(ÖZET) Fenerbahçe - Lugano maç sonucu: 2-1 | Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda!

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda Fenerbahçe, deplasmanda 4-3 mağlup ettiği Lugano'yu iç sahada geriden gelerek 2-1 mağlup etti ve 3. eleme turuna yükseldi. İlk maçta deplasmanda hat-trick yapan Edin Dzeko, iç sahada da attığı golle turun kapısını aralayan isim oldu.

Yeni rakip Lille

Lugano'yu elemeyi başaran Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda Fransız ekibi Lille ile karşı karşıya gelecek.

MAÇ SONUCU: Fenerbahçe 2-1 Lugano

Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 4-3 mağlup ettiği Lugano'yu iç sahada da 2-1 ile geçti ve Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'na yükselmeyi başardı.

GOL | Fenerbahçe 2-1 Lugano

Sağ kanattan İrfan Can'ın yaptığı ortayı Tadic, arka direkte kafayla indirirken Szymanski, boş kaleye topu ağlara göndererek temsilcimizi öne geçirdi: 2-1.

Haberin Devamı
Çağlar ile büyük şans

Mert Hakan'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta seken topa arka direkte Çağlar'ın yaptığı vuruş direğe de çarparak topun dışarı gitmesine neden oldu.

Ferdi'nin vuruşunda gol izni yok

Ferdi Kadıoğlu'nun ceza sahası dışı sol çaprazdan sağ ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci Saipi, gol izni vermedi.

GOL | Fenerbahçe 1-1 Lugano

Fenerbahçe'nin sağ kanattan kullandığı kornerde Mert Hakan Yandaş'ın ortasına ön direkte kafa vuruşunu yapan Edin Dzeko, temsilcimize beraberliği getirdi: 1-1.

Haberin Devamı
Kalabalık geldiler

Hızlı hücumda 4 oyuncusuyla gelen Lugano'da Bottani'nin ceza sahası içi sol çaprazdan şutu, kaleci Livakovic'te kaldı.

İkinci yarı başladı

Fenerbahçe - Lugano mücadelesinde ikinci yarının ilk düdüğü geldi. 

İLK YARI SONUCU: Fenerbahçe 0-1 Lugano

Karşılaşmanın ilk yarısı, konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

Haberin Devamı
Tadic iyi vuramadı

Fenerbahçe'nin sol kanattan geliştirdiği atak sonrası ceza sahası önünde topla buluşan Tadic'in sağ ayağına alarak yaptığı vuruş etkisiz oldu ve top auta gitti.

Ferdi gole yaklaştı

Fenerbahçe'de Ferdi, kale alanı üzerinden gelişine yaptığı sert vuruşta gole çok yaklaştı fakat top üstten dışarı gitti.

Fred devam edemedi

Fenerbahçe'de Fred, sakatlanarak yerini İsmail Yüksek'e bıraktı. 

Haberin Devamı
Çok kritik kurtarış

Lugano, ikinci gole çok yaklaştı. Bislimi'nin kale alanı üzerinden vuruşunda Livakovic, çok kritik bir kurtarışla gole izin vermedi.

Tehlikeli geldiler

Lugano'nun hızlı çıkarak 3'e 3 yakaladığı pozisyonda savunma arkasına hareketlenen Aliseda'nın ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruş üstten auta gitti.

GOL | Fenerbahçe 0-1 Lugano

Soldan gelişen Lugano atağında Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmak istediği topa ceza sahası dışından gelişine şık bir vuruş yapan Mohamed Belhadj Mahmoud, temsilcimiz karşısında takımını öne geçirdi: 0-1.

Haberin Devamı
Maç başladı

Fenerbahçe'nin Lugano'yu ağırladığı mücadelede ilk düdük geldi. 

İlk 11'ler belli oldu

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, Krunic, Fred, Szymanski, Tadic, Ferdi, Dzeko

Lugano: Saipi, Zanotti, Papadopoulos, El Wafi, Hajdari, Mahmoud, Doumbia, Bislimi, Bottani, Valenzuela, Aliseda

Şampiyonlar Ligi'nden Jose Mourinho paylaşımı
Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i
RAKİP LUGANO'DAN MAÇ PAYLAŞIMI
Fenerbahçe'den maç günü paylaşımı
‘Zamana ihtiyacımız olacak’

Yapılan nokta transferlerle kadro kalitesinin giderek artırdığını da sözleri arasına ekleyen Mourinho, “Her maç oyunumuzun üstüne koyarak ilerleyeceğiz. Alternatifi bol, kazanma hırsı ile dolu, tüm gücünü sahaya yansıtmaya hazır bir ekip olmak için biraz daha zamana ihtiyacımız olacak” şeklinde konuştu.

