Bodrum FK-Fenerbahçe maçı sonrası çarpıcı sözler 'Tuhaf, hastalıklı bir ruh' | 'Tadic ve Dzeko'suz daha güzel'
29 Mart 2025, Cumartesi 10:55Güncelleme Tarihi:
Süper Lig'in 29.haftasında Fenerbahçe, Bodrum FK deplasmanındaydı. Sarı-lacivertliler rakibini Skriniar, Oğuz Ayın, Szymanski ve Talisca'nın bulduğu gollerle rakibini 4-2 mağlup etti ve şampiyonluk yarışında bir engeli daha kayıpsız atlattı. Bodrum FK'nın golleri ise Puşçaş ve Fredy'den geldi. Spor yazarları Bodrum FK-Fenerbahçe maçı sonrası çarpıcı değerlendirmelerde bulundular. Özellikle Fenerbahçe'nin iki tecrübeli yıldızı Dzeko ve Tadic için kullanılan ifadeler oldukça dikkat çekici.

F.BAHÇE'DEN GOL YAĞMURU
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Sipay Bodrum FK'yi 4-2 mağlup etti. Bu mücadelede sarı-lacivertli ekibin gollerini 5. dakikada Milan Skriniar, 32. dakikada Oğuz Aydın, 36. dakikada Sebastian Szymanski ve 45. dakikada penaltıdan Anderson Talisca kaydetti. Sipay Bodrum FK'nin golleri ise 31. dakikada George Puscas ile 85. dakikada Ferdy'den geldi. Bu mücadele ardından Fenerbahçe puanını 65'e yükseltirken, Bodrum temsilcisi ise 30 puanda kaldı.
'BİZİM İÇİN HER MAÇ ÖNEMLİ'
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho "Her maç önemli bizim için. Çarşamba günkü Galatasaray maçı eleme usulü bir maç. Bu tarz maçlar her zaman önemlidir. Eğer turu geçersek yarı finale çıkacağız ve final hayali kurabileceğiz. Önemli bir maç. Hafta sonu oynayacağımız Trabzonspor maçı da önemli. O maçtan sonra direkt rakibimizle maç sayısını eşitleyeceğiz. Dolayısıyla pazar günü oynayacağımız maç da çok önemli." diye konuştu.

'BU KADAR KOLAY OLMAYABİLİRDİ'
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bodrum FK teknik direkötü Jose Morais ise karşılaşmayı şu sözlerle değerlendirdi:"Bizim için mutlu bir gündü maç öncesinde. Maçın öncesinde zor olacağını biliyorduk. Fenerbahçe, şampiyonluk adaylarından biri karşısında oynaması zor bir rakip. Maçla ilgili anların belirlediğini söyleyebilirim. Kırılma anları oldu. Fenerbahçe gibi takımlar o anları iyi değerlendirebilen takımlardır. İlk golde bir frikikten sonra golü yedik, orada daha iyi savunabilirdik. Penaltıyla beraberliği bulduk ama çok kısa bir zamanda tekrar geriye düştük. Bu bizim enerjimizi aldı. Üçüncü golde de basit bir hatayla geriye düştük. O da enerjimizi aldı. Daha sonra da penaltı oldu. Belki o kadar basit olmayabilirdi."

BİR İLKİ YAŞATTI
Bu mücadelenin 5. dakikasında sarı-lacivertli ekip, Milan Skriniar ile 1-0 öne geçti. Bu gol Sipay Bodrum FK'nın 6 hafta sonra yediği ilk gol oldu. Ayrıca Skriniar, Fenerbahçe kariyerindeki ilk golünü bu karşılaşmada atmış oldu.

Fanatik yazarları, Bodrum FK – Fenerbahçe maçı için çarpıcı yorumlarda bulundular. Özellikle Fenerbahçe'nin tecrübeli isimleri Dzeko ve Tadic için kullanılan ifadeler epey dikkat çekici.

TADİC VE DZEKO'SUZ DAHA GÜZEL | HAŞİM ŞAHİN - FANATİK
"Milli maç arası dönüşlerde sorun yaşadı genellikle Fenerbahçe. Aslında futbolcularının çoğu kendi ulusal takımlarında oynayan diğer kulüp ve takımlar için de geçerli bu sorun. Ama dün akşam böyle bir problem yaşamadı Jose Mourinho'nun öğrencileri. Birden fazla nedeni var şüphesiz bunun. Ancak, bence ilk ve en önemli neden Fenerbahçe'nin Edin Dzeko ve Dusan Tadic'siz ilk on birle sahaya sürülmesiydi. Çünkü önalan baskısını daha yoğun uygulama gücü buldu bu tercihlerden ötürü sarı lacivertliler. Doğal olarak da Oğuz Aydın, Szymanski ve İrfan Can Kahveci yeteneklerinin karşılığına denk düşen performansla oynadılar dün gece. Oğuz Aydın'a resmen hayran kaldım bir kez daha. Fenerbahçe'nin ikinci golüne imza atarken topla ilişkisi, oyundan kopmayışı, çok temiz ve bilinçli şekilde topa dokunuşuyla "Ben birinci sınıf futbolcuyum" dedi aslında resmen."

