Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 'Jose Mourinho iyi bir deli!' Ebrar Karakurt itirafı...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, önemli açıklamalarda bulundu. Jose Mourinho'nun sarı-lacivertli kulübe geliş sürecini anlatan Başkan Koç, Mario Branco'nun bu süreçteki rolüne de değindi. Başkan Koç, Portekizli teknik adamın Sebastian Szymanski'yi çok beğendiğini de açıkladı. Ali Koç'tan ayrıca Ebrar Karakurt itirafı da geldi. İşte Fenerbahçe Başkanı'nın açıklamaları...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 'Jose Mourinho iyi bir deli!' Ebrar Karakurt itirafı...
'Bizim dönemimiz başlıyor'

"Fenerbahçeliler umutsuzluğa kapılmasın. Bundan sonra bizim dönemimiz başlıyor."

Szymanski, Batshuayi, Mert Hakan...

"Szymanski'de serbest kalma bedeli yok. Batshuayi'den çok memnunuz. Çok seviliyor. Hoca da kalması için sıcak bakıyor. Kontratı bitti, görüşmeler devam ediyor. Mert Hakan ile henüz konuşmadım. Kendisine çok kızdım ama Mert Hakan gerçek bir Fenerbahçeli. Daha çok futbolu konuşması gerektiğini düşünüyorum. Yabancı sayısından dolayı kıymete binmiş bir oyuncudur, inşallah bizde kalır."

'Çok gergin ve çirkin olacak'

"Kongre çok gergin ve çirkin olacak. Ciddi ajitasyonlar yapacaklar. Herkesi sükûnetli olmaya davet ediyorum. İyilik kazanacak."

Haberin Devamı
'Sahiplik modeli daha doğru bir model'

"UEFA'nın düşüncesi, Türkiye'deki bu ekonomik problemin en büyük sebebi sahiplik sisteminin olmaması. Futbolun gelişmesi açısından sahiplik modeli daha doğru bir model."

'Büyükekşi'yi etmeyeceğiz'

"TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday olduğu takdirde karşısındayız. İbra etmeyeceğiz. Olur da seçilirse ona karşı mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu kadar skandal yaşadık ama hiçbir şey olmamış gibi hayatımıza devam ediyoruz."

'Tekrar teslim etmek istemiyoruz'

"Fenerbahçe'yi 2018'de aldığımız ekonomik olarak en riskli kulüp seviyesine, göğsüne reklam bulamayan duruma getiren zihniyete tekrar teslim etmek istemiyoruz."

Haberin Devamı
Ligden çekilme konusu

"Ligden çekilme kısmı için onaylanmasını isteyenler vardı. Ben başka bir yol haritası sundum. Popülist olsam 'verin bana yetkiyi' derim. Şovumu yapardım ama niye yapalım? Belki o konuyu doğru anlatamadık."

'Sadettin Saran'a teşekkür ediyorum'

"Sadettin Saran'a teşekkür ediyorum. Süreçte çok şeffaf, Fenerbahçe menfaatlerine göre davrandı. İnşallah gelecekte Fenerbahçe başkanlığı hayali gerçeğe döner."

'Büyük konuşmamak lazım'

'Seçilirseniz son üç yılınız mı?'

"Büyük konuşmamak lazım. Ben devam etmeyecektim. Başladığımız işleri bitirmek için devam ettim."

Haberin Devamı
'Rakibimizde Türkler fark yarattı'

"Rakibimizin geçen sene yaptığı transferler fark yarattı. Bu seneki transferleri fark yaratmadı. Orada Türkler fark yarattı."

'Zaha transferi çalım mıdır, çalımdır'

"Zaha'da biz 1 sene uğraştık. Galatasaray'a nasip oldu. 8.5 milyon euroya geldiğinde biz masadan kalktık. Galatasaray'a gitti. Çalım mıdır? çalımdır."

'Sponsor deniliyor, ismi yok'

"Transferde ne paralar verildiğini biliyorum. Açıklanan paraları da hepimiz biliyoruz. Tete konusu da aynı şekilde. Çalım gibi gösterildi. Ndombele bize çok önerildi ama o bizim kesinlikle alacağımız bir oyuncu değil. Dışardan sponsorlar deniliyor ama sponsorun ismi yok."

