardı.

Kızılhan'ın açıklamaları şu şekilde;

"Fenerbahçe'miz sürdürülebilir başarıların ve çalışmaların eşsiz karşılığı olarak Cumhuriyet'imizin 100. yılı olan 2022-2023 sezonunda takım sporlarında 26 kupa ve yüzlerce madalya kazandı. Ülkemiz ve milletimiz olan anlamlı bu sezonda, Fenerbahçe'miz bu muhteşem başarıları kulübümüzün azmi, kararlılığı ve sporcuların özverisi sayesinde elde etti. Tüm sporcuları ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Dünyanın en büyük spor kulübü Fenerbahçe'miz, olimpik ve amatör branşlardaki başarıları ve 2024 Paris Olimpiyatları'na katılacak sporcularımızla Türk sporunun gururu olmaya devam etti. 2024 Paris Olimpiyatları'na 18 sporcumuz kota aldı ve süreç devam ediyor. Sporcularımızın zorlu müsabakaları sürerken, bizler de azimle desteklemeye devam ediyoruz. İnanıyorum ki bu büyük başarıyı hep birlikte kutlayacağız ve bayrağımızı en yüksekte dalgalandıracağız. Futbol takımımız ligi 99 gol ve 99 puanla tamamladı. Rakiplerimiz desteklenirken biz her zaman aşağı çekildik. Oyuncularımız yılmadan sonuna kadar mücadele ettiler."

Fenerbahçede seçim heyecanı | Ali Koçtan Aziz Yıldırıma sert yanıt: İnsanlara çamur atarken biraz düşünün


"Son nokta ise kendini şampiyon sanan takımın sahasında kazanarak, hem de hakem hatasıyla eksik kalmışken, sadece rakibimizin değil, tüm spor kamuoyunun gözleri önüne koydular. Bugün şampiyonluğa rağmen görebileceğiniz bayrak sayısı alışılmışın çok altında olmuştur. Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösteren tarihin en karakterli takımını alınlarından öpüyoruz ve değerli hocamız İsmail Kartal'a ve teknik heyetimize çok teşekkür ediyoruz. Büyük taraftarımızın da dediği gibi onlardan razıyız. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, Türkiye Kupası'nı kazandı. Euroleague'de Final Four'da yer aldı ve ligde A.Efes ile final serisi devam ediyor ve seride 1-0 öne geçtik. Bu akşam serinin ikinci maçını kazanıp, salonumuzda kupayı kaldırarak Türkiye'nin ilk basketbol müzesine bir kupa daha kazandırmak istiyoruz. Kadın Basketbol Takımımız tam 4 kupa kazandı. FIBA Süper Kupa, Basketbol Süper Ligi, Euroleague Kadınlar ve Türkiye Kupası'nı kazandılar. Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'mız, Sultanlar Ligi ve Kupa Volley'de şampiyon oldu ve CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalde mücadele etti. Erkek Voleybol Takımımız ligde ve kupada final oynadı. Diğer branşlara nispeten daha az bütçeyle mücadele eden takımımızı kutluyorum. Kürek şubemiz Türkiye Kupası müsabakalarda hem erkeklerde hem kadınlarda tüm kupaları kazandı ve rakibimize şans tanımadı."

Fethi Pekin: Fenerbahçe'nin mirasına sahip çıkmalıyız

Fenerbahçe Spor Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin toplantıyı başlattı. Katılımcılara konuşma yapan Pekin, "Her seçimli genel kurulda olduğu gibi kulübümüzün yönetimini ve geleceğini belirlemek için önemli bir adım atıyoruz. Bu demokratik süreçte bir araya gelerek kulübümüzün yol haritasını belirlemek ve daha da büyümesi için kararlar alacağız. Fenerbahçe sadece bir spor kulübü değildir, Fenerbahçe camiadır. Fenerbahçe'nin tarihine ve mirasına sahip çıkmak sorumluluğumuzdur. Gençlerimizin sporla buluşmasını ve tanıklık etmemizi, onları geleceğe hazırlamamızı sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. Fenerbahçe'nin sadece sahada değil, her alanda başarılı olması için gayret göstereceğiz" dedi.

Seçimli Genel Kurulu Vefa Küçük yönetecek

Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu'nu Ali Koç'un önerdiği Vefa Küçük yönetecek.

'HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Kürsüye gelen Vefa Küçük, "Sizlerin oylarıyla bugünkü seçimli genel kurulu yönetmek üzere görev aldık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Şekip Mosturoğlu çok değerli bir kardeşimizdir. Bir oylama yapıldı, beni seçtiniz. O yüzden sükünete davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı başladı

Aziz Yıldırım'ın listesi

Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listesinde ise Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet İman, Ahmet Önder Fırat, Fatih Öztürk, Murat Salar, Mehmet Selim Kosif, Batuhan Özdemir, Ömer Onan, Hande Tibuk, Ahmet Özokur, Mustafa Ömer Topbaş, Emin Selim Akgün, Mustafa Aydın Acun, Emrah Tünay, Mehmet Engin Özturan, Savaş Adalet, Berkay Erdim ve Tuna Akın bulundu.

Ali Koç'un listesi

Mevcut başkan Ali Koç'un yönetim kurulu listesinde Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya ve Selma Rodopman yer aldı.

Ali Koç da stada geldi

Fenerbahçe mevcut Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı öncesi Ülker Stadyumu'nda.

Üyeler tribündeki yerlerini almaya başladı

Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı için üyeler Ülker Stadyumu tribünündeki yerlerini almaya başladılar.

Fenerbahçe'de seçim heyecanı start aldı

Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı başladı.

Stat kapıları açıldı! Üyeler gelmeye başladı
Aziz Yıldırım, 6 yıl sonra Ülker Stadyumu'nda
Fenerbahçe'nin paylaşımı
Vefa Küçük mü, Şekip Mosturoğlu mu?

Ali Koç’un Vefa Küçük’ü, Aziz Yıldırım’ın ise Şekip Mosturoğlu’nu aday göstereceği divan başkanlığı seçimi, bugün saat 10.00’da yönetim kurulu üyesi Fethi Pekin’in yapacağı, kulübün tüzüğünü anlatan konuşmasıyla başlayacak. Pekin’in konuşmasının ardından kongre üyeleri arasında el kaldırma yöntemiyle oylama yapılacak. Daha çok oy alan aday, iki gün boyunca tarihi kongreyi yönetecek.

Yüksek Divan Kurulu'nda da ayrı seçim heyecanı

Ali Koç cephesinin kongre divan kurulu başkanlığı için adayı, eski Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük. İlk oylama bugün Mosturoğlu ve Küçük arasında yapılacak. Kazanan kişi, genel kurul divanına başkanlık edecek. İlk gün ayrıca başkan adayları ile genel kurul üyeleri kürsüye çıkıp konuşmalar yapacak. Yarın ise büyük gün... Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasındaki başkanlık yarışında oy verme işlemi yarın yapılacak. Beklenti, kongreye 30 binden fazla üyenin katılım sağlaması. Daha önceki rekor, 2018’de yine Koç ile Yıldırım arasında geçen ve 21 bin 500 üyenin oy kullandığı kongreydi. O seçimde Ali Koç 16 bin 92 oyla başkan seçilirken, Aziz Yıldırım 4 bin 644 oyda kalmıştı.

İlk gün heyecanı

Başkanlık seçimi için oy verme işlemi yarın yapılacak. Ancak ilk gün de genel kurul divan başkanlığı için oylama yapılacak. Bu seçim bile son derece heyecanlı geçecek. Geçmiş kongrelerde genelde Yüksek Divan Kurulu Başkanı seçilirdi. Ancak bu kez durum farklı. Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu’nu üyeleri arayıp Aziz Yıldırım için oy istemekle suçlamış, “Seçilirsem kendisiyle çalışmayacağım” demişti. Mosturoğlu ise bunun doğru olmadığını dile getirip, Koç için, “Ayrıcalık görmeye alışmış kişilere alıştıkları ayrıcalıkları göstermedim” ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe başkanını seçecek

Fenerbahçe’de haftalardır beklenen hafta sonu geldi çattı. Camiada seçimli genel kurul heyecanı yaşanacak. Mevcut başkan Ali Koç ile kendisinden önce 20 sene koltukta oturan Aziz Yıldırım yarışacak. İki adayın yanı sıra, söz alan kongre üyeleri konuşma yapacak. Pazar günü ise kozlar paylaşılacak. Oy kullanma işleminin sonrasında sandıklar kapanacak, camia nefesini tutup sonuçları bekleyecek.

YORUM YAZ