Jose Mourinho'dan büyük Filip Kostic sürprizi! Görev adamı, farklı mevki...

Fenerbahçe'nin sürpriz bir operasyonla kadrosuna katmaya hazırlandığı Sırp yıldız, sol açık ve sol kanat beki olarak görev yapıyor. Ancak Jose Mourinho, özellikle hücumu düşündüğü maçlarda yeni öğrencisini farklı mevkide oynatabilir. 31 yaşındaki oyuncunun en öne çıkan özelliği, sol ayağını müthiş kullanması. Hem duran toplarda hem de akan oyunda adrese teslim ortaları, kariyeri boyunca en güçlü yönü oldu. Filip Kostic ayrıca oyun kurma konusunda da son derece başarılı.

Jose Mourinho'dan büyük Filip Kostic sürprizi! Görev adamı, farklı mevki...

Fenerbahçe, Cristian Medina’yı ocak ayında kadrosuna katmak için Boca Juniors ile anlaştıktan sonra sol bek arayışına başlamıştı. Birçok ismi gündemine alan SarıLacivertliler, sürpriz bir hamle yaptı. Kanarya, Filip Kostic’i 1 yıllığına kiralamak için Juventus ile anlaşma sağladı. Bu transferin ‘sürpriz’ olarak görülmesinin nedeni, 31 yaşındaki oyuncunun aslında bir sol bek olmaması. Sırp yıldız kariyeri boyunca ağırlıklı olarak sol açıkta ve 3’lü savunmalı taktiklerde sol kanat beki olarak görev yaptı. Kostic zaman zaman sağ kanatta da forma giydi.

Haberin Devamı
Filip Kostic, Fenerbahçe için İstanbul'da

Sol bek olarak kullanabilir

Jose Mourinho, son yıllarda çalıştırdığı takımlarda 3’lü savunmayı tercih etti. Ancak şu ana kadar Fenerbahçe’de bu dizilişi hiç kullanmadığı için bu yönde bir değişiklik yapması olası görülmüyor. Mourinho, Kostic’i, özellikle iç sahada daha fazla hücumu düşündüğü karşılaşmalarda sol bek olarak kullanabilir. Ayrıca yoğun maç temposunda, Avrupa’da Maximin’i kullandıktan sonra ligde sol açıkta Sırp yıldızı tercih edebilir. Filip Kostic’in en güçlü yönü, sol ayağını müthiş kullanması. Gerek duran toplarda gerekse akan oyunda adrese teslim ortalarıyla ön plana çıkan bir isim. En-Nesyri’nin hava toplarındaki etkinliği düşünülürse, Fenerbahçe taraftarı bu ikilinin iş birliğiyle birçok gol sevinci yaşayabilir.

Haberin Devamı

Jose Mourinhodan büyük Filip Kostic sürprizi Görev adamı, farklı mevki...

Gol atarsa, kaybetmiyor!

Filip Kostic özellikle kariyerinde patlama yaptığı Frankfurt’ta hücumun merkezindeki isimdi. Kanatta oynamasına rağmen oyun kurulumunda kilit rol, Sırp yıldızındı. 31 yaşındaki oyuncu, formasını giydiği her takımda önemli skor katkısı vermeyi başardı. Kostic, en fazla maça, 4 yıl formasını giydiği Frankfurt’ta çıktı. Tecrübeli futbolcu Alman ekibinin formasını 172 kez terletti; 33’ü gol ve 64’ü asist olmak üzere 97 skor katkısı sağladı. Filip Kostic’in ilginç bir istatistiği de gol attığı 70 maçta takımlarının sadece 5 kez kaybetmiş olması.

Yakın arkadaşlar Kadıköy’de buluşuyor

Kostic’in Fenerbahçe’yi tercih etmesinde Dusan Tadic’in etkisi büyük. Tadic, yıllarca Sırbistan Milli Takımı’nda 31 yaşındaki oyuncuyla birlikte ter döktü ve kaptanlığını yaptı. İkilinin yakın arkadaş oldukları biliniyor. Yolculuklarda genelde yan yana oturan Kostic ile Tadic ilk kez bir kulüp takımında birlikte forma giyecek. Groningen, 2012-13 sezonunun başında Dusan Tadic’i Twente’ye satarken, onun yerini Radnicki’den Kostic’i transfer ederek doldurmuştu.

Jose Mourinhodan büyük Filip Kostic sürprizi Görev adamı, farklı mevki...

Kostic'in Fenerbahçe'ye geçiş süreci

Sarı-Lacivertliler, bir süre sessiz kaldığı transfer çalışmalarında yeniden gaza bastı. Boca Juniors’la Cristan Medina’nın ocak ayında takıma katılması konusunda anlaşan yönetim, dün de sürpriz bir hamle yaptı. Juventus, kadroda düşünmediği Filip Kostic için takım ararken, Galatasaray bir süredir Sırp yıldızı kadrosuna katmaya çalışıyordu. 31 yaşındaki futbolcunun menajeri, oyuncusunu Fenerbahçe’ye önerdi. Durum Jose Mourinho’ya iletildi ve onay geldi. Sportif direktör Mario Branco hemen harekete geçti, kısa sürede Juventus ile 1 yıllık kiralama konusunda el sıkışıldı.

Haberin Devamı

Jose Mourinhodan büyük Filip Kostic sürprizi Görev adamı, farklı mevki...

Mourinho bizzat görüştü

İş, daha önce birçok teklifi geri çeviren Filip Kostic’i ikna etmeye kaldı. Bu aşamada devreye Jose Mourinho girdi. Daha önce transfer edilen oyuncularda olduğu gibi dünyaca ünlü teknik adam, Kostic ile de özel bir görüşme gerçekleştirdi. Bu konuşmanın ardından yıldız futbolcu, menajerine Fenerbahçe ile anlaşması talimatını verdi. İş imzaya kaldı. Sırp oyuncunun bugün sağlık kontrollerinden geçirilmesi ve ardından imzanın da atılması bekleniyor.

YORUM YAZ