Fenerbahçe'nin tecrübeli kaptanı Edin Dzeko'dan emeklilik sözleri: Futbolu bıraktıktan sonra...

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Edin Dzeko, İtalyan basınına bir röportaj verdi. Tecrübeli golcü İtalya'daki günlerinin yanı sıra Jose Mourinho'dan da bahsetmeyi ihmal etmedi ve futbolu bıraktıktan sonra yaşayayacağı yeri de açıkladı. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin tecrübeli kaptanı Edin Dzeko'dan emeklilik sözleri: Futbolu bıraktıktan sonra...

Fenerbahçe'nin Boşnak yıldızı Edin Dzeko, İtalya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'a bir röportaj verdi. Yıldız oyuncu Jose Mourinho'dan da bahsetmeyi ihmal etmedi. İşte Dzeko'nun cevapları:

Haberin Devamı

- Bir Roma-Inter maçı seç

"Inter'e taşındıktan sonraki ilk maç, 3-0'lık bir galibiyet ve benim gollerimden biri. Ama hayır, bunun için değil. Dışarıdan belki görünmüyordu ama içimde bir ateş vardı, her iki takımın taraftarlarını da yanımda hissedebiliyordum. Kendi stadyumuma dönmüştüm, Olimpico benim stadyumumdu: daha önce hiç hissetmediğim çok güçlü bir duyguydu."

- Inter ile Scudetto'ya ve Şampiyonlar Ligi'ne çok yaklaştınız. Roma ile ise herhangi bir kupa kaldırmayı başaramadınız. Kazanmak ve kazanamamak arasındaki farkı açıklayabilir misiniz?"

"Kesinlikle Roma'da kazanmanın Inter'de kazanmaktan daha zor olacağını hissettim. Nerazzurri'de elimizden kaçan Scudetto için, İstanbul'dan sonra biraz inanç eksikliği yaşadığımızı söyleyebilirim. O yıl hem Şampiyonlar Ligi hem de ligde tutunmaya karar verdik. Liverpool maçından bahsediyorum, sonraki ay için enerjimizin çoğunu aldı: Serie A'ya daha fazla dikkat etseydik, her şey daha farklı olurdu. Ben de kutlayabilirdim, ikinci yıldızı..."

Haberin Devamı
Antonio Rüdiger'den Edin Dzeko'ya: Üst seviye oyuncu

- Dzeko-Salah ikilisi mi yoksa Lautaro-Thuram mı daha iyi?

(Gülüyor) “Eh... Diğerinden daha güçlü olduğumu söyleyemem, bu doğru değil. Salah'la aramızda harika bir his vardı, benim özelliklerim de onun daha sonra gösterdiği seviyelere ulaşmasına yardımcı oldu. Thuram mı? İtalya'nın en iyisi. Ve Thuram beni çok şaşırttı”.

- Dovbyk hakkında ne düşünüyorsunuz?

"Serie A'nın ne kadar karmaşık olduğunu herkes gibi ben de biliyorum. Geçen yıl İspanya'da gol kralı oldu, başlangıçta biraz zorlandı ama o da benim yaptığımı yaptı, pes etmedi ve şimdi onun için her şey daha kolay. Onun adına mutluyum."

Fenerbahçenin tecrübeli kaptanı Edin Dzekodan emeklilik sözleri: Futbolu bıraktıktan sonra...

- İlk yıl Roma'daki eleştiriler sizi ne kadar incitti?

"Neyse ki hiç durup düşünmedim. Ve pes etmedim. Vazgeçebilirdim, biliyor musunuz? Ayrılabilirdim, bu kolay bir seçim olurdu, benim yerimde başkaları da bunu yapardı. Ama ben insanlara bunun Edin olmadığını göstermek istedim. Kendime 'Kalıyorum, İtalya'daki deneyimimi bu şekilde sonlandırmak istemiyorum, gördüğünüzden daha iyiyim' dedim.
Nitekim ertesi yıl gol kralı oldu.

Haberin Devamı

- Teknik direktörlerle devam edelim mi? Mourinho onun büyük ustalar listesinde yoktu.

"Doğruyu söylemek gerekirse, Inter'e gitmeden önce onunla Roma'da bir ay çalışmıştım. Ayrılmamdan memnun değildi ve bunu bana 'hissettirdi'. O zamanlar ne ona ne de bana bağlı olan şeyler vardı. José inanılmaz karizması olan bir adam ve harika bir koç. Bir rakip olarak bile, o konuştuğunda onu dinlemek için oradaydım. Onun sözlerinin çok büyük bir değeri var. Fenerbahçe'de olduğu için çok gururluyum."

- Roma'da De Rossi'ye ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı?

"Eh Daniele... Onun hakkında konuşmak kolay ama şu anda hayır, zor. O benim için her şeyden önce bir arkadaş. Gönderilmesine çok şaşırdım, tıpkı Mourinho'nun ayrılışında olduğu gibi. De Rossi benim antrenörüm değildi ama Roma'daki eski yoldaşlarımla konuştum, olumlu olmayan şeyler duydum ama daha da fazlası, bana harika bir antrenörden bahsettiler. Ve sadece iki ay görevde kaldıktan sonra bunları söylüyorsanız, demek ki bir şeyler var. Yakında işinin başına dönecektir."

Haberin Devamı

-Futbolu bıraktıktan sonra nerede yaşayacaksın?

"Eşim ve benim aklımızda İtalya var. Roma ya da Milano, henüz karar vermedik."

YORUM YAZ