MENÜ

Aston Villa, Lille'i penaltılarla devirdi! Olympiakos'un rakibi oldu

UEFA Konferans Ligi çeyrek final heyecanı kapsamında Lille, kendi evinde Aston Villa ile karşılaştı. Fransız takımını normal süresi 2-1 biten maçın ardından penaltı atışları sonrasında 4-3 mağlup ederek UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yarı finale yükseldi ve Olympiakos'un rakibi oldu.

Aston Villa, Lille'i penaltılarla devirdi! Olympiakos'un rakibi oldu

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinin rövanş karşılaşmasında, Fransız temsilcisi Lille, evinde İngiliz ekibi Aston Villa ile mücadele etti. İlk maçta Aston Villa'ya 2-1 yenilen Lille, kendi seyircisi önünde İngiliz ekibini 2-1 mağlup etti. Mücadele penaltı atışlarına giderken Aston Villa, rakibine 4-3'lük üstünlük kurdu ve Konferans Ligi'nde yarı finale çıktı. 

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ilk maçında Aston Villa'ya 2-1 mağlup olan Lille, rövanş mücadelesinde Pierre Mauroy Stadyumu’nda İngiliz ekibini konuk etti. 15. dakikada sol kanattan Gabriel Gudmundsson yerden pasında Yusuf Yazıcı’nın penaltı noktasına yakın bir yerden şutunda ev sahibi ekip 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda da etkili olan Lille, 68. dakikada sol kanattan kullanılan köşe atışında Benjamin Andre’nin kafayla attığı golle skoru 2-0’a getirdi. 87. dakikada Aston Villa Matty Cash'ın golüyle umutlarını sürdürdü. 90 dakika Lille’in 2-1’lik üstünlüğü ile sona erince karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda Aston Villa, Lille karşısında 4-3 üstünlük sağlayarak yarı finale yükseldi.

Haberin Devamı

Aston Villa, Olympiakos maçının galibiyle yarı finalde karşılaşacak.

Aston Villa, Lillei penaltılarla devirdi Olympiakosun rakibi oldu

YUSUF YAZICI GOL PERDESİNİ AÇTI

Lille, Konferans Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında sahasında Aston Villa'yı ağırladı. İngiltere'de oynanan ilk karşılaşma 2-1 Aston Villa'nın üstünlüğüyle sona ermişti. Rövanş maçına hızlı başlayan Lille, milli oyuncu Yusuf Yazıcı'nın ayağından bulduğu golle maçın 14. dakikasında 1-0 öne geçti. 27 yaşındaki futbolcu, attığı 12 golle Lille tarihinin Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcusu oldu. Bu sezon toplamda 38 maça çıkarken 11 gol atıp 3 asistlik performans sergiledi

Aston Villa, Lillei penaltılarla devirdi Olympiakosun rakibi oldu

TARİHE GEÇTİ

Avrupa kupalarındaki 12'nci golünü Aston Villa ağlarına gönderen Yusuf Yazıcı (tamamı Lille formasıyla), bu turnuvalarda Hakan Çalhanoğlu (12) ile birlikte yabancı takımların formasıyla en fazla gol sevinci yaşayan iki Türk oyuncudan biri.

ZANIOLO SAKATLANDI

Lille-Aston Villa maçının 27. dakikasında sakatlanan Nicolo Zaniolo, oyuna devam edemedi. sakatlanan Nicolo Zaniolo yerine Morgan Rogers oyuna dahil oldu.

Aston Villa, Lillei penaltılarla devirdi Olympiakosun rakibi oldu

YORUM YAZ