"İrfan Can Eğribayat'ı da kutlamak zorundayız. Net kurtarışlar yaptı dün akşam. Takımının kendisine ihtiyaç duyduğu anlarda kalesinde duvar ördü resmen. Bodrumspor'un gencecik kalecisi Rüzgar da bir talihsizlik yaşadı maalesef. Yedikleri ikinci sonrası moralman dağıldı genç kaleci. Neyse ki iki takımın futbolcuları da tam bir sportmenlik örneği sergileyerek her fırsatta üzüntüsünü hafifletmeye çalıştılar gencecik Rüzgar'ın. Fenerbahçe'yi ve Jose Mourinho'yu kutlarım. Bodrumspor haftalardır yenilmiyor ve gol bile yemiyor. Savunmada bu kadar başarılı olmuş bir ekibe 4 gol atmak alkışlık bir performanstır zira."

PENALTILAR DOĞRUYDU | DENİZ ÇOBAN - FANATİK
"Hakem açısından oldukça rahat bir maç oldu. Fenerbahçe’nin skoru erken yakalaması ve oyuncuların birbirlerine karşı saygılı oynaması maçı rahatlatan ana unsurdu. Hakemin ufak tefek kart ve faul hataları oldu. 4. dakikada Fenerbahçe’nin golünden önce İrfan Can’ın Ege’ye faulü gerektirecek bir müdahalesi yoktu. Hakemin devam kararı doğruydu. 27. dakikada Talisca’nın eline gelen topta VAR müdahalesiyle verilen penaltı doğruydu. Talisca ’nın sol kolu doğal konumda değildi. 43. dakikada Erkan ’ın Mert Müldür ’e ceza sahasında yaptığı açık faulde Fenerbahçe lehine çalınan penaltıda hakem yanılmadı. Karar doğruydu."

İKİ FARKLI MAÇ | CEM DİZDAR - FANATİK
"Tuhaf, hastalıklı bir kültür ele geçirmiş durumda ülke futbolunu! Maçın henüz başında çıktıkları hücumda takımının faule maruz kaldığını düşünen Bodrum stoperi Musah Mohammed ceza sahası köşesinde Anderson Talisca ’ya öyle bir faul yaptı ki, hem sarı kart gördü hem o serbest vuruş Fenerbahçe golünü getirdi. Göz göre göre yedikleri golde bile faul olduğu iddiasıyla epey itiraz ettiler. Bu hastalıkla kültüre bir diğer örnek maçın 11. dakikasında bu kez Fenerbahçe’den geldi. Kendi ceza sahaları önünde ele geçirdikleri topu doğru açılı paslarla süratle rakip kaleye taşıdılar lakin Mert Müldür pas atmak yerine orta yapma illetine tutulunca gol olması muhtemel o güzelim atak heba oldu. Futbol ilginç bir oyun! Forvet Talisca savunmaya destek için ceza sahasına girince gol olan penaltıya sebebiyet verdi, diğer forvet En Nesyri şut denerken gole asist yaptı! Bodrum, yeni hocaları Jose Morais ile ciddi bir ivme yakalamış olsa da rakip Fenerbahçe şimdiye kadar oynadıkları rakiplerin çok üzerinde bir takımdı."

"Hücum hazırlığında topu gezdirirken rahat ve hayli üstün olan Fenerbahçe haniyse savunma yapmaya gerek bile duymadı. İkinci devre Mourinho’nun Rizespor maçının son bölümü için söylediklerini ‘hatırlayan’ Fenerbahçeli oyuncular ‘aktif dinlenme’ye geçerek topu mümkün mertebe rakibe dokundurtmadan çevirip durdu. Kısaca, oyunu söndürmeye çalıştılar. Ara ara fantastik pas arayışı yerine sade oyunu tercih etmiş olsalar maçın skoru ilk devrenin iki katı olabilirdi! Ancak tersi durum zaman zaman Bodrum için de doğruydu! Öyle ki, İrfan Can Eğribayat, 18 yaşındaki Rüzgar Alemdar kadar kurtarış istatistiğine sahipti. Yani Bodrum da epey planlı hücum etmişti. Hatta 2-4 ’e getirdikleri maçı Fenerbahçe için korkulu hale getirecek noktaya bile taşıdılar, yapamadılar. Fenerbahçe deplasmanda kazanarak Beşiktaş’ın yollarını gözlemeye geçti. Bu akşam işler diledikleri gibi sonuçlanırsa çarşamba akşamı moral üstünlüğü tekrar ele geçirmek için bir fırsat daha yakalayacaklar. Ve elbette bakalım o maçı kim yönetsin istenecek? Gözler ‘futbol oynanmayan bir maçı yöneten’ Slavko Vincic ’i arar mı acaba?"

