Fenerbahçe'de tarihi anlar! Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a: Burada olması çok anlamlı

Fenerbahçe kulübünün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, yeni sezon öncesi desteğini göstermek amacıyla Yüksek Divan Kurulu’na katıldı. Ayrıca Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın toplantı öncesinde selamlaşması toplantıya damga vurdu. Sarı Lacivertli kulübün Başkanı Ali Koç'un toplantı bitiminde yaptığı konuşma sırasında Aziz Yıldırım için sarf ettiği sözler dikkat çekti.

'Şekip Mosturoğlu ile toplantı yaptık'

Ali Koç: Hafta içi Şekip Mosturoğlu ile toplantı yaptık. Asgari müşterekte buluşuruz. Yıllarca beraber çalıştık. Bu toplantıya katılmamayı düşünüyorduk ama her şey geride kaldı. Güzel bir hava var. İnşallah Divan Kurulu camiaya güzel bir hava getirir. Fenerbahçe'nin yüksek mertebesi her zaman yönetimin yanında olmuştur. İnşallah böyle devam eder.

'TFF seçimini isyan edenler kazandı'

Ali Koç: Adalet isteyenlerin, haklı rekabet isteyenlerin, demokrasiye inananların, eski yönetimle futbolun bir adım daha ileri gitmeyeceğine inananların birlik ve beraberliği kazandı. Bu seçim sonuçlarının ileriye dönük olarak Türkiye'de futbolun özgür ve bağımsız olmasının ne kadar istendiğini de gösterdiğini söyleyebiliriz. Türkiye sporda dünya çapında bir ülke olacaksa tabi devletin çorbada payı olacak. Biz kurulların oluşumunda liyakat bazlı seçimlerin olmasını istiyoruz. Bir kulübün tahtası kapandığı zaman sihirli elin değmesini istemiyoruz. Biz özgür ve bağımsız futbol istiyoruz.

'DEĞİŞİMİN KAZANMASI İYİ OLDU'

Ali Koç, bir YDK üyesinin kürsüden söylediği "Gelen gideni aratır mı?" ifadesine ilişkin ise "Başkan olarak şunu söyleyebilirim. Değişimin kazanması daha iyi oldu. Yıllar sonra o malum unsurları içinde bulundurmayan bir federasyon geldi." dedi.

TFF'nin yeni yönetiminin Fenerbahçe ile ilişkilerinin nasıl olacağını bilemeyeceğini dile getiren Koç, "Bu saatten sonra söylemler değil eylemler önemli. Sayın başkan ve yönetimi adil iklimi sağlayabilirlerse buna en büyük desteği Fenerbahçe verir ama gidenlerin sağlayamayacağı kesindi. Bu değişimin olması iyi oldu. Gidenin arkasından konuşmak istemiyorum ama Fenerbahçe'ye büyük maliyeti oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım sözleri

Ali Koç: Aziz başkanın burada olması çok anlamlı çünkü Fenerbahçe'ye dünyanın en büyük spor kulübü vizyonunu yıllar önce o yerleştirdi. Bizler de elimizden geldiği kadar devam ettirmeye çalışıyoruz. İyi de bir iş çıkarttığımızı düşünüyorum. 'Seçimi kim kazanırsa kazansın Fenerbahçe kazanır' demiştim ve gerçekten böyle oldu. Camiamızın arzu ettiği istenilen tablo, Fenerbahçelilerin bu durumdan mutlu olmaları, bugün kürsüde YDK üyelerinin bu konuya değinmesi önemliydi. Artık enerjimizi birbirimize değil rekabete harcama zamanı geldi.

'TEŞEKKÜR EDERİM'

Aziz Yıldırım'ın mevcudiyetinin, başkan kim olursa olsun destek vermesinin rekabette büyük avantaj kazandırdığını dile getiren Koç, "Bunu inşallah ileriki günlerde göreceğiz. Burada olduğu için başkanımıza ve arkadaşlarına teşekkür ederim. Sayın başkan inşallah maçlarda da bizlerle beraber olursunuz, sadece futbolda değil çünkü bunlarda sizin emeğiniz var." ifadelerini kullandı.

Ali Koç, bu sözleri sonrası uzun süre alkışlandı.

Haberin Devamı
Ali Koç: Olimpiyatlara giden tüm sporcularla gurur duyuyoruz

Ali Koç: Sayın başkanımız Aziz Yıldırım, yıllarca Fenerbahçe'ye hizmet etmiş yöneticilerimiz, sizleri saygıyla selamlıyorum. Toplantımız anlamlı bir tarihe rastladı. Olimpiyatlara katılımda gösterdiğimiz başarı dillendirildi, hepimiz gurur duyuyoruz. Tüm sporcularımızın şansları bol olsun. Ülkemiz bunu hak ediyor. Bu sporcuları yetiştiren kulüplere, hakkını veren medya mensuplarına, kanallara, gazetelere de özellikle teşekkür etmek istiyorum. Belli yerler imtina ediyorlar çünkü. 27 sporcu başka kulüplerden gitse daha rahat teşekkür ederlerdi belki.

Burak Kızılhan: TFF'den tek beklentimiz...