Mourinho'dan rehavet uyarısı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Lugano ile maçta oynanan zemin hakkında açıklamalarda bulundu. Portekizli teknik adam, “İstanbul’da şartlar bizim lehimize döndü. Taraftarımız önünde, alıştığımız bir zeminde oynamanın rahatlığını yaşayacağız” dedi. Hafta içinde futbolcularını sürekli olarak rakip sahada alınan 4-3’lük galibiyetin kendilerini gevşetmemesi gerektiği yönünde uyaran tecrübeli teknik adam, “Israrla tekrarlıyorum. İki ayaklı maçlarda her an her şey olabilir. ‘Turu atladık’ duygusunu bir kenara bırakacağız. İkinci maçta, taraftarımız önünde gerçek gücümüzü gösterip, Şampiyonlar Ligi özlemine bir adım daha yaklaşacağız” ifadelerini kullandı.

Saint Maximin: Artık sahaya çıkma, takımım için ter dökme zamanı

Kanarya’nın yeni transferi Allan Saint Maximin, daha önce Süper Lig’den gelen teklife sıcak bakmadığını söyledi. Ancak Jose Mourinho ile yaptığı görüşmenin ardından ikna olduğunu belirten Fransız kanat oyuncusu, idmanlarda arkadaşları ile kısa zamanda kaynaştı ve uyum sorununu aştı. 27 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe hakkında şunları söyledi: “İstanbul’a ayak basar basmaz, taraftarın gösterdiği ilgi çok büyüktü. Bu da bana çok üst düzey bir kulübün parçası olduğumun duygusunu yaşattı. Ayrıca tribünlerin de coşkusunun, takım üzerindeki olumlu etkisini yakından izledim. Artık sahaya çıkma, takımım için ter dökme zamanı. Fenerbahçe’deki kaliteli kadro ile birlikte büyük başarılar yaşamak istiyorum. Çubuklu’yu sırtıma geçirmenin heyecanı beni şimdiden sardı. Lugano maçı ile başlayacağım Fenerbahçe serüveninde yeni hikayeler yazacağıma herkes emin olsun”

35 elemede 13 galibiyet

Kanarya, Şampiyonlar Ligi elemelerinde tarihinde daha önce 35 maça çıktı. Sarı-Lacivertliler, bu mücadelelerde 13 galibiyet elde ederken, 11’er beraberlik ve yenilgi yaşadı. Fenerbahçe, eleme müsabakalarında 52 gol atarken, kalesinde ise 42 gole engel olamadı.

Avrupa’da 272. sınav

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanşında Fenerbahçe, bugün Avrupa kupalarındaki 272. karşılaşmasına çıkacak. Kanarya, daha önce Avrupa kupalarında oynadığı 271 müsabakada 108’er galibiyet ve mağlubiyet yaşarken, 55 kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, söz konusu maçlarda rakip fileleri 370 kez havalandırırken, kalesinde ise 387 gol gördü.

Fenerbahçe-Lugano muhtemel 11'ler:

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Çağlar, Djiku, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, Tadic, Maximin, Dzeko

Lugano: Saipi, Zanotti, Papadoupoulos, El Wafi, Valenzuela, Doumbia, Grgic, Bislimi, Cimignani, Bottani, Aliseda

Fenerbahçe-Lugano maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak ve saat 20:00'de başlayacak Fenerbahçe-Lugano maçı EXXEN’den yayınlanacak. İngiliz hakem Robert Jones'un yöneteceği Fenerbahçe-Lugano maçının canlı takibi ve tüm detayları haberimizde olacak.

Turu geçerse rakip Lille

Fenerbahçe, İsviçre temsilcisi Lugano’yu elemesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda kimle oynayacağı da belli oldu. Kanarya, bür üst tura çıkarsa Fransız ekibi Lille ile kozlarını paylaşacak. Organizasyonda 3. ön eleme turu ilk maçları, 6-7 Ağustos, rövanşlar ise 13 Ağustos tarihinde oynanacak.

Fenerbahçe nasıl tur atlar?

Sarı Lacivertliler, her türlü galibiyet ve beraberlikte adını bir üst tura yazdıracak. Tek farklı mağlubiyet halinde uzatmalara gidecek müsabakada, 2 ve daha farklı yenilgi halinde ise turu Lugano geçecek.

Kadıköy'de kritik maç

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda deplasmanda 4-3 kazandığı maçın rövanşında İsviçre'nin Lugano ekibini ağırlayacak. Fenerbahçe ile Lugano arasında oynanacak mücadelede İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Robert Jones düdük çalacak. Jones’in yardımcılıklarını Neil Davies ile Wade Smith yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Sam Barrott olacak. Müsabakada VAR koltuğunda Jarred Gillett oturacak. Gillett’e, AVAR olarak Thomas Bramall eşlik edecek.

YORUM YAZ