KAFA RAHATLIĞI | SERKAN AKCAN- FANATİK
"Mourinho’nun Bodrum deplasmanında sahaya sürdüğü 11 belki de sezonun en hakkaniyetli tercihiydi. İrfan Can Kahveci’nin geçen hafta Macaristan’a karşı golünü atması, keza Milli maç öncesi Samsun önünde oyuna girdikten sonra gösterdiği performans Bodrum’da sahaya çıkması için yeter sebepti. Tadiç’in Rangers elenişindeki performansına bakarsak sezonun kalan bölümünde dakikalarını İrfan Can ile daha sık paylaşması beklenebilir. Fenerbahçe, 7 maçtır gol dahi yemeyen Bodrum’a karşı kanatlardan büyük üstünlük kurdu. Kostiç ile Oğuz Aydın’ın kenar oyunları Bodrum’u sürklase etti. Fenerbahçe kaliteli bir hücum hattına sahip, o yüzden kısıtlı imkanlarla saha disiplini üzerinden ilerleyen Morais gibi teknik adamlar için denge bozucu eşleşmeler oyunun senaryosunu belirliyor. Üstelik Morais’in birinci kalecisinin cezalı, 2 ve 3. kalecisinin sakatlıkları sebebiyle 4. kalecisiyle oynamak zorunda kalması da cabası."

'DZEKO TERCİHİ ŞAŞIRTICI'
"Fenerbahçe’nin bu sezon en büyük kazanımlarından biri Oğuz Aydın olabilir. Milli Takım performansının üzerine koymaya devam ediyor. Sanırım Mourinho’nun bu sezonki en büyük pişmanlığı Oğuz’u eylül ayında Avrupa Ligi kadrosuna bildirmemek olabilir. Dün sağ koridorda iyi oynadı, golünü attı, hücumda Fenerbahçe’nin taşıyıcı kolonuydu. Skriniar, Fenerbahçe’nin yıllardır savunmasına aradığı lider gibi görünüyor. Üçlü savunmanın merkezinde tüm takımı yönetiyor, duran top hücumlarında Nesyri ya da Dzeko’dan sonraki vuruş opsiyonu oluyor. Dzeko, Bosna’da burnunu kırınca Cenk Tosun’un Japonya transferini etkileyen olaylar silsilesine sebep olmuştu. Mourinho’nun, dün 72’de oyuna müdahale ederken Cenk Tosun’u değil yüzü maskeli, eli bandajlı Dzeko’yu alması şaşırtıcıydı, üstelik skor 4-1’e gelmişken."

45 DAKİKALIK MAÇ | FAİK ÇETİNER - FANATİK
"Bodrumspor yeni teknik adamı Morais geldikten sonra hiç gol yememiş ve ligde büyük bir çıkış yakalamıştı. Böyle olunca maça ilgimiz biraz daha artmıştı. Mourinho yorgun argın dinlememiş Amrabat ve En Nesyri’yi sahaya sürmüş, ağır toplar Dzeko ve Tadiç’i kulübeye çekmişti.Formda İsmail Yüksek yine formayı kapamamıştı. Maç başladı, ev sahibi kendi sahasına çakıldı. Akılları sıra iyi defans yapıp, ani atak kovalayacaklardı. Kalede ilk defa lig maçına çıkan genç Rüzgar’ın oluşu, ev sahibini tedirgin ediyordu. İlk 5 dakika dolarken Fenerbahçe kale önünde kafa ile voleybol oynarcasına Skriniar ile öne geçti. Golden sonra ev sahibi uyanmadı, Fenerbahçe de yan pas sevdasına düşünce tempo düştü. Bodrumspor ilk atağında şansa bir penaltı buldu ve beraberliği yakaladı. Yakaladı ama, maçı döndürmeye, puan almaya ne gücü ne inancı vardı. Amatör takım görüntüsüyle Fenerbahçe’den puan almak zordu. Nitekim Fenerbahçe’nin biraz kıpırdanması, arka arkaya golleri getirdi ve hepimiz için maçın heyecanı 45 dakikada bitti. İlk yarının Fenerbahçe adına öne çıkan isimlerinin başında şüphesiz Oğuz Aydın geliyordu. Penaltıdan olsa da Talisca attığı golle keyifleniyordu. Devre 1-4 bitince Mourinho hamle yapar dedik, yapmadı."