Haberin Devamı
Erden Timur sözleri

"İstifasının bizimle ilgili olmadığını ifade etmiş. Şubat ayını bekleyin, Galatasaray'da sıkıntılı süreçler yaşanacak demiştim. Nitekim içeride sıkıntılar olmuş. Sayın Erden Timur da kendi bakış açısıyla konuları anlattı, diğer taraf da anlatır. Bizi ilgilendiren sözler, belden aşağıya kullanılan kelimelerdi. 'Ligi bitirtmeyiz' gibi."

'Lukaku, Dybala...'

"Fred, Szymanki kötü mü? Mesela Djiku, bence müthiş bir stoper. Davinson Sanchez de bize önerilmişti, ben onu çok beğeniyorum. Ama iki stoperimizin toplam maaşı, Sanchez'in altında. Millet birden bire Mourinho geldi diye Lukaku, Dybala havada uçuşuyor. Ben bilmez miyim bu kadar çevremle haber sızdırmayı? Biz öyle çalışmıyoruz. Varsa bitiriyoruz, açıklıyoruz."

'Ebrar Karakurt'u isterim'

Ebrar Karakurt'u isterim ben. Ebrar, müthiş bir oyuncu. Rusya'da istatistikleri kırdı, rekor bırakmadı. Çılgın bir oyuncu, çılgın bir karakter. Bir kere yemek yedik beraber. Orada da şakayla karışık laf açıldı. Dünya çapında bir takım olacaksanız, biz oraya yakınız, en iyi Türkler'i almalısınız, Ebrar da öyle biri.

 

Haberin Devamı
'Szymanski, Mourinho'yu çok hırpalamış!'

Fenerbahçe'de bildiği oyuncular var. Szymanski özel bir futbolcu. Feyenoord'da onu çok zorlamış. Kendi oyuncularını ve rakip oyuncuları çok iyi analiz eder. Szymanski, onları hırpalamış. Dolayısıyla ona çok değer veriyor.

'Mourinho iyi bir deli!'

"Aldım, anlaştım demek ne demektir? İş bitti demektir. Biz, anlaşınca açıklıyoruz. Benim terbiyem böyle. Biz sessiz sedasız devam ettik. O esnada Mourinho'yu Suudi Arabistan'a istediler. Mourinho, iyi anlamda söylüyorum, iyi bir deli. 'Sen Fenerbahçe'yi neden seçiyorsun?' diye sorduk. 'Sadece şampiyon olursam başarısız olurum, ama Fenerbahçe'yi Avrupa'da iyi bir noktaya getirirsem Speciel One bunu da yaptı dedirtirim' dedi."

'Bu nasıl bir zihniyet?'

Aziz Yıldırım, bizi Mourinho'ya açıktan para vermekle suçladı. Böyle bir şey düşünsem dahi, kulübümü ateşe atmam. Bu nasıl bir zihniyet? İrfan Can Kahveci transferinde de bu oldu. SPK'ya şikâyet edeceğim dedi. Fenerbahçe'ye 20 sene başkanlık yapan biri böyle bir şey söyleyebilir mi? 45-46 milyon Euro söylemimi, 3 sene olarak hesapladım.

 

'Jesus'un sağ kolu gibiydi'

"Jorge Jesus dört kişiyle gelecekti, sekize çıktı. Son olarak 'birine ihtiyacım var' dedi. Mario Branco'yu söyledi ve aldık. Baktık ki Jorge Jesus onu Sportif Direktör olarak değil de sağ kolu gibi kullanıyor. Sonra çalışmaya başladık. Bu adam yetenekli dedik. Jesus, onu Suudi Arabistan'a götürmek istedi, ikna ettik ve burada kaldık. İyi de bir takım kurduğumuzu düşünüyoruz. Branco sadece takım kurmadı, bir yapı da kurdu"

Ali Koç'tan çarpıcı sözler

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Habertürk'te canlı yayında konuşan Başkan Koç, ilk olarak Sportif Direktör Mario Branco'nun geliş hikâyesini anlattı.

YORUM YAZ