Şube sorumlularının branşlarla ilgili verdiği bilgilerin ardından yeniden kürsüye gelen Kızılhan, "3 Temmuz kumpasının üzerinden 13 yıl geçti. Bu karanlık yapıya karşı tavrımızın net olduğunu ve mücadelemizin bitmeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. TFF seçimli genel kurulu gerçekleşti. Yeni seçilen federasyondan tek beklentimiz adil yaklaşımla tüm takımlara eşit mesafede, Türk futbolunun geleceğini düşünerek adımlar atılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Futbolda yeni sezona ilişkin beklentileri aktaran Kızılhan, "Yapılan haksızlıklar, yapılan kayrılma tüm Türkiye'nin gözü önünde oldu. RAMS Park'ta her şeye rağmen galip gelerek şampiyonluğu kimin hak ettiğini gösteren takımımıza minnettarız. Mourinho liderliğinde bu sezonun Fenerbahçe için büyük başarılara sahne olacağına tüm kalbimizle inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçede tarihi anlar Ali Koçtan Aziz Yıldırıma: Burada olması çok anlamlı


'ALİ KOÇ'UN SÖZLERİ YANLIŞ ANLAŞILDI'

Başkan Ali Koç'un Bodrum'daki açıklamalarının amacından saptırılmaya çalışıldığını anlatan Kızılhan, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe bir ve beraber olursa tüm zorlukları aşacak güce sahiptir. Fenerbahçe dünyanın en büyük spor kulübü diyoruz. Marka değeriyle kıyasladığımızda bizim kadar farklı branşta aktif başka spor kulübü yok. Fenerbahçe bu branşlarda sadece aktif değil, hepsinde zirve yarışı içinde. Rakipler değişiyor ama Fenerbahçe adı hep aynı yerde kalıyor."

Burak Kızılhan'ın Mourinho'ya inancı tam

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho yönetiminde futbolda bu sezon büyük başarılar yakalayacaklarına inandıklarını söyledi.

Kalamış'taki Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu toplantısında yapılan açılış konuşmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi.

Faaliyet raporunu okuyan Burak Kızılhan, sözü şube sorumlularına verdi.

Haberin Devamı
Şekip Mosturoğlu: Başkanlarımızın mesajı bizim için belirleyicidir

Şekip Mosturoğlu: Seçimin ardından Sayın Ali Koç ve Sayın Aziz Yıldırım'ın verdiği tablo çok değerlidir. Başkanlarımızın bu mesajı bizim için belirleyicidir, camiamızın her ferdi için de böyle olmalıdır. Küskünlükler artık son bulmalı. Birlik ve beraberlik içinde Fenerbahçe çağını başlatmalıyız. Bir ve beraber olduğumuzda bizi durdurabilecek hiçbir güç yoktur.

Şekip Mosturoğlu: Ali Koç'un sözlerine yürekten inanıyorum

İlk olarak konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, "Yarıştığımız branşlarda finaller hep bizimdir. Değişen tek şey finalde karşımıza gelen rakiptir. Geçen sezon da tüm branşlarda elde edilen kupa ve madalyalardan ötürü emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Geçtiğimiz sezon futbolda çok arzuladığımız ve aynı zamanda hak ettiğimizi düşündüğümüz kupalar, herkesin malumu olan saha dışı sebeplerle elimizden alınmıştır. Bunlar sebeplerini çokça konuşacağız. Başkanımız Ali Koç, 'Futbolda Fenerbahçe çağı başlayacak' demiştir. Başkanımızın bu sözlerinin gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ali Koç ve Aziz Yıldırım bir araya geldi
Haberin Devamı
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılıyor. Toplantıya, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, divan kurulu üyeleri ve kongre üyeleri katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Divan Kurulu Toplantısı başladı.

Aziz Yıldırım'ın toplantıya katıldığı anlar
Aziz Yıldırım toplantıya katıldı

Fenerbahçe eski başkanlarından Aziz Yıldırım, karar verdiği üzere Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'na katıldı. Eski Başkan Yıldırım'a gelenler büyük sevgi gösterisinde bulundular. 

Sarı-lacivertli kulüpte 20 sene başkanlık yapan Yıldırım, seçimli genel kurul dışında 2018'in ardından ilk defa toplantıda yer aldı.

Fenerbahçede tarihi anlar Ali Koçtan Aziz Yıldırıma: Burada olması çok anlamlı


Haberin Devamı
Toplantı gündemi

1. SAYGI DURUŞU

2. İSTİKLAL MARŞI’NIN OKUNMASI

3. YÜKSEK DİVAN KURULU BAŞKANI’NIN AÇILIŞ KONUŞMASI

4. VEFAT EDEN ÜYELERİMİZİN DUYURULMASI

5. YÜKSEK DİVAN KURULUMUZA YENİ KATILAN ÜYELERİMİZİN DUYURULMASI

6. YÜKSEK DİVAN KURULU ÜYELİĞİNDE 40 ve 50 YILINI DOLDURAN ÜYELERİMİZE PLAKETLERİNİN
KULÜP BAŞKANI TARAFINDAN VERİLMESİ

7. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUNUN OKUNMASI

8. DENETİM KURULU FAALİYET RAPORUNUN OKUNMASI

9. YÖNETİM KURULU VE DENETİM KURULU RAPORLARI HAKKINDA GÖRÜŞME

10. KAPANIŞ

YORUM YAZ