'SKOR HAVAYA SOKMASIN'
"Sahadaki yorgunlara rağmen hamleleri son 20 dakikada yaptı. Dzeko, Tadiç ve Maximin tercihleri bize pek doğru gelmedi. Takımın baskı gücü azaldı, orta saha düştü, rakip pozisyonlar bulmaya başladı. Morais’e de sormak lazım: Fredy, Bardhi’yi Ajeti’yi kulübede 46 dakika niye beklettin? Sonuç şu: 4-2’lik skor Fenerbahçe’yi havaya sokmasın. Çünkü sahadaki görüntü çok iç açıcı değil. NOT: Devre 4-1 bitmiş. Cenk Tosun’un oynaması için şartlar ne olmalı? Hem de yorgun En Nesyri sahadayken."

KAZANDI GARİ | MEHMET ALİ SABUNCU - FANATİK
"Milli aradan sonra Fenerbahçe, bana göre dünyanın en güzel ilçesine misafir oldu. Gelelim 90 dakikanın anlatımına; 5. dakikada dönen topu Skriniar kafayla ağlara gönderdi: 0-1. 12. dakikada Talisca’nın şutu kötüydü. 23’te En-Nesyri topu kale dibinde genç kaleci Rüzgar’a kaptırdı. 26. dakikada Puşkaş’ın kafa şutunu kaleci İrfan Can kurtardı. 31. dakikada Talisca topu elle kesti, verilen penaltıyı Puşkaş gole çevirdi: 1-1. 32. dakikada Oğuz çaprazdan ikiyi attı: 1-2. 36’da kaleci Rüzgar’dan seken topu, Szymanski kafayla tamamladı: 1-3. 45’te Mert Müldür düşürüldü, verilen penaltıyı Talisca gole çevirdi: 1-4. Devre bu sonuçla bitti. 65. dakikada Puşcaş yakın mesafeden kötü vurdu. Hemen sonrasında Okita ikiyi atamadı. 86’da Fredy durumu 4-2’ye getiren golü attı. 90’da Fredy bu kez direğe takıldı ve maç bu sonuçla 4-2 bitti."

'SANAYİ SİTESİ STADI...'
"Her takım için daha kazanılmamış çok puan ve oynayacakları derbiler var... Herkesin şansı eşit. Lig asıl şimdi güzelleşiyor. Artık bana göre dünyanın en güzel ilçesine, ona yakışır bir stat lazım. Umarım Sanayi Sitesi içindeki stadı büyütür ya da taşırlar. Bu arada yörük diliyle “Fenerbahçe kazandı gari...”

RÜZGAR GİBİ GEÇTİ - MESUT AYDIN KALE
Milli ara öncesi Rangers'a elenmenin şokunu yaşarken bir de Samsunspor'a karşı alınan beraberlik sonrası Fenerbahçe şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Bodrum FK karşısında kalite olarak üstün olan Fenerbahçe, maça da beklendiği gibi başladı. Mourinho milli takımlarda fark yaratan isimleri sahaya sürerek forma adaletini de sağlamış oldu.Özellikle formasyon değişikliği yaptıktan sonra Fenerbahçe'nin kanatları, sarı lacivertlilerin hücum aksiyonlarına büyük katkı sağlıyor. Kostic ve Oğuz Aydın'ın üst sınıf oyunu, 2025 yılında Fenerbahçe'ye sınıf atlattıran isimlerin başında geliyor. Bir de Skriniar'a dikkat çekmek lazım. Takımın itici gücü, güvenilir ismi, savunmanın her şeyi. Mutlaka ve mutlaka yeni sezonun ilk imzası olmalı.Maça dönmek gerekirse, henüz 5. dakikada methiyeler dizdiğimiz Skriniar ile öne geçen Fenerbahçe, Bodrum'un penaltıdan attığı gole 1 dakika sonra cevap vermesi dün akşam, vitesi yükselttiğinde rakip kalede yapabileceklerinin kanıtıydı. Bodrum'un da kaleci konusunda yaşadığı talihsizliğe rağmen ilk kez profesyonel maçına çıkan Rüzgar ilk yarıda 7 kurtarış yaparak, tarihi bir farkı önledi. Fenerbahçe ilk 45'te 3.07 gol beklentisi ile ligin bu haftaya kadar en iyi ilk yarısını oynamış oldu.
