Fenerbahçe yıldız oyuncunun transferi için West Ham United'ı bekliyor!

Transfer çalışmalarına devam eden Fenerbahçe, listesindeki ismin İngiliz ekibi West Ham United ile anlaşmaya varmasıyla beklenmedik bir haberle karşılaşmıştı. İmzaların atılması beklenirken sürpriz bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Fenerbahçe yıldız oyuncunun transferi için West Ham United'ı bekliyor!

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı. Sarı-lacivertliler, bir süredir listede yer alan Jota Silva'nın transferi için West Ham United'ı bekliyor.

Haberin Devamı

SEZON PERFORMANSI

Portekizli sol kanat, geride kalan sezonda Vitoria Guimaraes'te 42 maçta şans buldu. Jota Silva, bu karşılaşmalarda 15 gol atma başarısı gösterdi. 24 yaşındaki kanat oyuncusu, takım arkadaşlarına 7 asist yaptı.

Fenerbahçe yıldız oyuncunun transferi için West Ham Unitedı bekliyor

SÖZLEŞMESİ 2025'TE BİTİYOR

Jota Silva'nın Vitoria Guimaraes ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Başarılı oyuncunun güncel piyasa değeri 12 milyon euro.

Sousense altyapısında yetişen Jota Silva daha sonra Paços Ferreira, Espinho, Leixoes ve Casa Pia'da oynadı. Vitoria Guimaraes, 2022-2023 sezonu başında genç oyuncu için 190 bin euro bonservis bedeli ödedi. Jota Silva, Portekiz Milli Takımı'nda 2 maçta şans buldu.

JOTA’DAN VAZGEÇEBİLİR

İngiliz basınında yer alan haberlerde, West Ham United'ın farklı oyunculara yöneldiği ve Jota’dan vazgeçebileceği belirtildi. Geçen sezon Portekiz Ligi’nde yılın takımına seçilen 24 yaşındaki hücum oyuncusu, kulübü Vitoria Guimaraes ile sezon öncesi hazırlıklarına başladı. Jota, bu yaz döneminde daha iddialı bir takıma transfer olmakta kararlı. Vitoria, oyuncusunu, sözleşmesinde yer alan 20 milyon Euro’luk serbest kalma bedeline satmak istiyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DE HEDEF DÜŞÜK MALİYET

Ancak West Ham’ın yarıştan çekilmesi halinde sportif direktör Mario Branco, daha düşük bir bedelle transferi bitirmeyi umuyor. Jota’nın ayrılmak istemesi ve kontratında son sezonuna girmesi nedeniyle Sarı-Lacivertliler’in planı gerçekleşebilir.

Fenerbahçe yıldız oyuncunun transferi için West Ham Unitedı bekliyor

YORUM YAZ